codrut Postat Mai 28, 2018 Autor Partajează Postat Mai 28, 2018 am schimbat si cablul LVDS dar tot asa face Link spre comentariu
rares01 Postat Mai 28, 2018 Partajează Postat Mai 28, 2018 mufele de la tcon si mainboard le ai verificat? posteaza te rog codul tconului Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 28, 2018 Partajează Postat Mai 28, 2018 (editat) On 5/25/2018 at 5:43 PM, codrut said: Am scris ambele softuri de pe romont si tv se manifesta la fel,adica se schimba culorile pe ecran.Intamplator in services a intrat si un LG cu acelasi display.Am luat electronica din Lg si am puso pe display-ul de HYUNDAI.Cu placile de LG functioneaza,deci problema nu este din display sau T-con.Acum daca el se manifesta la fel cu ambele softuri nu stiu daca problema este din soft.Sa incerc un reflow la procesor? Si eu cred la fel ca nu e din soft, pune dumpul original si fa un reflow la procesor, altceva nu cred ca ai ce sa-i mai faci, daca nici cu reflow nu merge, e dus scalerul din procesor......alta placa.... Editat Mai 28, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
codrut Postat Mai 29, 2018 Autor Partajează Postat Mai 29, 2018 T-con-ul l-am schimbat,placa nu gasesc pentru el. Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Iunie 13, 2018 Partajează Postat Iunie 13, 2018 (editat) dupa lupte seculare , care au durat exact 3 pagini de elforum --- pline de meseriasi care mai de care in domeniul gradinaritului --- , aparatul in cauza a ajuns la mine . mi-a luat aproximativ 6 ore de munca , insa rezultatul operatiei a fost un PACIENT fericit . spor la gradinarit in continuare ... ps ... tot ce pot sa va spun este ca numarul componentelor electronice precum si al softurilor schimbate este un mare zero . Editat Iunie 13, 2018 de misuraelectronic Link spre comentariu
validae Postat Iunie 13, 2018 Partajează Postat Iunie 13, 2018 (editat) Mulțumim din inimă ,,membrului suprem,, pentru lămuriri, care sunt oricum nule pentru cei ce frecventează acest forum. Bănuiesc doar că nu puteți pune cauza reală a defectului, fiindcă a fost probabil ceva relativ minor (lipituri reci) iar clientul ar putea fi deranjat astfel de prețul reparației, dacă ar afla.Asta e ceva de înțeles, nu putem ,,da din casă,, chiar totul..... Oricum, niciun ,,meseriaș,, nu poate ghici de la distanță 100% ce probleme are un aparat, doar poate să emită anumite presupuneri după experiența personală a fiecăruia, care pot fi sau nu de ajutor celui în nevoie.Iar pe acest forum activează și profesioniști în domeniu, dar și destul de mulți amatori.....nu-i băgați pe toți în aceeași oală, chiar dacă au aceeași pasiune. Aroganța exacerbată nu crește popularitatea nimănui, indiferent de calificarea sa într-un domeniu..... Editat Iunie 13, 2018 de validae Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 13, 2018 Partajează Postat Iunie 13, 2018 (editat) 54 minutes ago, misuraelectronic said: dupa lupte seculare , care au durat exact 3 pagini de elforum --- pline de meseriasi care mai de care in domeniul gradinaritului --- , aparatul in cauza a ajuns la mine . mi-a luat aproximativ 6 ore de munca , insa rezultatul operatiei a fost un PACIENT fericit . spor la gradinarit in continuare ... ps ... tot ce pot sa va spun este ca numarul componentelor electronice precum si al softurilor schimbate este un mare zero . Eu nu pot sa pricep, daca noi colegii de forum suntem 'gradinarii" si tu esti doctor, de ce nu ai postat si rezolvarea defectului ca doar pentru asta e forumul.....tu fata de noi "gradinarii" ai avut tv-ul in fata, un mare avantaj pentru tine stimabile DOCTOR Editat Iunie 13, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
codrut Postat Iunie 13, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 13, 2018 In cauza este o dioda HER 104 care se intrerupe.Prin ea ajung 2,5v la t-con,fiind intrerupta tensiunea nu era si intra in burning mode. Dupa ce a plecat tv-ul de la mine am gasit rezolvarea. In legatura cu d-l misura,sa stiti ca asa este el,are cele mai scumpe piese iar pe mine s-a suparat ca nu ii cumpar pisele de 4 ori mai scumpe. Link spre comentariu
codrut Postat Iunie 13, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 13, 2018 Din informatiile clientului am inteles ca la inceput a vorbit tot de soft,asa ca... Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 13, 2018 Partajează Postat Iunie 13, 2018 (editat) 44 minutes ago, codrut said: In cauza este o dioda HER 104 care se intrerupe.Prin ea ajung 2,5v la t-con,fiind intrerupta tensiunea nu era si intra in burning mode. Dupa ce a plecat tv-ul de la mine am gasit rezolvarea. In legatura cu d-l misura,sa stiti ca asa este el,are cele mai scumpe piese iar pe mine s-a suparat ca nu ii cumpar pisele de 4 ori mai scumpe. Eu nu prea am inteles, t-con cu alimentare de 2,5v nu am intilnit pina acum....2,5v poate doar un stabilizator liniar de pe t-con, dar nu cred ca doar ai testat displayul si t-conul.... M-am uitat acum in datasheet-ul displayului si vad ca sunt multi pinii neconectati, posibil ca pe unul din acei pini sa fi lipsit tensiunea de care zici 2,5v, totusi acolo unde ai gasit rezolvarea nu spune si pe ce pin al t-conului lipsea aceasta tensiune? Editat Iunie 13, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
attilaa0 Postat Iunie 13, 2018 Partajează Postat Iunie 13, 2018 Eu zic ca T-conul oricate de rau sa fie nu poate provoca un astfel de defect cu culorile ,gen burning mode. Link spre comentariu
codrut Postat Iunie 13, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 13, 2018 pin 44. Dioda este pe MB. Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Iunie 13, 2018 Partajează Postat Iunie 13, 2018 27 minutes ago, codrut said: In cauza este o dioda HER 104 care se intrerupe.Prin ea ajung 2,5v la t-con,fiind intrerupta tensiunea nu era si intra in burning mode. Dupa ce a plecat tv-ul de la mine am gasit rezolvarea. ai gasit pe naiba rezolvarea ! asa zisa ta rezolvare este doar in inchipuirea ta , nicidecum in realitate . vrei sa ne aburesti aici ca i-ai tinut omului minim 13 zile aparatul la tine si nu l-ai putut rezolva ...si exact dupa ce i l-ai returnat ...zbang , ti-a cazut fisa si ai gasit solutia ? gogosi , tati ... haideti sa va mai dau un indiciu ... rezolvarea aparatului presupune schimbarea de zero componente electronice , mai mult decit atit ... nici macar un singur surub de la capacul spate al aparatului nu l-am miscat de la locul lui . Link spre comentariu
codrut Postat Iunie 13, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 13, 2018 Verifică ce stare logică are pinul 44 al TCON-ului (poate fi la masa sau conectat printr-o rezistenta la nivel logic 1. Dacă are nivel logic 1, TCON-ul va intra in auto generation pattern. Vezi poza din atasament Si atunci cum ati lucrat 6 ore la el? Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 13, 2018 Partajează Postat Iunie 13, 2018 (editat) Nu se vede nici o poza in atasament Editat Iunie 13, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
Postări Recomandate