Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Invertor fotovoltaic solar on-grid SSP 3000

Vizitator alex9691

Postări Recomandate

Vizitator alex9691

Salutari tuturor!

Solicit ajutor in lamurirea unrmatoarei probleme.....Acest invertor are conditionari de genul ...nu functioneaza daca nu il legi in reteaua de 220....de ce intreb acest lucru pentru c a afara este permis dar la noi..... A utilizat cineva asa ceva ...cateva recomandari daca se poate...Pe ultima foto...intrarea din panouri este de la 100-500V maxim 15A.......Mii de multumiri

210048603_1_1000x700_invertor-fotovoltaic-sinus-panou-solar-on-grid-craiova.jpg

210048603_3_1000x700_invertor-fotovoltaic-sinus-panou-solar-on-grid-electrice.jpg

210048603_5_1000x700_invertor-fotovoltaic-sinus-panou-solar-on-grid-dolj.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• eugenius

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Păi este invertor on-grid și e normal să funcționeze pilotat de rețea, faptul că nu funcționează fără să fie conectat la rețea înseamnă că are funcția anti island protection și e foarte bine fără funcția asta nu îți permite nimeni să îl conectezi la rețea.

Uite mai jos o explicație cum funcționează o instalație solară on-grid.

Link spre comentariu
Vizitator alex9691

Mulţumesc mult pentru ajutor....am inteles ce mi-ati comunicat....am încercat sa inteleg mai mult si din videoclip dar nu stau bine cu engleza...totusi poate mai imi dat cateva detalii...cu mult timp in urma am cumparat niste panouri Antec ATF 43 care acuma sunt depasite ..dar le am si nas vrea sa le pun putin la treaba ......fiecare are;

Putere nominală:
43 Wp
Tensiune (umpp):
53 v
Electricitate (Impp):
0,81 A
Circuitul de scurtcircuit (Isc):
1,07 A2005354986_PanouAntecATF43.thumb.jpg.2b4bd04862dae880eebd9e92a51225b7.jpg
Tensiune deschisă (Uoc):
81 v
max. Tensiunea sistemului:
1000
lungime:
1200 mm
lăţime:
600 mm
înălțimea cadrului:
8 mm
greutate:
16 kg

....am avut 10 dar 3 s-au spart la transport....daca eu inseriez cele 7 panouri  sau poate 6 ca sa nu depasesc capacitatea invertorului as putea sa le fac utile.....Intrebarea este ....pot sa le instalez eu pe instalatia casei sau sa suspend instalatia casei prin inchiderea sigurantelor centrale si sa-i dau drumul ca a 2-a sursa...in ideea in care nu doresc sa fac formalitati cu furnizorul CEZ.....Scuze daca spun prostii ...nu sunt un cunoscator, incerc sa invat si sa aplic......Multumesc mult!

Editat de alex9691
Link spre comentariu

Da ai calculat bine poți lega maxim 6 panouri înseriate pe modelul tau de aparat, trebuie să ai tensiunea pe intrarea dinspre panouri între 100 minim și 500V maxim. Ce ți-ar trebui ție ar fi un invertor GTI-L (Grid Tie inverter power limited), acesta își reduce automat producția în funcție de consum astfel încât să nu furnizeze în rețea, modelul care îl ai tu nu știe să facă asta și în momentul în care producția solară depășește consumul o să furnizezi în rețea iar contorul o să afișeze fraudă sau eroare. Am văzut pe  aici discuții pe forum că făcea cineva un dispozitiv care decupla invertorul când se depășea consumul, nu e o soluție prea bună fiindcă dacă ai consum mic nu o să mai amortizezi niciodată investiția în echipamente fiindcă nu o să prea produca energie, doar un inverter GTI-L adaptează producția la consum și își face treaba corect. Ca să funcționezi cu rețea complet separată trebuie să ai un invertor normal eventual sinus și baterii, cu ăsta care îl ai acum nu merge off-grid. Ca idee reține un lucru simplu care te va face să înțelegi mai bine cum stau lucrurile, atât în rețeaua mare cât și în rețeaua ta mică off-grid întotdeauna trebuie să se producă exact atâta energie cât se consumă plus pierderile de transport, dacă nu se întâmpla asta rețeaua devine instablă și se oprește singură. Trebuie să existe un controler care să coreleze producția cu consumul permanent, în microrețelele off-grid această corelație este făcută de baterii care preiau producția din perioadele însorite cu producție mai mare decât consumul și furnizează energia înapoi atunci când producția scade sub nivelul de consum, la rețelele on-grid este mult mai complicat și una din condiții este ca rețeaua să fie "smart", un smartgrid știe permanent nivelul de consum din rețea și adaptează producția corespunzător.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări