Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

led HYUNDAY

Postări Recomandate

On 5/25/2018 at 5:43 PM, codrut said:
Am scris ambele softuri de pe romont si tv se manifesta la fel,adica se schimba culorile pe ecran.Intamplator in services a intrat si un LG cu acelasi display.Am luat electronica din Lg si am puso pe display-ul de HYUNDAI.Cu placile de LG functioneaza,deci problema nu este din display sau T-con.Acum daca el se manifesta la fel cu ambele softuri nu stiu daca problema este din soft.Sa incerc un reflow la procesor?

Si eu cred la fel ca nu e din soft, pune dumpul original si fa un reflow la procesor, altceva nu cred ca ai ce sa-i mai faci, daca nici cu reflow nu merge, e dus scalerul din procesor......alta placa....

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

dupa  lupte  seculare  ,  care  au  durat  exact  3  pagini  de  elforum  --- pline  de  meseriasi  care mai  de  care  in  domeniul  gradinaritului --- ,  aparatul  in  cauza  a  ajuns  la  mine . mi-a  luat  aproximativ   6  ore  de  munca ,  insa  rezultatul  operatiei  a  fost  un  PACIENT  fericit .  

spor  la  gradinarit  in  continuare ...:rzb

ps ... tot  ce pot  sa  va  spun  este  ca  numarul  componentelor  electronice   precum  si  al  softurilor   schimbate  este   un  mare  zero .

Editat de misuraelectronic
Link spre comentariu

Mulțumim din inimă ,,membrului suprem,, pentru lămuriri, care sunt oricum nule pentru cei ce frecventează acest forum. Bănuiesc doar că nu puteți pune cauza reală a defectului, fiindcă a fost probabil ceva relativ minor (lipituri reci) iar clientul ar putea fi deranjat astfel de prețul reparației, dacă ar afla.Asta e ceva de înțeles, nu putem ,,da din casă,, chiar totul.....

Oricum, niciun ,,meseriaș,, nu poate ghici de la distanță 100% ce probleme are un aparat, doar poate să emită anumite presupuneri după experiența personală a fiecăruia, care pot fi sau nu de ajutor celui în nevoie.Iar pe acest forum activează și profesioniști în domeniu, dar și destul de mulți amatori.....nu-i băgați pe toți în aceeași oală, chiar dacă au aceeași pasiune. Aroganța exacerbată nu crește popularitatea nimănui, indiferent de calificarea sa într-un domeniu.....

Editat de validae
Link spre comentariu
54 minutes ago, misuraelectronic said:

dupa  lupte  seculare  ,  care  au  durat  exact  3  pagini  de  elforum  --- pline  de  meseriasi  care mai  de  care  in  domeniul  gradinaritului --- ,  aparatul  in  cauza  a  ajuns  la  mine . mi-a  luat  aproximativ   6  ore  de  munca ,  insa  rezultatul  operatiei  a  fost  un  PACIENT  fericit .  

spor  la  gradinarit  in  continuare ...:rzb

ps ... tot  ce pot  sa  va  spun  este  ca  numarul  componentelor  electronice   precum  si  al  softurilor   schimbate  este   un  mare  zero .

Eu nu pot sa pricep, daca noi colegii de forum suntem 'gradinarii" si tu esti doctor, de ce nu ai postat si rezolvarea defectului ca doar pentru asta e forumul.....tu fata de noi "gradinarii" ai avut tv-ul in fata, un mare avantaj pentru tine stimabile DOCTOR :)

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

In cauza este o dioda HER 104 care se intrerupe.Prin ea ajung 2,5v la t-con,fiind intrerupta tensiunea nu era si intra in burning mode.

Dupa ce a plecat tv-ul de la mine am gasit rezolvarea.

In legatura cu d-l misura,sa stiti ca asa este el,are cele mai scumpe piese iar pe mine s-a suparat ca nu ii cumpar pisele de 4 ori mai scumpe.

Link spre comentariu
44 minutes ago, codrut said:

In cauza este o dioda HER 104 care se intrerupe.Prin ea ajung 2,5v la t-con,fiind intrerupta tensiunea nu era si intra in burning mode.

In legatura cu d-l misura,sa stiti ca asa este el,are cele mai scumpe piese iar pe mine s-a suparat ca nu ii cumpar pisele de 4 ori mai scumpe.

Eu nu prea am inteles, t-con cu alimentare de 2,5v nu am intilnit pina acum....2,5v poate doar un stabilizator liniar de pe t-con, dar nu cred ca doar ai testat displayul si t-conul....

M-am uitat acum in datasheet-ul displayului si vad ca sunt multi pinii neconectati, posibil ca pe unul din acei pini sa fi lipsit tensiunea de care zici 2,5v, totusi acolo unde ai gasit rezolvarea nu spune si pe ce pin al t-conului lipsea aceasta tensiune?

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
27 minutes ago, codrut said:

ai  gasit  pe  naiba  rezolvarea  !  asa  zisa  ta  rezolvare  este  doar  in  inchipuirea  ta ,  nicidecum  in  realitate .  vrei  sa  ne  aburesti  aici  ca  i-ai  tinut  omului  minim  13  zile  aparatul  la  tine  si  nu  l-ai  putut  rezolva ...si  exact  dupa  ce  i  l-ai  returnat  ...zbang , ti-a  cazut  fisa  si   ai  gasit  solutia ?

gogosi  ,  tati ...

haideti   sa  va  mai  dau  un  indiciu  ...  rezolvarea  aparatului  presupune  schimbarea  de  zero  componente  electronice ,  mai  mult  decit  atit ... nici  macar  un  singur  surub  de  la  capacul  spate  al  aparatului  nu  l-am  miscat  de  la  locul  lui . 

Link spre comentariu
Verifică ce stare logică are pinul 44 al TCON-ului (poate fi la masa sau conectat printr-o rezistenta 
la nivel logic 1. Dacă are nivel logic 1, TCON-ul va intra in auto generation pattern.
Vezi poza din atasament

Si atunci cum ati lucrat 6 ore la el?

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări