Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Surse in comutatie LLC

iop95

Postări Recomandate

Supraunitar inseamna mai mare ca 1. 1/2 e subunitar. Corect se noteaza 1:2.

2x150 se refera probabil la +/- 150V cu masa comuna.

Puterea nominala care e?

Link spre comentariu

@iop95

Nu pot defini ca putere nominala, sursa va alimenta 2 etaje finale de 1900-2000W fiecare cu randament de circa 92% al etajelor finale.

Da, gresisem notarea, dar in timp ce scriu si lucrez... :)

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
21 minutes ago, DjLeco said:

@Maxente, aceste tipuri de rezistente sint neinductive, eu folosesc shuntul Goertz

Ceva asemanator cu rezistenta aia as avea si eu. Uite aici am mai discutat de ele 

Ale mele nu par a fi neinductive, mai degraba low inductance, din ce vad in foaia de catalog

Nu gasesc shuntul ala Goertz. Un link unde l-as putea vedea ar fi ok.

Editat de maxente
Link spre comentariu

Eu as merge pe urmatoarele valori:

Lm=200micro

Lr=10micro (am considerat Lkp trafo 0.5micro)

Cr=400nF

Rezulta curent nominal prin tank 15A, putere reactiva in gol 250VAr.

Link spre comentariu
1 minute ago, Akos said:

D-l Maxente uite aici rezistenta neinductiva:

https://ro.mouser.com/ProductDetail/605-RMCJ3U00R02FS

Aia nu e chiar neinductiva, scrie in pdf ca e low inductance https://ro.mouser.com/datasheet/2/611/rmc-series-1074317.pdf

1 minute ago, DjLeco said:

Imi arata aiureli cand am dat pe linkul ala

screenshot.6.thumb.jpg.86ff24b3eb805f31664b27fc5dc0dcc9.jpg

Link spre comentariu

Maxente, ce inseamna pt tine non inductive?

10nH reprezinta o inductanta semnificativa?

Rezistentele la care ai primit link de pe Mouser nu sint altceva decit o bucata de sirma cu rezistivitate mai ridicata.

Nu ai sa gasesti ever altceva cu inductanta semnificativ mai mica si sa fie Through Hole. Doar SMD poti obtine inductante semnificativ mai mici.

Legat de sonda de current, ce anume nu-i bine la ea?

Da-mi pe privat sau posteaza in topical tau dedicat ei, niste screenshooturi si conditiile in care le-ai realizat si cam cum ar fi trebuit sa fie semnalul.

Link spre comentariu

Asta ar fi neinductiva dupa cum spune in pdf https://www.tme.eu/ro/Document/2902aeec3c3c25f6717ee61fbb071053/AP821_arcol.pdf

@sesebe o sa iti fac niste poze da nu stiu cand o sa apuc. Oricum arata varza forma curentului citit cu sursa alimentata normal din priza si ceva sarcina pe secundar. Singura forma care sa arate bine e cand alimentez sursa din tensiune mica si pun secundarul in scurt. Acolo e forma perfect sinusoidala. 

Link spre comentariu

Deci nu ai nevoie sa-ti bati capul cu rezistente neinductive, ti-am zis si mai repet inca o data, traful de curent poate vedea fara probleme forma de unda a curentului din primar, iar tu ai deja asa ceva. Dl Miticamy a dovedit asta cu oscilograma, ce-ti mai trebui mai mult? Foloseste-ti logica, secundarul trafului de curent este oglinda curentului din primar, cel mult poti avea ceva spike-uri la fronturi la comutarea abrupta, dar la tine e soft deci nici macar astea n-au de unde sa apara. Daca forma de unda in secundarul trafo curent nu-i ok, nu-i vina trafului de curent.

Stiu ca sunt offtopic dar e cu scop constructiv asa ca...

Iti arat si tie ceva ce i-am aratat pe PM lui Valentin, forma de unda a curentului in primarul unei surse ATX semipunte ceva mai decenta la care lucrez pentru a o modifica in 35V stabilizati la 10A pentru o sursa de laborator full SMPS ce vreau sa o fac pentru mine:

pic_24_4.png

Exceptand varful ala, forma arata practic perfect, exista rampa de curent bine definita si facilitata de inductanta serie, exista timpul mort fara oscilatii parazite, etc.

Varful ala stiu de la ce este dar nu-l pot evita, Smilex a tot avertizat cu privire la pozitionarea trafului de curent in primar, in cazul de fata nu am de ales, asa are sursa pus traful de curent.

Ideea este ca traful de curent este ok si nu trebui rezistenta neinductiva.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări