Vizitator alexdev Postat Mai 14, 2018 Partajează Postat Mai 14, 2018 (editat) Acum 2 ore, DjLeco a spus: Pagina 12 a acestui PDF: https://www.infineon.com/dgdl/an-1071.pdf?fileId=5546d462533600a40153559538eb0ff1 Deci sunt momente cand amplificatorul trimite energia inapoi catre sursa de alimentare si aceasta neavand cum sa o absoarba apar fluctuatii ale tensiunii care provoaca distorsiuni. Acolo scrie si ca efectul este mai vizibil la frecvente joase si impedanta mica. Placa 2.1 pe care vreau sa o achizitionez are 2 IC-uri TPA3116D2. Unul este folosit pentru a scoate 2x50W (medii/inalte) iar celalalt este folosit pentru subwoofer si scoate 1x100W (deci iesirea e legata in punte ??) Ai spus ca problema dispare daca etajele finale sunt folosite in bridge, atunci ar trebui sa nu am probleme cu efectul "pumping rail". Vreau sa-l conectez la o boxa cu difuzoare pe 6 ohmi. Acum 58 minute, Dj_Dog a spus: @alexdev tensiunea era stabila dar asta depinde si de kitul boost si de sursa dinaintea kitului boost la mine erau surse de 12V6A iar kiturile de amplificare nefiind pe un radiator mare nu trageam foarte multa putere ( undeva la vreo 50-60W) Deci ar trebui sa fie OK. Editat Mai 14, 2018 de alexdev Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 21, 2018 Partajează Postat Mai 21, 2018 Another marked cause of degradation in Class D amplifiers is bus pumping, which can be seen when the half bridge topology is powering a low frequency output to the load. Always keep in mind that the gain of a Class D amplifier stage is directly proportional to the bus voltage. Therefore, bus fluctuation creates distortion. Since the energy flowing in the Class D switching stage is bi-directional, there is a period where the Class D amplifier feeds energy back to the power supply. The majority of the energy flowing back to the supply is from the energy stored in the inductor in the output LPF. Usually, the power supply has no way to absorb the energy coming back from the load. Consequently the bus voltage is pumped up, creating bus voltage fluctuations. Bus pumping does not occur in full bridge topologies because the energy kicked back to the power supply from one side of the switching leg will be consumed in the other side of the switching leg. O altă cauză importantă de degradare în clasă D amplificatoare este autobuzul de pompare, care poate fi văzut atunci când topologia jumătății de pod este alimentată cu un nivel scăzut frecvență la sarcină. Întotdeauna păstrați-vă minte că câștigul unui stadiu amplificator de clasă D este direct proporțională cu tensiunea bus. Prin urmare, fluctuația autobuzelor creează distorsiuni. Din moment ce energia care curge în stadiul de comutare de clasă D este bi-directional, există o perioadă în care Amplificatorul de clasa D alimentează energia înapoi la alimentare electrică. Majoritatea energiei care curge înapoi la aprovizionare este din energia stocată în inductor în LPF de ieșire. De obicei, sursa de alimentare nu are nici o modalitate de a absorbi energia revenind din încărcătură. În consecință magistrala de tensiune este pompată, creând tensiunea magistralei fluctuații. Suportul autobuzului nu apare în topologiile de punți pentru că energia a dat înapoi la sursa de alimentare de la o parte a piciorului de comutare va fi consumat în partea cealaltă a picior de comutare. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 21, 2018 Partajează Postat Mai 21, 2018 On 5/14/2018 at 7:28 PM, DjLeco said: Pagina 12 a acestui PDF: https://www.infineon.com/dgdl/an-1071.pdf?fileId=5546d462533600a40153559538eb0ff1 Am scris deja despre bus pumping, pe pagina anterioara. Link spre comentariu
Mircea Postat Mai 21, 2018 Partajează Postat Mai 21, 2018 A pus si el explicatia fenomenului pe topic, caci putini stau sa citeasca link-uri. Link spre comentariu
Real Minitehnicus Postat Mai 21, 2018 Partajează Postat Mai 21, 2018 Nu mai fiți așa cârcotași! Vă umple de invidie calitatea traducerii, sau ce? Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 22, 2018 Partajează Postat Mai 22, 2018 Daca Mirciulica mi-a raspuns la postare sau scris catre mine ceva, sa nu se mai deranjeze sa o faca. Link spre comentariu
Shambala Postat Mai 22, 2018 Partajează Postat Mai 22, 2018 (editat) Am despartit topicul. Daca aveti comentarii - oricare in afara celor tehnice, va rog sa le faceti aici: https://www.elforum.info/topic/132313-alimentare-amplificator-tpa3116d2-de-la-o-sursa-atx-derapaje/ Din cauza limitarilor drastice ale actualei platforme a forumului imi lipsesc o serie de instrumente de moderare, de ex. nu pot muta posturi in alte topicuri din alta rubrica (doar cand creez un topic nou). Asa ca voi fi nevoit sa ascund sau sa sterg orice nu isi are locul aici. Daca vreti sa ramana mai mult timp, scrieti-le in linkul de mai sus. ps - traducerea cu google este mai intotdeauna amuzanta dar uneori o ia rau pe aratura. Editat Mai 22, 2018 de Shambala Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 22, 2018 Partajează Postat Mai 22, 2018 CITAT: ps - traducerea cu google este mai intotdeauna amuzanta dar uneori o ia rau pe aratura. Edited 31 minutes ago by Shambala Si daca ti-ai dat seama ca e tradus cu google de ce ai lasat postarea inteligentului aici? Membru Membru activ 178 539 posts Locatie:p-aici Report post Posted 11 hours ago Nu mai fiți așa cârcotași! Vă umple de invidie calitatea traducerii, sau ce? Link spre comentariu
Shambala Postat Mai 22, 2018 Partajează Postat Mai 22, 2018 (editat) Pt ca eu am considerat-o o completare la nota umoristica si nicidecum o insulta. Daca acea postare v-a jignit sunt sigur ca ati interpretat-o gresit, era clar pt oricine ca este o traducere Google. De traducerea automata radea RM si nu de dv. Alte posturi insultatoare nu am gasit, poate le-a sters alt moderator. Editat Mai 22, 2018 de Shambala Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum