Vizitator alexdev Postat Mai 13, 2018 Partajează Postat Mai 13, 2018 (editat) Salut! Doresc sa-mi fac un mic sistem audio bazat pe acest amplificator 2.1: https://www.optimusdigital.ro/ro/electronica-de-putere-amplificatoare-audio/2451-modul-amplificator-audio-21-tpa3116d2-2x50-w-100-w.html insa nu gasesc nici o sursa ieftina care sa scoata in jur de 22v DC si 2-3 amperi pentru a alimenta corespunzator acest modul. Eu am o sursa JNC LC-B350ATX de la un PC vechi care poate scoate 16A la 12v, 35A la 5V si 28A la 3.3V. Daca as alimenta modulul direct la 12v pe o sarcina de 6ohm nu stiu daca scoate 15W pe canal, deci treaba asta iese din discutie. Acum intrebarea mea este: pot folosi un convertor DC-DC pentru a mari tensiunea de iesire? Ar functiona cum trebuie? Spre exemplu acesta: https://www.optimusdigital.ro/ro/surse-ridicatoare-reglabile/595-modul-dc-dc-boost-150w.html este suficient? Exista alternative mai bune (sa nu depaseasca cu mult suma respectiva) de la acelasi magazin online? De acesta ce parere aveti? https://www.optimusdigital.ro/ro/surse-ridicatoare-reglabile/1313-convertor-boost-dc-dc-250w.html Editat Mai 13, 2018 de alexdev Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 13, 2018 Partajează Postat Mai 13, 2018 Cauta despre modificarea sursei ATX cu TL494, este un roman intreg scris pe forum. De ce sa pui sursa dupa sursa cand una singura poate face traba. Link spre comentariu
modoran Postat Mai 13, 2018 Partajează Postat Mai 13, 2018 Cel mai ieftin iesi cu un incarcator de laptop de la vechituri, ala scoate 19V la 3A ( depinde de model ) Link spre comentariu
Vizitator alexdev Postat Mai 14, 2018 Partajează Postat Mai 14, 2018 Pai mie imi trebuie liniile de 5V/12V pentru a alimenta un Arduino si un CD-ROM. Un buck-boost converter ar fi cea mai buna solutie in cazul meu, insa doresc sa stiu care dintre cele 2 de mai sus e mai bun. Adica sa aiba o tensiune stabila pe iesire indiferent de sarcina. Link spre comentariu
Romica_t Postat Mai 14, 2018 Partajează Postat Mai 14, 2018 Just now, alexdev said: Pai mie imi trebuie liniile de 5V/12V pentru a alimenta un Arduino si un CD-ROM. 7805 si 7812 Link spre comentariu
Vizitator alexdev Postat Mai 14, 2018 Partajează Postat Mai 14, 2018 (editat) Pai nu inteleg de ce m-as complica cand pot adauga foarte usor un converter DC-DC la linia de 12v care sa alimenteze amplificatorul si astfel nu risc sa stric sursa modificand-o. Intrebarea mea este daca ar functiona treaba asta si ar oferi o tensiune stabila amplificatorului. Intradevar, pot folosi si acele LM-uri pt. 5v si 12v insa nu prea as vrea sa stric sursa modificand-o. Asta ar insemna sa cumpar alta si nu am rezolvat nimic. Editat Mai 14, 2018 de alexdev Link spre comentariu
Shambala Postat Mai 14, 2018 Partajează Postat Mai 14, 2018 Alexdev, te rog trece-ti locatia in profil. O sursa pc sh (mai veche) costa 5-10 lei in targurile de vechituri... Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 14, 2018 Partajează Postat Mai 14, 2018 Ia legatura cu colegul Marian, il gasesti in aria de moderatori la sectiunea vinzari, te ajuta el, a modificat o sursa PC pentru tensiune mai mare. Link spre comentariu
franzm Postat Mai 14, 2018 Partajează Postat Mai 14, 2018 Pe net se gasesce surse de 19-24V 3,5-6A la preturi rezonabile si dimensiuni mici. Este o solutie convenabila daca n-aveti timpul si experienta necesara modificarii unei surse ATX. Dar n-o sa învatati mare lucru. Link spre comentariu
Vizitator alexdev Postat Mai 14, 2018 Partajează Postat Mai 14, 2018 Modificarea sursei ar fi ultima optiune. Despre acele module buck-boost converter chiar nu are nimeni nici o parere? Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 14, 2018 Partajează Postat Mai 14, 2018 Sa ai mare grija cu tensiunea maxima de alimentare ce o aplici montajului, clasaD are tendinta de a creea efectul de "pumping rail". Acesta dispare daca etajele finale sint foloaite in bridge. Succes! Link spre comentariu
Dj_Dog Postat Mai 14, 2018 Partajează Postat Mai 14, 2018 Acum 2 ore, alexdev a spus: Modificarea sursei ar fi ultima optiune. Despre acele module buck-boost converter chiar nu are nimeni nici o parere? eu am testat asa ceva si a mers bine Link spre comentariu
Vizitator alexdev Postat Mai 14, 2018 Partajează Postat Mai 14, 2018 (editat) Acum 4 ore, DjLeco a spus: Sa ai mare grija cu tensiunea maxima de alimentare ce o aplici montajului, clasaD are tendinta de a creea efectul de "pumping rail". Acesta dispare daca etajele finale sint foloaite in bridge. Poti detalia efectul de "pumping rail"? Din ce am citit am inteles ca daca amplificatorul lucreaza la maximum exista riscul ca acesta sa creasca tensiunea de intrare pana cand se prajeste de la supratensiune. E corect? Tensiunea maxima recomandata pt. TPA3116D2 e undeva la 26v iar eu vreau sa-i dau un 20-21v. In datasheet scrie ca are tot felul de protectii sofisticate incluzand si protectia over-voltage. Ar trebui sa fie OK la 21v, nu? Acum 4 ore, Dj_Dog a spus: eu am testat asa ceva si a mers bine Ai masurat tensiunea la iesirea circuitului de boost in timpul functionarii? Este stabila? Editat Mai 14, 2018 de alexdev Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 14, 2018 Partajează Postat Mai 14, 2018 Pagina 12 a acestui PDF: https://www.infineon.com/dgdl/an-1071.pdf?fileId=5546d462533600a40153559538eb0ff1 Link spre comentariu
Dj_Dog Postat Mai 14, 2018 Partajează Postat Mai 14, 2018 @alexdev tensiunea era stabila dar asta depinde si de kitul boost si de sursa dinaintea kitului boost la mine erau surse de 12V6A iar kiturile de amplificare nefiind pe un radiator mare nu trageam foarte multa putere ( undeva la vreo 50-60W) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum