Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Surse in comutatie LLC

iop95

Postări Recomandate

1 hour ago, Akos said:

Atunci de ce la mine se incalzesc asa de tare????

Cu cat tensiunea din primar este mai mare, cu atat disipatia pe R din snuber este mai mare deoarece aceasta este C*F*U2.

Asa cum i-am zis si lui Valentin in privat de cateva ori, scopul snuberului este sa previna varfuri parazite de tensiune cu amplitudini periculoase pentru semiconductori ( tranzistori ori diode ), nimic altceva. Smilex explica foarte elocvent provenienta lor si modul de tratare, nici sa vreau n-as putea explica mai bine. 

In cazul rezonantei oscilatiile alea parazite ar putea fi mult mai reduse, deci si cerintele snuberelor ar putea fi mai mici.

Link spre comentariu

Aveti toti dreptate. Cateodata nu vad padurea de copaci. O sa postez oscilogramele fara circuitele RC.

D-l Valentin, puntea redresoare se incalzeste cel mai tare.

Editat de Akos
Link spre comentariu

Am vazut si scheme fara rezistenta in snubber. De exemplu QSC PL380 are doar un condensator de 330pF intre D-S IGBT. Este drept ca ultimile mele probe si eu asa le-am facut fara rezistenta in snubberul de la tranzistori, doar cu cate un condensator de 330pF MKP10, si n-am observet nici o anomalie.

Link spre comentariu

Asta stia si domnul @Akos, ca din C-ul ala amortizeaza oscilatiile. Problema dansului era de ce se incazeste foarte tare R-ul. Daca mareste C-ul se va lasa cu fum din R.

Incercati o valoare mai mica a R-ului sub 100R in orice caz. 

Editat de valentin marcarian
Link spre comentariu

Perlele de ferita sunt montate. Daca va uitati cu atentie pe oscilograme se observa ca oscilatiile

nu depasesc 400V. Sunt mos-urile in pericol ? Ca tare ma gandesc sa nu pun snubbere.

O filmare cu 3,5kW :

Editat de Akos
Link spre comentariu

Incercati cu 1nF si 4.7ohm/20W.

Energia ce tb disipata e destul de mare. 60Vvv la aprox. 40MHz.

Ce rezistena e in poarta MOS-urilor. Timpul de crestere mi se pare f mic... poate e loc de o crestere fara a afecta prea mult pierderile in comutatie, mai ales ca MOS-urile nu se incalzesc acum.

Nu vad o problema pt. MOS_uri.. doar radiatiile in zona 40-200MHz destul de mari.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări