Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Rog "depanare" pentru ca nu stiu ce decizie sa iau

radudd

Postări Recomandate

Am postat aici, poate, cine stie, ma ajuta cineva in urmatoarea idee de achizitionare a unui TV nou. Este musai sa-l cumpar online, asa ca nu am ce vedea pe "viu".

Acest TV inca apare listat pe site-ul producatorului, insa in magazinele noastre aproape deloc.
Asa cum se vede este in promotie, insa dilema mea este de unde l-au scos astia, cand nu mai este listat pe niciunde, cred, de prin decembrie 2017.
Am citit si recitit toate brosurile pdf ale producatorului si este fix ceea ce am nevoie din toate punctele de vedere - dimensiune, nonsmart, conectivitate. Nu stiu exact cat de ok este acest panel iluminat cu D-LED, dar citind am inteles ca este cat de cat mai bine fata de unul LED pentru ca are iluminare pe toate suprafata panelului. Sper ca nu am inteles aiurea.
Ce parere aveti, sa risc, au ba!?
Multumesc.

Editat de radudd
Link spre comentariu

Nu cunosc tehnologia D-LED, nu cunosc televizorul DAR un aspect pe care-l verifica la orice TV pe care l-as cumpara il reprezinta consumul iar asta consuma 90W.

Sa nu intelegeti gresit, nu ma intereseaza consumul pt ca vreau sa fac economie la current desi conteaza si asta, nu.

Sa explic: la un TV modern placa electronica consuma putin, 5-10W poate maxim 15W iar restul consumului se duce in iluminarea panelului.

O problema grava la TV-urile moderne o constituie faptul ca se ard foarte des LED-urile de la backlight, in principal pt ca nu sint racite cum trebuie.

Deci cu cit consuma mai mult un TV cu atit se va incalzi mai puternic backlight-ul pt ca acolo se duce cea mai mare parte a consumului.

Ca o concluzie: cu cit consuma mai mult un TV ci atit este mai mare riscul ca sa pice LED-urile de la backlight, care de cele mai multe ori se strica imediat ce iese din garantie......

Link spre comentariu

Păi la dimensiunile alea. cam cât ar trebui să consume ?  Totuşi e nevoie de o iluminare serioasă la diagonala de 1 metru, chiar şi cu leduri. Dacă era cu CCFL, consumul lui ar fi fost pe undeva pe la 150W....

Link spre comentariu

Nu-i nimic special la acest tv,  D-LED inseamna direct led, adica ledurile dispuse pe barete si cu lupele aferente.   Totul este sa nu-l tii cu luminozitatea la maxim ( sper sa aiba reglaj de luminozitate ).

Vezi ca tot la Altex e un Teletech la 899 lei tot de 101 cm, mai bine il cumperi pe ala, se repara mai usor in caz de nevoie. E facut de turcii de la vestel.

Link spre comentariu

Multumesc si apreciez raspunsurile.

Exact acest tip de raspunsuri asteptam (si mai astept), in sensul amanuntelor strict tehnice legate de "maruntaiele" unui astfel de TV, in general.

Link spre comentariu
Acum 8 ore, validae a spus:

Păi la dimensiunile alea. cam cât ar trebui să consume ?  Totuşi e nevoie de o iluminare serioasă la diagonala de 1 metru, chiar şi cu leduri. Dacă era cu CCFL, consumul lui ar fi fost pe undeva pe la 150W....

Nu vreau sa recomand o anumita firma sau model, nu am studiat destul de bine ceea ce este acum pe piata ca sa pot face recomandari dar strict ca sa raspund la intrebare :

• LG-urile de exemplu la aceeasi diagonala nu ajung nici unul din modelele de la Em...g la un consum de 90W ci unele chiar consuma sub 50W.
  • La un moment dat (acum citeva saptamini) gasisem si la Samsung modele avind consum mic.
  • Iarasi si Sony are modele cu consum mic.
  • Si se pot gasi si la alti producatori.
Editat de sesebe
Link spre comentariu

Eu cred că sunt mari șanse ca acel ,,Blaupunkt,, să fie făcut tot de turcii de la Vestel. Așa cum Vestel mai produce și sub sigla Akai și altele...

Link spre comentariu

Nu situ ce sa zic despre asta, cum nu stiu daca fabrica este in Polonia sau Slovacia. Din site-ul din prima postare nu inteleg unde ar fi produs. Acum, unde este produs are o relevanta, important este cu ce piese. Este loterie, mi-a clar lucrul asta. Am intr-adevar optiune de retur in cazul in care nu sunt multumit, insa tragic ar fi sa fiu multumit si in cateva luni sa aprara problemele... service....etc.

Este foarte adevarat ca am retineri dobandite din folclor in legatura cu produse din tara de dincolo de Bosfor si sunt mai curand atras de produse facute in tari cum sunt Slovacia, Polonia, Slovenia....

Editat de radudd
Link spre comentariu
10 hours ago, validae said:

Eu am un Telefunken Full-HD non-smart de 102cm (42") care consuma 62W...fuctioneaza fara probleme de 4 ani. La cele smart posibil sa fie un consum mult mai mare legat de procesor...

Link spre comentariu

Presupun că ăsta care consumă 90W are iluminarea ceva mai puternică, ori folosește leduri mai puțin eficiente. Dar probabil că cei 90W sunt consumați doar în anumite condiții (iluminat la maxim, sunet la volum maxim) și nu în condiții decente de utilizare. Ca în exemplul puterilor unor amplificatoare sau surse, care sunt date doar ca vârfuri maxime posibile...

Link spre comentariu
1 hour ago, Spitfire said:

Eu am un Telefunken Full-HD non-smart de 102cm (42") care consuma 62W...fuctioneaza fara probleme de 4 ani. La cele smart posibil sa fie un consum mult mai mare legat de procesor...

Ai putea te rog sa-mi spui ce model este, chiar daca nu mai este in productie/vanzare?

Multumesc.

Link spre comentariu

Eu fusei cativa ani buni depanator la Radio-Progres. Sa-ti spun ce este mai important cand cumperi un TV, cel mai important si mai important lucru dintre toate este CUM se repara in GARANTIE. Cel mai performant sistem de reparatie (depanare) de televizoare de la noi este facut de firma Samsung. Daca ai un tv defect si te duci cu el la depanare in 24 de ore (o zi) este ori depanat ori schimbat. La TOATE celelalte firme depanarea se face intre 15 si 30 de zile. Cum de multe ori aparatele se defecteaza in Garantie dar si Post garantie trebuie sa reflectezi la acest lucru chiar daca pe un aparat scrie 100w sau 130W.:scarpin

Editat de Dan57
Link spre comentariu

Unii producatori(depinde de serie/model) precizeaza puterea maxima consumata, altii pun in evidenta puterea consumata(Typical power) cu setarile standard pentru backlight(nivel si economisire energie).

295rcb4.jpg

jgk4zb.jpg

35iredh.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări