Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Surse in comutatie LLC

Postări Recomandate

MKP10 este f bun pentru convertoare rezonante.

Pentru curenti mari trebuiesc alesi cond cu tensiuni Vdc mari care au si Vrms mare cu frecventa.

Din fisa tehnica, pentru Vdc=2000V, si cond de 0.22micro, rezulta Vrms=40V la 100kHz pentru o crestere de 10ºC a temperaturii cond.

De aici se calculeaza curentul suportat la frecventa respectiva (cu cresterea de temp respectiva), Irms=Vrms*2*pi*f*C = 40*2*pi*10^5*0.47*10^-6 = 11.8Arms

Evident se pot face si grupari serie/paralel, daca e absoluta nevoie, cu posibile dezavantaje legate de spatiu, ESR, ESL.

Editat de iop95
Link spre comentariu

Ai ajuns deja la problemele de EMC?

Pina sa conteze acel ecranaj mai ai de lucrat la modul cum comanzi MOS-FET-ii.

Ecranajul se leaga la gnd dar punctul exact pt radiatie minima se determina experimental. Poate fi ori in secundar ori in primar sau mai poate fi legat si in alte locuri nu neaparat GND.

Link spre comentariu

Eu la toate sursele de amplificatoare audio (de fabrica) pe care le-am vazut pana acum, la nici unul nu era legat aceea ecranare la GND sau altundeva.

Ce tot spune @sesebe despre comanda mos-feturilor in regim de comutatie am si eu de inpartasit o observatie, si are perfecta dreptate. Am un modul de amplificator Iraudamp7s, si facand niste masuratori pe el, am sincronizat cele doua canale cu un montaj cu quartz extern, legand cele doua canale in punte (BTL), caz in care dispare semnalul purtator de pe iesire, ramanad sinusul pur aproape identic ca la clasa AB. Tranzistorii finali din Iraudamp7s sunt comandati cu 22R in grila. Ma gandesc sa vad ce se intampla daca pun cu acei tranzistori in paralel cate o dioda de descarcare rapida 1N4148, si surpriza: Pe semnalul de iesire au aparut niste spikeuri, mizerii.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări