Akos Postat Iulie 31, 2018 Partajează Postat Iulie 31, 2018 (editat) Stiu ca s-a scris destul de mult despre calculul snubberelor pe paginile acestui forum dar inca una in plus nu strica... mai ales ca aici se descrie o altfel de abordare al calculului elementelor RC. In poze avem 3 situatii 1. Fara snubber 2. R=150R, C=150pF 3. R=150R, C=330pF https://postimg.cc/gallery/33i13wre6/5b62175a/ AN11160_Designing_RC_Snubbers__NXP.pdf scope_5 (3 files merged).pdf Editat Iulie 31, 2018 de Akos Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 31, 2018 Partajează Postat Iulie 31, 2018 (editat) Din punctul meu de vedere la capturile prezentate un snuber nu te ajuta decit la EMC, altfel spus nu este critic ca valoare. Ai facut ce am zis aici: Pune perle de ferita si pe drene la tranzistori iar condesatorul l poti pune chiar mai mic sau poti sa nu mai p[ui deloc snuber pt ca este posibil sa rezolvi numai din perlele de ferita. Vezi mai intii daca nu se rezolva cu snuber la bornele bobinei si/sau trafului. Editat Iulie 31, 2018 de sesebe Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 31, 2018 Partajează Postat Iulie 31, 2018 Eu nu prea vad snubber-e la LLC-ul asta de 3kW. Link spre comentariu
Akos Postat Iulie 31, 2018 Partajează Postat Iulie 31, 2018 Am studiat si eu schema asta (si m-am si inspirat din ea) si am remarcat si eu ca nu are snubbere. Ce credeti din ce motiv nu au ? Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 31, 2018 Partajează Postat Iulie 31, 2018 De ce oare la sursele cu comutatie hard, oscilatiile parazite cresc proportional cu sarcina/curentul? Tocmai de aia sursele cu comutatie soft au mult mai putine probleme la capitolul snubere. Link spre comentariu
Akos Postat Iulie 31, 2018 Partajează Postat Iulie 31, 2018 Corectati-ma daca gresesc. Sursele LLC au comutatie soft numai la inchidere. La blocare au comutatie hard, adica exact acolo unde apar oscilatiile. De ce ar fi scutite de folosirea snubberelor ? Dar in particular schema postata de d-l @miticamy chiar nu are snubbere, am citit si textul si nu pomeneste nicaieri de ele. De ce ? Link spre comentariu
maxente Postat Iulie 31, 2018 Partajează Postat Iulie 31, 2018 Domnule Mitica, sursa aia de 3kw, care nu are snubbere, ce alimenteaza ? O schema completa aveti ? Link spre comentariu
MVS Postat Iulie 31, 2018 Partajează Postat Iulie 31, 2018 @maxente: uite-te aici: https://www.infineon.com/dgdl/Infineon-ApplicationNote_EvaluationBoard_EVAL_3kW_2LLC_CFD7-AN-v01_00-EN.pdf?fileId=5546d4625f96303e015fda9f846971d4 Despre sursa asta discuta @miticamy si @Akos Link spre comentariu
maxente Postat Iulie 31, 2018 Partajează Postat Iulie 31, 2018 (editat) Multumesc pentru link Mda, e complicata sursa, cu sincronizare prin uC etc. Editat Iulie 31, 2018 de maxente Link spre comentariu
MVS Postat August 1, 2018 Partajează Postat August 1, 2018 Complicata e putin spus, acel uC nu face doar sincronizare, el genereaza semnalele pwm pentru ambele semipunti, modifica factorul de umplere, urmareste: tensiunea si curentul la iesire, temperatura, asta pentru fiecare semipunte. Link spre comentariu
maxente Postat August 1, 2018 Partajează Postat August 1, 2018 In cazul asta cred si eu ca nu mai e nevoie de acele snubbere, nici macar pe bobina serie. Link spre comentariu
Akos Postat August 1, 2018 Partajează Postat August 1, 2018 3 minutes ago, maxente said: In cazul asta cred si eu ca nu mai e nevoie de acele snubbere, nici macar pe bobina serie. Da, dar de ce ? Link spre comentariu
maxente Postat August 1, 2018 Partajează Postat August 1, 2018 Pai nu stiu, il tine micro controleru ala sub control sa nu o ia razna frecventa, mai ales ca are doua trafuri in comanda. Cand am vazut ca e vorba de un uC acolo, m-am lasat in glorie, nu am mai citit mai departe. Probabil ca raspunsul e, cu siguranta, in acel pdf. Link spre comentariu
MVS Postat August 1, 2018 Partajează Postat August 1, 2018 Microprocesorul ala n-are treaba cu oscilatiile de pe paliere ale semnalului. El trimite 0 si 1 in baze/porti/drivere si ce-o mai fi. Cred ca oscilatiile apar datorita unui ton si toff slab, capacitati si inductante parazite ale traseelor pcb. Probabil conteaza foarte mult si traful cat de bine este realizat. Referitor la Lserie, daca ar avea sau nu treaba cu aceste oscilatii, nu ma pot pronunta. 1 Link spre comentariu
MVS Postat August 6, 2018 Partajează Postat August 6, 2018 @Akos ati testat cumva sursa fara sa fie alimentata din PFC? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum