Akos Postat Septembrie 17, 2018 Partajează Postat Septembrie 17, 2018 Mi-ar fi placut sa primesc o reactie sau comentariu de la d-l Marian, dar in fine... D-le @DjLeco, asa de curiozitate, ce dimensiune si greutate are sursa dv-stra ? Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 17, 2018 Partajează Postat Septembrie 17, 2018 Referitor la ce anume? Link spre comentariu
Akos Postat Septembrie 17, 2018 Partajează Postat Septembrie 17, 2018 La sursa flyback. Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 17, 2018 Partajează Postat Septembrie 17, 2018 Pai am spus ca nu am abandonat-o definitiv, doar am lasat-o in asteptare pana ma pun la punct cu anumite chestiuni ( componente mai precis ). Pana atunci nu are sens sa deschid topic pe forum, as pune ceva partial functional. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 26, 2018 Partajează Postat Septembrie 26, 2018 Sursa mea nu am cintarit-o, dimensiuni cam 320/190mm Link spre comentariu
Akos Postat Decembrie 15, 2018 Partajează Postat Decembrie 15, 2018 Aceasta sursa va alimenta un amplificator pe care vi-l propun in continuare pe un nou topic. Link spre comentariu
maxente Postat Ianuarie 6, 2020 Partajează Postat Ianuarie 6, 2020 Am mai gasit o schema de sursa rezonanta. Pare interesant pwm-ul facut cu quartz. Ce parere aveti ? SMPS optodrive (1)-1.pdf Link spre comentariu
dumitrumy Postat Septembrie 19, 2021 Partajează Postat Septembrie 19, 2021 La 15.09.2018 la 14:27, Akos a spus: Poate nu m-am exprimat cum trebuie cand am zis "intrinsec", am vrut sa subliniez ca flyback-ul nu are componente distincte pentru protectie la SC adica componentele care asigura functionarea ca sursa stabilizata asigura si protectia. A fost citat acest topic si am gasit aici afirmatia: >>>>>>>>>>> am vrut sa subliniez ca flyback-ul nu are componente distincte pentru protectie la SC<<<<<<<< Eu zic ca are o componenta care face aceasta functie dar schema trebuie citita cu atentie. Link spre comentariu
Akos Postat Septembrie 19, 2021 Partajează Postat Septembrie 19, 2021 Trebuie sa recunosc ca nu am descoperit la schema de mai sus componenta care are rolul de protectie la sc. Sunt curios la ce va ganditi ! Link spre comentariu
dumitrumy Postat Septembrie 19, 2021 Partajează Postat Septembrie 19, 2021 Mai astept pana maine, doar nu citim doar noi doi pe aici. Link spre comentariu
Akos Postat Septembrie 19, 2021 Partajează Postat Septembrie 19, 2021 Ba cred ca numai noi, pe acest topic nu s-a mai postat din 2018. Mai bine postati intrebarea la "inca un..." Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 19, 2021 Partajează Postat Septembrie 19, 2021 R6, R7 si R8 din schema ar trebui sa fie shunturile pentru monitorizarea si limitarea curentului de varf ( deci si protectia ), dar nu inteleg din incurcatura aia de desen ce vor sa exprime ( parca e desenat cu barda... ). Insa facand abstractie de asta, in principiu la flyback, una este functia de stabilizare a tensiunii de iesire, si cu totul alta e functia de limitare a curentului de varf ( folosita si pentru controlul in curent asa cum spre exemplu UC384x o face, dar si pentru protectia la scurt in sine ). Link spre comentariu
franzm Postat Septembrie 19, 2021 Partajează Postat Septembrie 19, 2021 Q10 primeste între baza si emitor o fractiune din caderea de tensiune pe cele trei rezistoare mentionate de @Marian Link spre comentariu
vijelie02 Postat Septembrie 19, 2021 Partajează Postat Septembrie 19, 2021 Sau cu alte cuvinte, pragul este stabilit de raportul R45, R46 Link spre comentariu
Akos Postat Septembrie 20, 2021 Partajează Postat Septembrie 20, 2021 Felicitari. Q10 era ultima componenta la care m-as fi gandit ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum