Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Surse in comutatie LLC

Postări Recomandate

Imi place ca te oftici, gratuit.

Parca vroiai filmari, acum sint irelevante? :scarpin

Oooof vulpea si strugurii...:85

Ia, ca sa faci un calcul cit intra cit iese si cit se pierde, poate ai chef sa calculezi randamentul, asa "grosier".

Ce prezint, prezint ideea si pentru altii care vor sa faca ceva, Maxente, FRobert, circotasii sa dea o fuga prin tirg sa caute miezuri pentru bobine, si piese recuperate sa faca ceva.

De circoteala voastra sint satul, asemeni de cei care nu fac nimic dar nimic, si toata ziua ii vezi cu gura mare.

Reclama mascata in scopuri comerciale?

La ce reclama mascata?

Trebuie sa spun de 10000 ori ca eu NU vind nimic?

Vezi tu vreo Yamaha de vinzare pe forum, sau Leco SMPS, sau anunt pe undeva ca fac modificari la asemenea surse?

Nu, nu este!

A, ca vind proiectul V2 de la sursa, e altceva, ala NU are nicio treaba cu yamaha asta si nici cu ce arat eu in filmare.

Te oftici ca nu poti?

Fa prietene si tu daca esti in stare!

Totodata stii si de gluma, nu?

Editat de Vizitator
E a 2-a oara cand trebuie sa te rog sa te abtii de la flame si insulte personalizate, a 3-a oara se lasa cu puncte!
Link spre comentariu

Inainte de a asambla si inchide amplificatorul modificat, ultima filmare (uitasem sa leg puntile de conductoare pentru rezistentele de descarcare ale electroliticilor din secundare, erau montate doar fizic), un mic calcul sumar:

Vbulk in gol = 300Vcc

+/-Vcc in secundar (masurat intre extremele +Vcc si -Vcc) = 307Vcc in gol

Vbulk cu sarcina circa 500W = 292Vcc

+/-Vcc in secundar (masurat intre extremele +Vcc si -Vcc) = 290Vcc in gol

Deci cu o sarcina de circa 500W, Vbulk scade de la 300Vcc la 292Vcc adica 8Vcc iar tensiunea in secundare de la 307Vcc la 290Vcc, adica 17Vcc.

Tinind cont ca raportul de transformare este circa 1:2, masurind la 1:1 adica doar jumatate din secundar, la o scadere de 8V tensiune de alimentare, in secundar scad 8,5Vcc daca as mentine aceeasi sarcina de 500W pentru 1/2 din secundar.

Frumos, nu?

3 hours ago, valentin marcarian said:

La tine este doar o reclama mascata in scopuri comerciale

Marian, Valentin Marcarian, sa isi vada de treburile lui daca nu vrei flame-uri pe sectiunea ta.

Sa termine cu provocarile ca "reclama mascata in scopuri comerciale".

Si asa nu are absolut nicio treaba in acest topic decit traditionalele "bete prin gard".

Filmarea am pus-o pentru Maxente, FRobert si altii care vor sa vada ce inseamna o SURSA REZONANTA si care vor sa incerce sa realizeze asa ceva.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

@DjLeco te citez: Imi place ca te oftici, gratuit.

Cand o sa vad o schema de la tine completa, atunci nu o sa mai zic nimic.

Macar pune solutia rezolvarii acestei surse daca nu sunt alte interese.

Nu e nimeni interesat ca doar tu reusesti. Cred ca cei doi utilizatori vor mai multe detalii.

Degeaba le spui 13 spire in primar si 9xxnF si 1.94uH ca nu e suficient. 

Marian, Valentin Marcarian, sa isi vada de treburile lui daca nu vrei flame-uri pe sectiunea ta.

Ce treaba ai cu Marian daca eu comentez? 

Editare ulterioara: Daca bag prea multe bete-n prin gard fa-mi sesizari la moderatori sau unde stii tu.

Editat de valentin marcarian
Link spre comentariu

@DjLecoIncep sa cred ca nu esti decit un laudaros.

Ti-am cerut acum mai putin de o luna, pe privat, sa repari contra cost un amplificator de putere ce avea numai un canal defect, dar nici macar nu ai vrut sa iei legatura cu proprietarul sa afli conditiile in care s-a defectat etc.

Proprietarul locuia mult mai aproape de Bucuresti decit de mine.

Acum citiva ani am cerut ajutorul aici pe forum in proiectarea unui fel de amplificator - sursa de putere, domeniu unde sigur stiai destule ca sa ma poti ajuta dar ai ignorant complet topicul respective.

Parerea mea este ca nu esti decit un laudaros si asta este si principalul motiv pt care nu vrei sa dai de informatii pe forum.

Link spre comentariu

Mai oameni buni, aici urmarim incercarea de realizare a unei surse stabilizate LLC!!!

Nu se discuta despre sursa rezonanta nestabilizata si cu frecventa fixa. Tema aceasta este pe topicul lui Maxente, tocmai de aceea am cerut separarea lor.

Faceti o pauza pana colegul care a spus ca face un cablaj va incepe testele.

Link spre comentariu
1 hour ago, maxente said:

Am vazut ca mai era un film mai sus de ultimu si inca unul pe cealalta pagina, dar nu merg.

Din cate am observat, osciloscopul e pus doar pe condensatorul serie ?

Si pe trafo curent era identic, voi urca fin nou filmarea si o pun pt tine, doar ca acolo nu era in stadiul final, am mai reglat un pic intre timp si un nesimtit si-a gasit sa comenteze aiurea pe YT, o clona a cuiva de pe aici.

Valentine, cu tine am rezolvat, IGNORED!

Ia Maxente sa vezi cum trebuie sa arate si pe trafo curent, identic:

1 hour ago, sesebe said:

Ti-am cerut acum mai putin de o luna, pe privat, sa repari contra cost un amplificator de putere ce avea numai un canal defect, dar nici macar nu ai vrut sa iei legatura cu proprietarul sa afli conditiile in care s-a defectat etc.

Acum citiva ani am cerut ajutorul aici pe forum in proiectarea unui fel de amplificator - sursa de putere, domeniu unde sigur stiai destule ca sa ma poti ajuta dar ai ignorant complet topicul respective.

Parerea mea este ca nu esti decit un laudaros si asta este si principalul motiv pt care nu vrei sa dai de informatii pe forum.

Ti-am spus clar ca nu am timp sa repar asa ceva.

NU vreau sa repar nimic de la altii, ai vreo problema cu asta?

Repara-ti singur!

Am clientii mei si repar ce amplificatoare imi place mie sa repar!

Am alte treburi mai importante de facut decit sa pierd timpul sa repar rahaturile altora, repar numai ce vreau eu, cind si daca vreau EU!

La cum va comportati voi, marea majoritate, puneti mina pe letcon si experimentati, ajut pe forum pe cine vreau si pe cine cred EU de cuviinta ca merita ajutat, nu ma obliga nimeni sa dau informatii pe forum.

Cind o sa incetati cu betele prin gard, cu circotelile, cu mizeriile pe care le faceti (unii dintre voi, se stiu ei care), am sa imi schimb atitudinea fata de voi, pina atunci, bagam la ignored!

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

De cite ori te-am deranjat eu pina acum? 

De cite ori am băgat bețe prin gardul tău? Sau al altuia? 

Eu zic ca nu prea am făcut asta nici cu tine și nici cu alții. 

Vad ca îți respecți năravul cu reeditarea răspunsurilor ca mulți alții de aici de pe forum. 

Am dat din "casa" de multe ori mai mult decit ar fi trebuit și am răspuns întotdeauna la întrebările de pe forum cind am știut răspunsul și am văzut întrebarea. 

Dar tu nu ai pus mai de loc scheme complete iar răspunsuri "la subiect" nu ai dat decit dacă constituiau o reclama pt produsele tale. 

Eu cred ca tu nu prea ai proiecte concepute complet de tine (ai fost ajutat de ceva prieteni - la amplificatoare cred ca Victor) iar la depanare amplificatoare ai cumpărat ceva manuale service și ai făcut depanare după ele. Ce nu a fost inclus în acele manuale service este intangibil pt tine. 

Link spre comentariu
Acum 9 ore, sesebe a spus:

Editat de BibanuBibi
Link spre comentariu
8 hours ago, sesebe said:

De cite ori am băgat bețe prin gardul tău? Sau al altuia? 

Eu cred ca tu nu prea ai proiecte concepute complet de tine (ai fost ajutat de ceva prieteni - la amplificatoare cred ca Victor) iar la depanare amplificatoare ai cumpărat ceva manuale service și ai făcut depanare după ele. Ce nu a fost inclus în acele manuale service este intangibil pt tine

Exact astea sint betele prin gard bagate de tine.

Tu sa crezi ceva despre mine, cind ai sa stai alaturi de mine sa vezi ce fac si ce nu fac, cind ai sa ai galeti de tranzistori montati pe radiatoare la viata ta si cind ai sa prezinti vreodata macar cum am facut eu, "reclama mascata" un proiect ca al meu.

Pina atunci, tine-ti pentru tine, in gind, parerile si ceea ce crezi tu despre mine!

N-as vrea sa expun eu in scris ce pareri am despre citiva dintre voi!

Repet pentru ultima data pe acest forum, singurele ajutoare la realizarile mele au fost proiectarea si executuia PCB, pentru care am platit fara negocieri, si nu sume derizorii.

Totul a fost realizat exclusiv de catre mine, NU m-a ajutat nimeni nici la conceptii de scheme (prioiecte) si nici la depanare, la nimic altceva.

AM peste 35 ANI DE EXPERIENTA IN DEPANARI DIVERSE, in ultimii 28-30 m-am axat exclusiv pe amplificatoare si ce tine de audio si in ultimii 18 si pe SMPS.

Degeaba incerci (incercati) intr-un mod JOSNIC sa-mi murdaresti imaginea atit TU cit si alti "colegi", notorietatea mea este MARE in domeniu, si va doare, va riciie INVIDIA si ciuda pe toti.

Vreti sa deveniti notorii, puneti mina pe letcon, nu asteptati sa  "repare" altii pentru voi!

Realizati-va montaje, proiecte de calitate daca vreti sa vindeti!

Daca nu, ramineti cu invidia si ciuda pe care o manifestati zilnic pe acest forum.

Atit am avut de spus.

Ma doare fix in cot de parerile voastre, de mizeriile pe care le scrieti, de faptul ca incercati din rasputeri si cu orice mijloace sa ma denigrati, eu Leco sint si Leco ramin!

Tu, viobio (bibanubibi) thunderer, valentin marcarian si inca citiva sinteti trecuti la IGNORED, nu va mai deranjati sa scrieti despre mine.

Marian, am sa te rog sa nu editezi si sa lasi acest post exact asa cum l-am scris, multumesc frumos!

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări