maxente Postat Mai 17, 2018 Partajează Postat Mai 17, 2018 (editat) Am luat de la chinezi niste rezistente care cica ar fi neinductive. Rezistentele sunt astea: Am spart una si arata asa Se vede ca nu sunt bobinate ca celelalte ''normale'' Totusi as avea o nelamurire, ele sunt cotate ca non inductive, dar din ce am gasit eu in foaia de catalog la seria asta BPR ar scrie ca ar fi low inductance. Nu am nici scule ca sa masor inductanta, l-metru meu nu masoara bine sub 1uH, imi da aiurea, se decalibreaza repede. Voi ce parere ati avea ? Multumesc. Editat Mai 17, 2018 de maxente Link spre comentariu
yo7lhe Postat Mai 17, 2018 Partajează Postat Mai 17, 2018 Sunt rezisori cu inductanta redusa. Cele neinductive sunt construite in varianta cu pelicula sau mai rar, ca rezistori de volum. Si astea pe care le ai sunt foarte bune in aplicatii curente. Ai probleme doar la aplicatii RF si in comutatie mai speciale. 1 Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 17, 2018 Partajează Postat Mai 17, 2018 Sint foarte bune pentru amplificatoare, nu-ți fa probleme. O chestie care vroiam sa te întreb mai de mult. Deoarece eu nu am plantat plăcile de la CFA MosFet de la tine, ce-mi poți spune tu despre sunet, cum suna? Cel mai bine pe privat ca să nu fim influențați de pablicul de aici. Link spre comentariu
orgasmo Postat Mai 17, 2018 Partajează Postat Mai 17, 2018 53 minutes ago, maxente said: Voi ce parere ati avea ? Inductance for different resistor: Wirewound 0.03 – 56 μH Foil <0.08 μH Metal oxide 3 – 200 nH Film <2 nH Link spre comentariu
spark Postat Mai 17, 2018 Partajează Postat Mai 17, 2018 (editat) Nu sunt inductive , daca ar avea cel putin o spira bobinata atunci ar fi inductive , Acesti rezistori sunt construiti asa pentru economisire dimensiune .Am vazut pe Alli..... in linie ,v-u -m.......Am avut si eu indoieli cind am reparat un multimetru rusesc ce folosea ca shunt-ri platband de constantant ce aveau vro 8 ondulari si prezentau un pic de inductanta. Rezistentele total neinductive sunt cele cu pulberi pe suport ceramic (la fel cum erau RPM-urile romanesti) Editat Mai 17, 2018 de spark Link spre comentariu
orgasmo Postat Mai 22, 2018 Partajează Postat Mai 22, 2018 Producatorii prezinta descrieri de genul: Non-Inductive design Low inductance https://www.tme.eu/ro/Document/2902aeec3c3c25f6717ee61fbb071053/AP821_arcol.pdf http://mh-engineeringcomponents.com/sites/default/files/downloads/arcol_product_catalogue_lr.pdf 1 Link spre comentariu
orgasmo Postat Mai 22, 2018 Partajează Postat Mai 22, 2018 Negligible inductance Inductance https://www.vishay.com/docs/50005/rto20.pdf 1 Link spre comentariu
alcon Postat Mai 23, 2018 Partajează Postat Mai 23, 2018 On Thursday, May 17, 2018 at 10:54 PM, yo7lhe said: Sunt rezisori cu inductanta redusa. Cele neinductive sunt construite in varianta cu pelicula sau mai rar, ca rezistori de volum. Si astea pe care le ai sunt foarte bune in aplicatii curente. Ai probleme doar la aplicatii RF si in comutatie mai speciale. Link spre comentariu
C.D. Postat Mai 23, 2018 Partajează Postat Mai 23, 2018 SMD-urile toate se incadreaza la categoria "neinductive" Pentru rezistente de sarcina de puteri mari se pot construi in regim de amator bobinand anti-inductiv pe un suport ceramic. (anti-inductiv inseamna ca indoi firul rezistiv in doua parti egale, apoi capatul indoit este fixat la un capat al suportului ceramic si apoi se bobineaza cu cele doua capete ale firului rezistiv spre celalat capat al suportului ceramic - inductanta rezultata este aproape nula) Eu asa am construit rezistenta de sarcina pentru un wattmetru RF/HF si functioneaza perfect in domeniul HF. Daca doresti putere sporita se poate imersa aceasta rezistenta in ulei siliconic. 1 Link spre comentariu
UDAR Postat Mai 23, 2018 Partajează Postat Mai 23, 2018 2 hours ago, C.D. said: SMD-urile toate se incadreaza la categoria "neinductive" Îmi pare rău , nu cred că ai dreptate . Multe rezistențe SMD sunt realizate sub forma unei spirale plate pe substartul ceramic . 1 Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 23, 2018 Partajează Postat Mai 23, 2018 UDAR are perfecta dreptate. SMD-urile nu au sau mai bine zis au o inductanta a terminalelor (metalizarilor de conectare) foarte foarte mica dar totuși inductanta totala nu-i zero. Rezistenta este de cele mai multe ori realizata sub forma de zigzag pe suprafața pastilei ceramice. Chiar și cele de valoare foarte mica realizate din banda metalica au de multe ori citeva zigzaguri care măresc inductanta. Chiar și cele din banda continua fără zigzag au inductanta. Am rămas foarte mirat cind am verificat distribuția de curent într-un shunt în 4 terminale de sub 1miliohm realizat fără zigzag din banda continua (Isabllenhuntte). Din cauza "pinilor" de citire (conexiune Kelvin) distribuția de curent era foarte neuniforma ceea ce ducea în final la creșterea inductantei echivalente neașteptat de mult. Link spre comentariu
C.D. Postat Mai 23, 2018 Partajează Postat Mai 23, 2018 Sa nu exageram cu "farmacia". La dimensiunile smd-urilor inductanta parazita este nesemnificatva. (poate in domeniul microundelor sa conteze ceva) Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 23, 2018 Partajează Postat Mai 23, 2018 (editat) Daca e o sursa in comutatie cu variatie de citeva zeci de amperi in sub 1µsec se poate vedea si influienta unor inductante de numai citiva zeci de nH dar influienta lor este nesemnificativa in general. La o comutatie la 2Mhz pe arie de cupru conta daca mutam pozitie snuberului si cu numai 2-3 mm, se modifica eficienta lui fara a modifica componentele. Editat Mai 23, 2018 de sesebe Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum