Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Surse in comutatie LLC

iop95

Postări Recomandate

D-l DjLeco am observat pa placile dv-stra de surse ca ati montat diode in paralel cu igbt-urile. De ce n-ati folosit igbt-uri cu diode intrinseci ?

Link spre comentariu

@DjLeco mai trebuie ceva detalii.

dar...

stiind ca tie iti plac Cserie sa fie mari, eu zic asa:

Cserie=940uF (2 buc 470nF in paralel)

Lserie + Llkp = 4,2uH

merge si asa:

Cserie 470nF

Lserie + Llkp = 8.4uH

Nu prea am cunostinte prea multe in acest domeniu, ( sunt un simplu amator ) as miza pe L primar undeva la 550-600uH fara intrefier cu Llkp maxim 3uH.

Posibil sa gresesc. 

Link spre comentariu
1 hour ago, Akos said:

D-l DjLeco am observat pa placile dv-stra de surse ca ati montat diode in paralel cu igbt-urile. De ce n-ati folosit igbt-uri cu diode intrinseci ?

Am avut mai multe tipuri de IGBT, unele aveau dioda interna, altele nu.

Pentru asta am optat si cu diode externe.

@valentin, astept ce detalii mai vrei.

Link spre comentariu

@DjLeco mie nu-mi mai trebuie detalii. Ti-am dat raspunsurile cu valori cu tot. Chiar daca mi le-ai da n-as stii ce sa fac cu ele. Am specificat ca sunt un simplu amator.

Editare ulterioara:

Fa un test cu aceasta sursa (dupa ce o termini de modificat) pentru aceasta comunitate.

1. Masoara tensiune la iesire in gol(cu sarcina minima de pe placa) intre + si -

2. Pune-i o sarcina de peste 70% din puterea maxima si masoara tensiunea pe Cond de pe ramura de 310V si tensiunea la iesire tot intre capete.

Doar daca vrei. nu e obligatoriu.

Editat de valentin marcarian
Link spre comentariu

Valentin din start iti spun ca esti departe.

Akos, cit timp caderea Vfav pe dioda interna este mai mica decit caderea Vfav pe dioda externa, cea externa nu are influenta, eu cel putin nu am observat.

Link spre comentariu

Functionarea la frecventa fixa, respectiv la rezonanta, implica un castig unitar.

Nu mai are nicio relevanta raprotul Ln sau Qe... teoretic se pot folosi orice valori Lr Cr care asigura frecventa respectiva de rezonanta... deci nu prea se aplica metoda de calcul de la un LLC.

Se pot alege totusi valori optime astfel incat variata castigului in jurul fo sa fie cat mai mic... care este puterea nominala?

Si raportul de transformare.

Editat de iop95
Link spre comentariu
14 minutes ago, DjLeco said:

Nu m-ati lamurit in legatura cu acei capacitori rubycon, pot lucra la 100kHz?

MPE (100nF la 800V)are 3,6Arms la 100kHz si graficul este pana la 1MHz.

Link spre comentariu

@miticamy

3,6A la un half bridge fara pfc, am putea trage din el la maxim circa 600W, cu indulgenta, mai sus, se cam topeste.

@ iop95

Raportul de transformare este supraunitar 1/2, adica bag 150Vac in primar si scot 2x150Vac in secundar.

Link spre comentariu

Totusi d-le Iop95, cu cunostintele si experienta dv-stra ce ne sfatuiti in privinta trafului cu Lm asa mic, ce sa 

facem cu curentul de 5-6A de magnetizare? Dumneavoastra cum ati proceda?

Link spre comentariu

@DjLeco ce rezistenta neinductiva (model, firma) folosesti ca sa citesti forma curentului la sursele tale ?  Vreau sa imi iau si eu una ca sonda aia de curent nu ma lamureste. Eventual daca mai faci vreun film la sursa aia de o modifici acum Yamaha, sa imi arati acolo. Multumesc !

Link spre comentariu

@Marian, multumesc, este cel mai corect asa!

@Maxente, aceste tipuri de rezistente sint neinductive, eu folosesc shuntul Goertz

Metal-Plate-noninductive-ceramic-shell-cement-Resistors.jpg

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări