Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Contest amplifier by Victor

Postări Recomandate

Armonica a 3-a e comparabila cu a 2-a. Este intentia ta sau asa a iesit?

Sper ca "simplificarea" sa nu fie doar o complicatie. Adica sa aiba piese mai multe, dar sa sune tot ca ampliful ala celebru (tot 3 litere, incepand cu una de la sfarsitul alfabetului).

Daca reusesc sa testez limiter-ul, ai fi interesat sa-l incluzi in proiect? Raspunsul negativ este totusi acceptabil. Am planurile mele.

Link spre comentariu

Ai definitivat solutia tehnica a limiterului ?

Raportul intre armonicele pare si cele impare reprezinta un criteriu de proiectare .

Nu a iesit perfect , dar nu am promis nimic , deci ... calul de dar nu se cauta la dinti etc .

A , daca discutam despre amplificatorul in dezvoltare , care va fi probabil parte a unui proiect comercial , sigur ca DA , va fi totul perfect .

Link spre comentariu
6 hours ago, Victor said:

Începând de acum , pentru mine este prioritar doar regulamentul meu propriu , întotdeauna  aplicat aleator după propria  mea dorință  , voință , putință și interes .

Dacă , total întâmplător , regulamentul Elforum se va suprapune cu regulile acceptate de mine , totul va merge bine pentru userii Elforum .

Dacă nu , nu vă mai chinuiți degeaba .

Înseamnă că va merge rău pentru username-ul @Victor , adică o bucurie pentru cei ce nu sunt de acord cu punctul meu de vedere ...

Solicitați sprijin și lumină de la toți ce ce doresc să contribuie benevol  la zestrea tehnică și / sau aplică   conform viziunii proprii regulamentul Elforum , ca și până acum , se știe ei .

Asta ca să fie totul clar .

Hai PA , aici nu e nimic de comentat : ori câștig doar eu , ori pierd toți ceilalți .

Deci ori , ori .

Există doar astea doua variante , restul nu contează , nu se pot aplica sau nu se pot lua în considerație și ca atare vor fi ignorate din start  .

Sper că știți de glumă !

Acum să revenim la amplificatoare ...

Am pedepsit ( ? ) toți userii  Elforum pentru abuzurile excesive ale unora  și ca urmare vă prezint o schemă pentru uz public ( free use )  de amplificator audio ( căutați pe google conceptul de produse downgrade de tip  " monkey model " )  ce se încadrează lejer la categoria " open " a amplificatoarelor pe Elforum .

Se numește evident " Contest Power Amplifier " CPA200  ( putere minimă 200W / 8 ohmi , puterea maximă sau alte performanțe le puteți evalua singuri conform atașamentelor de mai jos )  este a fost realizată de mine compilând diverse surse de inspirație ( tip copy / paste :) că tot ii seacă pe unii ) și este un proiect absolut  moka pentru orice amator de construcții audio  ( free use ) .

Da  , nu este un proiect asemănător cu schema din primul post , deoarece am pedepsit indirect orice user  pentru abuzurile moderatorilor , ei nu au respectat regulamentul meu deci trebuie pedepsiți absolut  toți userii  , la grămadă , chiar și cei fără vină prezentându-le schema ...

Este o schema foarte performantă pentru standardele HiFi  , dar nu neapărat cea mai performantă  din lume .

Pe românește , totul se poate exprima simplu prin sintagma realistă " vise mari în chiloți mici :) "  .

Poate nu este chiar așa , ci este o limitare tehnologică , pur si simplu nu am putut obține performante superioare , asemănătoare cu cele declarate la începutul subiectului ... 

Ce sa vezi , nici asta nu contează .

Da , am primit o ofertă decentă și ca urmare am dezvoltat conceptul inițial într-o donație către un tânăr întreprinzător cu o inițiativă decentă în domeniul audio  , aflat la început de drum   ,  care probabil va dezvolta un proiect comercial din schema concept prezentata la începutul subiectului .

O fi , n-o fi , pentru mine nu contează .

Vom vedea ... viitorul e ascuns privirii .

Mulțumesc pe aceasta cale lui Raimond , Leco și Marian sau tuturor celorlalți apropiați care au făcut posibil ca acest proiect ( CPA ) să existe .

Vă rog să nu puneți semnul egal între diferite proiecte , în spatele fiecăruia stă o anumită filozofie proprie despre audio .

Nici măcar nu puteți și nu aveti dreptul de face o comparație tehnică ( nu poți compara brânza de Teleorman cu turnul Eiffel )  , dar puteți face comparații auditive ABX câte doriți .

Doar astea contează !

Până atunci , vă puteți delecta copios cu câteva detalii tehnice :

Da' ce ai bre cu brânza de Teleorman ? Ca e mai buna decit aia asa zisa de Sibiu...Cind vii in sud la o bere? :rade:

Link spre comentariu
24 minutes ago, Victor said:

Ai definitivat solutia tehnica a limiterului ?

Raportul intre armonicele pare si cele impare reprezinta un criteriu de proiectare .

Nu a iesit perfect , dar nu am promis nimic , deci ... calul de dar nu se cauta la dinti etc .

A , daca discutam despre amplificatorul in dezvoltare , care va fi probabil parte a unui proiect comercial , sigur ca DA , va fi totul perfect .

Faceti limiterul cu VCA sau cu "obositul" optic?

Link spre comentariu

Eu prefer "obositul optic" dar intr-o configuratie in care nici macar zona de input adaptor ballanced to unballanced sa nu poata fi supramodulata.

Multi intercaleaza limiterul doar pentru zona etajului final audio, total gresit daca acesta are si parte separata de intrare.

Link spre comentariu

Da , stiu  ... inclusiv in sectiunea de proiecte comerciale este un exemplu realizat de mine , un  limiter cu OTA tip CA3080  ( in cadrul subiectului  HPA3502 ) .

Desigur , trebuie actualizate toate imaginile atasate pe postimage  cu .org in coada si folosita terminatia .cc , dar nu e treaba mea ...

Sa revenim la amplificatoare .

Link spre comentariu
Acum 6 ore, alex mm a spus:

Intreb si eu , R19 si R20  nu ar fi trebuit inversate  ? 

CPA200_V3.0_sch.jpg

Nu !

R19 si C17 gestioneaza inchiderea buclei de reactie negativa globala in DC iar 1/2*Π*R19*C17 defineste frecventa minima  -3dB , redata de amplificator .

Raportul dintre R20/R21 defineste amplificarea in AC .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări