Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

led HYUNDAY

Postări Recomandate

O fi intrat în service menu și o fi remediat vreo setare eronată....pentru asta nu trebuie desfăcut capacul.Meseria se plătește până la urmă, dacă toți am ști să reparăm orice nu ar mai exista depanatori. Acum faptul e consumat, cred că n-are rost să mai lungim inutil topicul cu tot felul de ipoteze.Topicul va fi în cele din urmă închis sau trimis la Pubelă fiindcă nu va fi nimănui de ajutor....

Editat de validae
Link spre comentariu

pai ,  raspunsul  este  simplu ... 5 ore  si  jumatate  am  stat  sa  generez   si  sa  probez    diverse  coduri  in  hexazecimal ... in  restul  de  o  jumatate  de  ora  i-am  dat  reset  de  3  ori   plus  un  full  searching  al  programelor  pe  atv+dtv+radio . 

Link spre comentariu
1 hour ago, validae said:

O fi intrat în service menu și o fi remediat vreo setare eronată....

Din ce tin minte in " burning mode " tv-ul nu afiseaza osd la accesarea meniului de service ca sa poti umbla in setari, deci varianta cu umblatul in service ar cam pica.......apoi colegu' codrut a probat citeva softurii.......pentru mine e mai plauzibila varianta cu dioda de pe MB intrerupta care duce la pinul 44 t-con.....

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Da la scos din " burning mode " prin apasarea tastei menu de pe tv mai mult de 5 sec, dar in niciun caz nu a intrat in menu service, oricum eu ramin la ideia mea ca a fost defect de hardware, altfel nu-mi explic de ce nu a mers cu softul de la rusi, softul fiind pentru aceiasi placa, sursa si display, cu postarea video a colegului orgasmo topicul a inceput sa prinda valoare.....

http://remont-aud.net/dump/lcd_pdp_tv/samsung/samsung_l44a_china_471_01a5_d3702g_for_msd309_rev_a5/241-1-0-20090

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Am tinut si eu butoanele apasate si nu a iesit din acest mod.Am vazut pe net ca era o posibila rezolvare dar la mine nu a mers.

Ps:nu merita bagat in seama acest personaj misura.Chiar vreau sa ma intalnesc cu el sa stam de vorba.Tv-ul a ajuns la el luni si ieri a sunat clientul ca este gata.Asa ca au fost mai mult de 6 ore de munca.

Cu dump-ul de pe remont avea aceeasi manifestare.

Rog un moderator sa inchida acest topic.

Link spre comentariu

Nu e nevoie sa se inchida topicul, posteaza dumpul original al tv-ului pe care l-ai salvat, in felul acesta se va putea testa dumpul de vre-un coleg pe un tv cu aceasta placa 471-01A5-D3702G si atunci vom vedea daca a fost problema de software sau hardware.......

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Stiti ce se intampla dragi colegi...ce a facut, ce nu a facut,trebuie sa recunoastem ca Tovarasul Secretar General a reparat televizorul si l-a incasat,asa ca trebuie sa fim fair-play...

Pentru reparatia acestui tv,eu cred ca merita medalia Ordinul muncii clasa "I" 

Ordinul_Muncii_I-2.jpg

Link spre comentariu
4 hours ago, Florinel TV said:

Aici te dai mare meserias si pe alte forumuri nu sti a repara un sasiu 11AK30 HUUUUUUUUU

cred  ca  te-ai  uitat  in  oglinda  atunci  cind  ai  postat  asa  o  gogomanie ... pentru  stiinta  matale ,  eu  nu  sint  inregistrat  pe  nici  un  alt  forum  din  rsr ,  asa  ca  ,  deduceti  dvs  ,  onorat  auditoriu   , cine  este  Neculaitza  Minciuna  la  faza  aceasta  ?

in  alta  ordine  de  idei ,  care  este  concluzia    a  4  pagini  de  topic ?    va  spun  eu ...  citiva  din  marii  meseriasi  ai  forumului  au  zis  asa...  frate  ... dump-uri  ,  t-coane ,   cabluri  lvds ,   reflow-uri ,  scalere ,  placi  de  baza  ...si  alte  BAZACONII ,  care  evident  , toate  in  afara  de  dump-uri  , SINT  PE  BANI .   initiatorul  topicului ,  care  stie  sa  faca  reparatii  numai  daca  primeste  informatiile  utile  de  pe  elforum ,   daca  a  vazut  ca  nu  are  info  utile  aici ,  a  dechis  un  topic  IDENTIC   si  pe  forumul  concurent  --- anume  acela  unde  moderatori  sint  florin iordache  si  respectiv  modoran --- ,  unde  povestea  a  avut  un  impact  mai  mic ,  anume  de  doar  2 pagini .  bineinteles  ca  ,  avind  in  vedere  CALITATEA  acelui  forum ,  n-a  facut  nici  o  brinza ,  iar  la  mutarea  #42  s-a  declarat   sah-mat ,  citez ...NEREZOLVAT , INAPOIAT  CLIENTULUI . 

pentru  stiinta  tuturor ,  aparatul  a  ajuns  la  mine  luni ,  pe  la  orele  17 .  dupa  3  ore  de  munca ,  m-am  plictisit  si  am  decis  sa  continui  marti .  marti  , pe  la orele 13   ,  m-am  apucat  iar  de  el ... iar  dupa  2  ore  si  jumatate  de  esecuri   marete ,  am  decis  sa-mi  bag  picioarele  in  el   si  sa  renunt ,  urmind  sa-i  pasez  afacerea  domnului  costica lcd ,  insa  prin  intermediul  bunului  lui  prieten ,  dl  lucica --- eu  necunoscindu-l  personal .  dl  lucica  l-a  sunat  de  vreo  3  sau  4  ori ,  insa  domnul  in  cauza  nu  a  CATADICSIT   sa  raspunda  aaaaabsolut  deloc ,  desi  ora  nu  era  nepotrivita .   intre  timp ,  apare  la  mine  si  depanatorul  care  mi-a  adus  efectiv  aparatul --- pentru  ca  eu  nu-l cunosc  pe  proprietarul  aparatului ---  ,  intrebindu-ma  ce  e  de  facut ,  ca  sa  rezolvam  cazul ?  am  pus  mina  pe  telefon  si  l-am  pus  direct  in  contact  cu  dl  lucica ,  sa  stabileasca  ei  ce, cum , unde  si  cit ?  dl  lucica  i-a  spus  ca toata   afacerea  costa  la  final   X ron  ,  iar  depanatorul  --- care  era  o  veriga  intermediara  pina  la  proprietarul  aparatului --- a  concluzionat  ca  X-ul  este  exact  suma  pe  care  i-o  avansase   INITIAL  el  deja  proprietarului ,  cu  alte  cuvinte ,  daca  accepta  solutia  rezolvarii  de  catre  dl  costica lcd -- via dl  lucica desigur --- ,  el  ar  fi  ramas  la  final  cu  ZERO  lei  in  buzunar .   pina  la  urma  ,  a  declinat  oferta  dlui  lucica  si  m-a  rugat  sa  mai  incerc  un  pic ,  ca  poate  imi  iese  rezolvarea  ,  asta  pina  inca  vreo  2  sau  3  ore  pina  vine  el  cu  o  masina  sa-l  ia  inapoi ...facut  sau  nu , evident  si  sa  i-l  returneze  proprietarului .

zis  si  facut ... el  a  plecat ,  iar  eu  m-am  apucat  din  nou  de  el .  spre  surprinderea  mea  si  a  altor  circotasi ,  dupa  aproximativ  o  jumatate  de  ora ,  am  reusit  deblocarea   din  burning  mode ,  toata  manevra  presupunind  investitii  DE  repet ... ZERO  LEI ,  ZERO  BANI  ...

dupa  resetare  si  introducerea  programelor  ,  am  sunat  depanatorul  si  i-am  cerut  pt  munca  mea  X/4 ,  urmind  ca  el  sa-i  ceara  proprietarului  aparatului  exact  X  lei ,  ca  sa-i  ramina  si  lui  de-o  ciorba  .  proprietarul  l-a  sunat  chiar  el  pe  depanator ,  in  seara  de  marti  parca  ,  a  fost  informat  de  vestea  cea  buna ,  a  acceptat  si  urmeaza  sa  vina  sa-l  ridice  efectiv  de  la  el ,   incepind  de  astazi  joi  si  pina  la  sfirsitul  saptaminii  ...

concluzia  finala ...ma  lasa  rece  ce  baliverne  indruga  codrut  si  n-am  ce  discuta  cu  el  ... per  total  eu  am  rezolvat  cazul  si  el  nu ,  acesta  este  adevarul  care  ne  zbirleste  parul .  diferenta  intre  mine  si  el  este  CA  EU  NU  CER  AJUTORUL  NIMANUI  ATUNCI  CIND  REZOLV  UN  APARAT ...  cu  ffff mici  exceptii  din  an  in  paste ...

ca  sa-l  onorez  si  pe  dl  costica  lcd ,  trebuie  sa-i  multumesc  ca  nu  a  raspuns  la  telefon  ,  pentru  ca  ,  altfel  ,  laudele  PROBABIL  CA  ar  fi  fost  in  curtea  lui  si  nu  a  mea . 

stiti  ce  zice  proverbul ...MINCINOSUL  ROADE  OSUL ...:rzb

Editat de misuraelectronic
Link spre comentariu

Pe mine ma deranjat foarte tare ca ne-ai facut "gradinari",.....nu am absolut nimic cu tine, as fi vrut  doar putin respect macar fata de colegii buzoieni........

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări