Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Surse in comutatie LLC

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...
  • 1 an mai târziu...
  • 1 an mai târziu...
La 15.09.2018 la 14:27, Akos a spus:

Poate nu m-am exprimat cum trebuie cand am zis "intrinsec", am vrut sa subliniez ca flyback-ul nu are componente distincte pentru protectie la SC

adica  componentele care asigura functionarea ca sursa stabilizata asigura si protectia.

image.thumb.png.8dc8c46d924346d3570d0cf8924e213c.png

A fost citat acest topic si am gasit aici afirmatia:

>>>>>>>>>>> am vrut sa subliniez ca flyback-ul nu are componente distincte pentru protectie la SC<<<<<<<<

Eu zic ca are o componenta care face aceasta functie dar schema trebuie citita cu atentie.

Link spre comentariu

R6, R7 si R8 din schema ar trebui sa fie shunturile pentru monitorizarea si limitarea curentului de varf ( deci si protectia ), dar nu inteleg din incurcatura aia de desen ce vor sa exprime ( parca e desenat cu barda... ).

Insa facand abstractie de asta, in principiu la flyback, una este functia de stabilizare a tensiunii de iesire, si cu totul alta e functia de limitare a curentului de varf ( folosita si pentru controlul in curent asa cum spre exemplu UC384x o face, dar si pentru protectia la scurt in sine ).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări