Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Bazaitoare simpla comandata in lumina.

matzah

Postări Recomandate

Propun celor incepatori o jucarie de genu asta. Poate fi distractiva, eu cu ea am linistit un copil de 6 ani. :)) Majoritatea pieselor pot fi recuperate, tolerantele sunt mari, schema e redusa la strictul necesar. Daca doriti mai faceti un modul, puneti fototranzistoarele la distanta de cativa cm unu de altul si montati la iesire niste casti si e stereo :smt003 . Ca sa faceti o proba, mergeti la intuneric si bagati o telecomanda in fata fototranzistorului, trebuie sa se auda un zgomot specific.Las la libertatea voastra posibilitatile de experimentare si tatonare pentru o jucarie d'asta. E posibil sa fie nevoie sa introduceti niste rezistente sau un mic potentiometru in etajul de amplificare intre emitorul unui tranzistor si baza urmatorului daca apar probleme de sensibilitate ridicata. Poate fi scris cu pixul pe ea "detector de radiatii uv/ir etc" :smt005

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• matzah

2

• cosmin_h

1

• deagle_alin

1

Top autori în acest subiect

Da, a tinut vreo 2-3 ore. Dupa aia a stricat-o, a bagat-o in gura si s-au dus tranzistorii din partea de amplificare. :weedman: copiii...da' ma rog, a fost amuzant pana atunci...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări