Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Surse in comutatie LLC

Postări Recomandate

De disipatatia pe rezistenta interna a porții și de curentul maxim pe care-l poate suporta poată tine cineva cont? 

La un design cu pretenții nu se merge pe forță bruta, mai ales ca-i o sursa rezonanta. La forțarea timp îndelungat a porți scade fiabilitatea. 

Link spre comentariu

Poate cineva sa-mi explice cum aflu curentul rms printr-un condensator (in speta Cr) daca in foaia de catalog

se da doar dv/dt si un fel de grafic (aproape indescifrabil) al Vrms in functie de frecventa (cum da Vima).

Macar la Cornell Dubilier iti da direct acest curent.

Link spre comentariu

Ba da, evident că trebuie și C pe-acolo ! Erau prea multe steluțe . Scuze pentru grabă ! 

dV/dt este  pentru aplicațiile de impulsuri , de fapt tot un curent definește : I = C *(dU/dt) dar de data asta un curent instantaneu .  În principiu ambele condiții trebuie îndeplinite simultan dar în cazul unui curent (cvasi)sinusoidal cred că îndeplinirea primei condiții conduce și la îndeplinirea celei de-a doua . N-am verificat . 

Link spre comentariu

Se poate aproxima dv/dt=4*f*Vp = 4*1.41*f*Vrms

f- frecventa in MHz

Vp - tensinea de varf pe condensator, in V

Se obtine direct valoarea in V/microsecunda.

Evident ca trebuie indeplinita si conditia de curent, adica trebuiesc cautate cond care au specificat curentul suportat.

Nu poate fi determinat altfel. Conditia de dv/dt tine de material si nu poate fi legata de curentul suportat, poate cel mult o corelare  cu frecventa a curentului suportat, cum apare in cele mai multe fise tehnice.

Editat de iop95
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări