Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Surse in comutatie LLC

Postări Recomandate

Cserie este 200nF (198 mai exact...); cei doi cond apar in paralel in circuitul rezonant. Un modul suporta 1.5kW.

Sunt 6 cond de 33nF in paralel. Curentul nominal prin tank este de 9.15A, deci aprox. 1.5A/cond.

Cam asa arata valorile pentru un modul... destul de apropiate de ce au calculat ei.

image.thumb.png.2a4660efa19517fdfaeae0d433c7f78b.png

Link spre comentariu

@orgasmo

Aia este tensiune, colegul...

Curentul se masoara in amperi.

Pe acel condensator serie cu primaul trafo nu vei avea mai mult de Vbulk/2.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

da, am gresit. 33nFx6 = 198nF. Scuze.

Prin grafice am vazut si ceva frecvente 140kHz si 165kHz. apropiate cu calculele d-voastra.

Este interesant proiectul de la infineon dar cred ca in regim de amator sanse minime, vorbesc de partea de control.

Link spre comentariu

Hai nu veniti cu condensatori INDUSTRIALI doar pentru a arata ca exista...

Discutam de uz clasic nivel elforum.

Un condensator din ala e citeva mii de euro.

Multi se chinuie cu diverse componente recuperate din surse PC si dvs veniti cu capacitori de mii de euro, jenant...

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Ca se pot pune multi in paralel nu contesta numeni, curentul suportat se multiplica cu numarul lor.

Ce faci cind valoarea ceruta in schema este mica, de ex la convertorul pus de tine C are 22nF.

Pui 22 in paralel de 1nF?

Mai tine cont de o chestie, cu cit capacitatea C este mai mica cu atit si Irms ce il suporta este mai mic.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Sa va arat un 330nF MKP "topit" la un smps de 3500W/125kHz?

Pe puls "multi condensatori sint smecheri", ce ati pus dvs acolo NU cred ca sint condensatori ce pot lucra la 100kHz cu acel curent serie.

Puneti pdf complet sa vedem si la ce frecventa suporta acel curent (peak).

Link spre comentariu

Cu valori din schema respectiva, rezulta fo aprox 75.6kHz, curentul prin Cr la sarcina nominala 1.91A; la SC si fmin tensiunea de varf sare la 649V... deci mare atentie la schemele cu cond de valoare mica... au reactanta mare si tensiunea de varf poate fi cu mult peste 1/2Vdc.

image.thumb.png.fd34c43a8f4a4385693debdd44d14aa5.png

image.png.7dfd3a33014b5c87f77dc19ce3afd3a2.png

Link spre comentariu

Dl iop95, acum modific un SMPS de la o yamaha P7000S.

SG3525+IR2110, half Bridge, ETD59 miezul, 3C90 materialul

Eu stiu ce valori imi trebuiesc pentru inductanta primarului, condensatorul serie si bobina ajutatoare astfel incit la 80kHz +/- 4kHz sursa sa fie rezonanta.

V-as ruga sa calculati dvs sau alt coleg de forum restul (Inductanta primarului, Cserie si Lserie) astfel incit sursa sa fie rezonanta.

Frecventa de lucru se stie 80kHz+/- 4kHz.

Eu sint cu piesele pe masa.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări