vranceanu Postat Mai 18, 2018 Partajează Postat Mai 18, 2018 Un prieten a facut curatenie si m-a chemat sa-l ajut stiind ca-mi plac vechiturile. Printre altele mi-au parvenit troacele astea de mai jos . E ceva de capul lor sau is niste petarde . Inca nu le-am masurat /testat dar cred cadpv electric -electronic is functionale. Ar mai fi de lucru la cutii si ,,boirea'' membranelor. Din cate banuiesc sunt doar sateliti si nu cred sa stea bine in zona joaselor dar voi vedea maine ce e cu ele . Amicul nu stie nimic despre ele decat ca au fost aduse de fii-su de prin Austria acum cativa ani si le-a abandonat impreuna cu o multime de ,,rahaturi'' cum zice el ocupandu-i inutil o camera in care vrea acuma sa faca curatenie. O cutie cu Twetere e rupta dar sper sa o pot rezolva cu aracet . Mai are o gramada de imprimante-copiatoare-scanere- etc, sa vad daca gasesc ceva util pe acolo . Link spre comentariu
Shambala Postat Mai 18, 2018 Partajează Postat Mai 18, 2018 (editat) Boxe americane destul de rare pe meleagurile noastre, mai greu sa gasesti pareri despre ele. Cel mai bine este sa le incerci si chiar sunt curios sa ne spui tu ce parere ti-au facut. Ce numesti "boirea membranelor" ? Sa nu cumva sa dai cu vreo vopsea sau altceva pe membrane. Si asa 2 midwoofere par sa aiba dustcup-ul "boit" deci sunt suspiciuni ca au fost reparate. Ar fi bine sa vezi si cum arata filtrele - daca exista. Daca nu exista trebuie vazut ce impedanta au tweeterele si cum sunt legate, si abia apoi pot fi probate printr-un condensator serie. Editat Mai 18, 2018 de Shambala Link spre comentariu
vranceanu Postat Mai 18, 2018 Autor Partajează Postat Mai 18, 2018 (editat) Pai o sa ma uit maine in ele sa vad daca au filtre si despre ce mai e vorba . Despre ,,boire'' intotdeauna am folosit crema de pantofi din asta ieftina pentru difuzoare decolorate sau cu aspect invechit si nu au afectat deloc caracteristicile. Nu eram eu nebun sa dau cu vre-o vopsea sa la fac de tabla . Calotele alea nu is boite, asa sunt ele din alt material , m-am uitat mai atent chiar acuma cand am citit . Mai vorbim maine , oricum prima data trebuie sa lipesc la loc incinta tweeterelor la aia rupta. Asa ca aspect par destul de fioroase oricum is tare curios si eu sa vad cum suna dar presimt ca is facute pentru zona medii>inalte fiind sateliti . Oare cum o fi aratand subwooferul ?!? Am cautat despre ele pe net dar nu am gasit deocamdata exact modelul asta . Update: Am facut poza la o calota . Da, pare vopsita dar de producator cred eu , ma rog voi vedea maine mai clar .Probabil ca a vrut sa nu repire deloc prin materialul textil din care sunt facute , boxele fiind inchise . Mi-ar place sa fie pe 8 ohmi ca sa le imperechez cu doua S50B care vor intra la restaurat in viitorul apropiat . Eu ca amplificator am un SONY TA - FE330R . Cand am testat rusoaicele am crezut ca daram temelia la casa . Suna de fereasca Dumnezeu ! Parca as avea difurile de basi in plamani asa se simte ! Editat Mai 18, 2018 de vranceanu 1 Link spre comentariu
validae Postat Mai 18, 2018 Partajează Postat Mai 18, 2018 Cam orice vopsire afectează performanțele difuzoarelor, dat fiind că se schimbă greutatea membranei, dar și rigiditatea ei.Frecvența de rezonanță proprie difuzorului nu va mai fi aceeași..dar nici nu va fi ceva foarte ușor de sesizat cu urechea.. Link spre comentariu
vranceanu Postat Mai 18, 2018 Autor Partajează Postat Mai 18, 2018 Am gasit cate ceva pana la urma. Par sa fie pe 4 Ohmi : http://forum.polkaudio.com/discussion/84896/m-k-satellite-1-speakers https://www.audiocircle.com/index.php?topic=149758.0 http://www.audioheritage.org/vbulletin/showthread.php?17804-M-amp-K-sat-sub-opinions 3 minutes ago, validae said: Cam orice vopsire afectează performanțele difuzoarelor, dat fiind că se schimbă greutatea membranei, dar și rigiditatea ei.Frecvența de rezonanță proprie difuzorului nu va mai fi aceeași..dar nici nu va fi ceva foarte ușor de sesizat cu urechea.. Doar un strat fin de crema din aia cu buret care e o zeama subtire de felul ei totusi ? Mai vad eu. Oricum au masti si nu cred ca e neaparat necesar sa le dau cu ceva , acuma sa vad de ce sunt in stare si daca le pastrez . Link spre comentariu
radasous Postat Mai 18, 2018 Partajează Postat Mai 18, 2018 3 hours ago, vranceanu said: ...un strat fin de crema... Crema e doar de design? Adica sa fie membranele negre? Este mai safe sa purtati ochelari de soare! (Gluma) Pe vremuri se practica spoirea cu prenadez diluat la membranele de hartie "flescaite", se poate adauga si un colorant pentru a le intineri vizual. Link spre comentariu
vranceanu Postat Mai 18, 2018 Autor Partajează Postat Mai 18, 2018 Da, pai pentru aspect le mai cremuiesc pe unele care se decoloreaza si arata destul de urat si cred ca intr-un strat subtire de tot nu le afecteaza parametrii . Citisem undeva de o solutie obtinuta prin fierberea si agitarea funinginii colectate din arderea unei bucati de plastic , combinarea cu albus de ou crud , apoi aplicarea peste membrana decolorata insa crema de pantofi de aia la 1,5 Lei e mai la indemana. Cu solutie de prenadez cum spui tu , mai dadeam preventiv pe vremuri pe suspensiile difuzoarelor UNITRA pt ca dupa cativa ani se macina si disparea pur si simplu buretul ala idiot . Nu am sesizat la ureche modificari de sunet dupa astfel de tratament insa pana la urma tot cedau complet suspensiile respective. Oricum mie personal nu mi-au placut niciodata cum suna polonezele indiferent ca erau pe doua sau trei cai . Mult mai rafinat era parca ,,Melomanul '' Romanesc . Link spre comentariu
vranceanu Postat Mai 19, 2018 Autor Partajează Postat Mai 19, 2018 (editat) Nu prea am avut timp de distractii astazi insa macar asa sa arunc un ochi tot nu m-am putut abtine. Lucruri ciudate , incepand de la suruburi care sunt filet withworth pana la impedanta ciudata a difuzoarelor si tweeterelor , 12 ohmi respectiv 10 ohmi. Trebuie studiata temeinice problema cand voi avea timp de ele . Ca si ,,lucratura'' , nu m-au dat pe spate , ba chiar am zarit si un holtzsurub bagat asa ciobaneste pt imbinarea cutiilor . In viteza am incercat sa indrept o calota turtita (nu va ramane asa) si sa ,,boiesc un difuzor . Difuzoarele au sasiu din plastic . Editat Mai 19, 2018 de vranceanu Link spre comentariu
Shambala Postat Mai 19, 2018 Partajează Postat Mai 19, 2018 Deci difuzoarele au Z=16ohmi, tweeterele 12 sau 16 ohmi. Cam multe piese in filtre. Difuzoarele erau legate in paralel sau se legau la filtre in locuri diferite pe placa acestora ? Link spre comentariu
vranceanu Postat Mai 19, 2018 Autor Partajează Postat Mai 19, 2018 Pai nu stiu ca nu am avut timp sa studiez in tihna dar maine voi demonta totul complet , voi desena schema si asa vom intelege mai bine logica lor de conectare . Si mie mi s-au parut mai multe bobine decat ar trebui dar probabil ca sunt folosite in functie de cum se fac conexiunile la bornele externe ca is mai multe variante , se vede intr-o poza mai sus.Ne lamurim dupa ce scot schema . Pe placa cu piese mai e si un condensator la care s-a topit imbracamintea de plastic si nu se mai intelege valoarea. Sper sa se vada la cealalta boxa pt ca vreau sa-i schimb pe toti . Link spre comentariu
Shambala Postat Mai 19, 2018 Partajează Postat Mai 19, 2018 Este posibil ca boxele sa fie pe 2,5 , 3 sau chiar 3,5 cai. Link spre comentariu
vranceanu Postat Mai 19, 2018 Autor Partajează Postat Mai 19, 2018 Aici m-ai pierdut. Cum adica pe 2,5 sau 3,5 cai ? Posibil ca sa aplice spectre diferite la tweetere in mod individual ca sa simuleze ceva din zona medii + inalte separat , fiecare cu treaba lui ?Am intalnit demult ceva de genul la niste Technics -uri cu cate doua tweetere fiecare . O fi si asta o metoda pentru mofturosi ca sa acopere cat mai uniform intreg spectrul . Link spre comentariu
Shambala Postat Mai 19, 2018 Partajează Postat Mai 19, 2018 (editat) Da, exact asta inseamna. Se aplica in special la boxele cu 2 midwoofere identice, dar se poate aplica si la 2 tw identice (daca asa socoteste necesar proiectantul/producatorul). Sunt foarte rare boxele home cu 2 tweetere identice puse pe fata. Editat Mai 19, 2018 de Shambala Link spre comentariu
vranceanu Postat Mai 19, 2018 Autor Partajează Postat Mai 19, 2018 M-ai facut si mai curios cu treaba asta . Maine sper sa-mi pot face timp sa scot placile si sa dibuiesc schema . Doar asa vom intelege ce a vrut sa faca yankeul . Link spre comentariu
Real Minitehnicus Postat Mai 19, 2018 Partajează Postat Mai 19, 2018 (editat) @vranceanu Pe viitor încearcă alt site de găzduire pentru poze, de exemplu imgur. 99poze.ro injectează malware. Editat Mai 19, 2018 de Real Minitehnicus Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum