Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Surse in comutatie LLC

iop95

Postări Recomandate

De disipatatia pe rezistenta interna a porții și de curentul maxim pe care-l poate suporta poată tine cineva cont? 

La un design cu pretenții nu se merge pe forță bruta, mai ales ca-i o sursa rezonanta. La forțarea timp îndelungat a porți scade fiabilitatea. 

Link spre comentariu

Poate cineva sa-mi explice cum aflu curentul rms printr-un condensator (in speta Cr) daca in foaia de catalog

se da doar dv/dt si un fel de grafic (aproape indescifrabil) al Vrms in functie de frecventa (cum da Vima).

Macar la Cornell Dubilier iti da direct acest curent.

Link spre comentariu

Nu cumva I = 2*π*f*C*U ?  Dar cat de concludent este graficul acela? Si peste tot, cu litere mari si bolduite se da dv/dt. Pentru ce?

Editat de Akos
Link spre comentariu

Ba da, evident că trebuie și C pe-acolo ! Erau prea multe steluțe . Scuze pentru grabă ! 

dV/dt este  pentru aplicațiile de impulsuri , de fapt tot un curent definește : I = C *(dU/dt) dar de data asta un curent instantaneu .  În principiu ambele condiții trebuie îndeplinite simultan dar în cazul unui curent (cvasi)sinusoidal cred că îndeplinirea primei condiții conduce și la îndeplinirea celei de-a doua . N-am verificat . 

Link spre comentariu

Se poate aproxima dv/dt=4*f*Vp = 4*1.41*f*Vrms

f- frecventa in MHz

Vp - tensinea de varf pe condensator, in V

Se obtine direct valoarea in V/microsecunda.

Evident ca trebuie indeplinita si conditia de curent, adica trebuiesc cautate cond care au specificat curentul suportat.

Nu poate fi determinat altfel. Conditia de dv/dt tine de material si nu poate fi legata de curentul suportat, poate cel mult o corelare  cu frecventa a curentului suportat, cum apare in cele mai multe fise tehnice.

Editat de iop95
Link spre comentariu

dv/dt din fisa n-are legatura cu curentul... se pare ca e valoarea maxima la care rezista materialul de izolatie.

Se observa ca sunt modele cu curenti mai mari dar dv/dt mai mica.

Deci formula nu poate fi utilizata...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări