Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Surse in comutatie LLC

Postări Recomandate

Stiu ca s-a scris destul de mult despre calculul snubberelor pe paginile acestui forum

dar inca una in plus nu strica... mai ales ca aici se descrie o altfel de abordare

al calculului elementelor RC.

In poze avem 3 situatii 

1. Fara snubber

2. R=150R, C=150pF

3. R=150R, C=330pF

https://postimg.cc/gallery/33i13wre6/5b62175a/

AN11160_Designing_RC_Snubbers__NXP.pdf

scope_5 (3 files merged).pdf

Editat de Akos
Link spre comentariu

Din punctul meu de vedere la capturile prezentate un snuber nu te ajuta decit la EMC, altfel spus nu este critic ca valoare.

Ai facut ce am zis aici:

Pune perle de ferita si pe drene la tranzistori iar condesatorul l poti pune chiar mai mic sau poti sa nu mai p[ui deloc snuber pt ca este posibil sa rezolvi numai din perlele de ferita.

Vezi mai intii daca nu se rezolva cu snuber la bornele bobinei si/sau trafului.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Corectati-ma daca gresesc. Sursele LLC au comutatie soft numai la inchidere. La blocare au comutatie hard, adica exact acolo unde apar

oscilatiile. De ce ar fi scutite de folosirea snubberelor ? Dar in particular schema postata de d-l @miticamy chiar nu are snubbere, am citit si textul

si nu pomeneste nicaieri de ele. De ce ?

Link spre comentariu

Pai nu stiu, il tine micro controleru ala sub control sa  nu o ia razna frecventa, mai ales ca are doua trafuri in comanda.

Cand am vazut ca e vorba de un uC acolo, m-am lasat in glorie, nu am mai citit mai departe. Probabil ca raspunsul e, cu siguranta, in acel pdf.

Link spre comentariu

Microprocesorul ala n-are treaba cu oscilatiile de pe paliere ale semnalului. El trimite 0 si 1 in baze/porti/drivere si ce-o mai fi. Cred ca oscilatiile apar datorita unui ton si toff slab, capacitati si inductante parazite ale traseelor pcb. Probabil conteaza foarte mult si traful cat de bine este realizat. Referitor la Lserie, daca ar avea sau nu treaba cu aceste oscilatii, nu ma pot pronunta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări