Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Surse in comutatie LLC

Postări Recomandate

Nerealist inseamna impedanta primar sub 50 ohm la 100khz, pe care se aplica tensiunea in gol ( pana la 170V ),nerealist inseamna varfuri de curent greu de imaginat pentru o sursa in gol. 

Nu stiu ce calcule ati facut dvs acolo dar, rezonanta nu schimba stresul de curent de pe tranzistori si din electrolitici, din contra il accentueaza.

Cu o inductanta a primarului asa mica scade mult factorul de putere, si cu un pfc activ inainte, ati reduce dramatic randamentul global al sursei.

Pai unde mai este avantajul rezonantei?

Editat de marian
Link spre comentariu

Ma bucur ca ati avut amabilitatea sa lamurim niste aspecte legate de posibilitatea reglarii tensiunii de iesire

la LLC-uri. Am impresia ca aceasta posibilitate este realista doar la puteri mai mici unde Lr are valori mai mari

si astfel si Lm este suficient de mare pentru un curent de magnetizare acceptabil. Cred ca la puteri mari este

cel mai ok sa functionezi pe frecventa de rezonanta, cum a facut Maxente si DjLeco si eventual sa se regleze

tensiunea in gol cu skip cycle

Link spre comentariu
1 hour ago, valentin marcarian said:

Pai la FB e toata tensiunea pe primar, cred ca e mai rau.

Nu este deloc mai rau!

Curentul prin elementele comutatoare este mai mic, pierderi (teoretic) mai mici, miezul lucreaza "plin".

Link spre comentariu

Este realista pentru orice putere... n-am inteles care este retinerea.

Curentul de magnetizare poate sa para mare... dar e normal ca inductantele sa scada cu puterea.

In FB valorile sunt mult mai mari (de 4 ori pentru acelasi Q).

Link spre comentariu

Convertorul are 300W la iesire

Luam 400Vcc dupa PFC deci circa 195Vcc pe primar trafo (cu pierderi pe trz, etc,) avem circa 1,61A curent serie cu primarul la un randament de circa 90%, asa calculat grosier.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări