Vizitator georgeu Postat Iunie 29, 2007 Partajează Postat Iunie 29, 2007 întrebări : se poate prelungi un cablu usb ? ce lungime poate avea ptr. a nu face " figuri" ? poate cineva să-mi arate schema internă de conectare a firelor din cablul usb? vă rog !doresc să prelungesc cablul usb pentru o webcam, ptr. monitorizarea faţadei blocului unde stau, contra celor ce aruncă conţinutul coşului de gunoi pe fereastră, cu toate că au ghenă la fiecare etaj.lungimea cu care vreau să lungesc cablul este de aprox. 6 metri.multumesc :banghead: Link spre comentariu
mircea888 Postat Iunie 29, 2007 Partajează Postat Iunie 29, 2007 ar trebui sa gasesti cablu pentru prelungit USB-ul, un cablu care are o mufa tata si una mama, da eu am vazut numai de 1.5 metri. Link spre comentariu
Blind Postat Iunie 29, 2007 Partajează Postat Iunie 29, 2007 S-a mai discutat pe forum pe tema asta....Daca ai usb 2.0 lungimea poate sa fie destul de mare.Am facut test cu o imprimanta pe usb si un prelungitor de cablu usb pana la un calculator care avea doar usb 1.1. Lungimea totala a cablurilor era 4m (=2+2). Nu a avut nici un fel de probleme in functionare, functioneaza asa si acum (la FOSTUL :weedman: serviciu) Link spre comentariu
Kytan666 Postat Iunie 29, 2007 Partajează Postat Iunie 29, 2007 cumpara prelungitor sa nu te complici cu ecranare si alte minuni , o lipitura aiurea sau o izolare gresita si si omori portu usb ori camera .. nu are legatura cu tipul de usb diferenta e doar de viteza de transfer , am eu prelungitor usb original facut de o firma serioasa de 3 metri , cauta 2 la fel si ar trebui sa mearga .atentie ... pe cablul usb exista tensiune de 5V care este prezenta in marea majoritate si cu calculatorul oprit cu sursa inca alimentata , nu umblati cu fire si improvizatii cu mufa conectata in calc , ori parliti controleru de tensiune de pe placa de baza (majoritatea au asa ceva pt a alege sau nu startul prin periferice ) ori tensiune de st-by din sursa ..... Link spre comentariu
Vizitator georgeu Postat Iunie 29, 2007 Partajează Postat Iunie 29, 2007 ar trebui sa gasesti cablu pentru prelungit USB-ul, un cablu care are o mufa tata si una mama, da eu am vazut numai de 1.5 metri.stiu acest lucru , tocmai de aceea am inrebat ce-i mai sus.ma intereseaza schema electrica a mufelor mama +tata Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 29, 2007 Partajează Postat Iunie 29, 2007 http://ldp.nedmirror.nl/linuxfocus/comm ... ptacle.gif http://www.elektroda.net/dla_kompa/usb.gif vezi aici,firele le pui simplu-daca iti cumperi tu cele 2 mufe,mama si tata.le infigi una in cealalta si ce conectezi firele conform contactelor(1 la 1, 2 la 2 etc) Link spre comentariu
Vizitator georgeu Postat Iunie 29, 2007 Partajează Postat Iunie 29, 2007 http://ldp.nedmirror.nl/linuxfocus/common/images/article286/usb_typeB_receptacle.gifhttp://www.elektroda.net/dla_kompa/usb.gifvezi aici,firele le pui simplu-daca iti cumperi tu cele 2 mufe,mama si tata.le infigi una in cealalta si ce conectezi firele conform contactelor(1 la 1, 2 la 2 etc)asta doream , multumesc mult de tot, nu am gasit prin cautarile mele pe net schemele astea, si eram disperat. in rest , nici o grija, faceam cablaje in urma cu 25 de ani cu tus carmin si clorura ferica, apoi i-mi realizam singur diversele montaje.dar, a mai trecut timp de atunci.inca o data multumesc Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 21, 2011 Partajează Postat Iulie 21, 2011 foarte bun acest forumdupa atata timp (aproape 4 ani de cand a fost deschis acest thread) si inca m-a putut ajuta acest raspuns ca tocmai doream sa fac si eu un prelungitor pentru usbmultumesc in special lui Dr.L ca daca nu venea cu ideea sa bag conectoarele unul in altul sigur lipeam firele gresit - multumesc inca o dataspor la butonat Dl vizitator/Tzepar/probabil si pe alte siteuri:Tu trebuie sa inveti sa te porti in societate nu sa prejudiciezi userii.PS:Rog banarea acestui user. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 27, 2011 Partajează Postat Iulie 27, 2011 foarte bun acest forumdupa atata timp (aproape 4 ani de cand a fost deschis acest thread) si inca m-a putut ajuta acest raspuns ca tocmai doream sa fac si eu un prelungitor pentru usbmultumesc in special lui Dr.L ca daca nu venea cu ideea sa bag conectoarele unul in altul sigur lipeam firele gresit - multumesc inca o dataspor la butonat Dl vizitator/Tzepar/probabil si pe alte siteuri:Tu trebuie sa inveti sa te porti in societate nu sa prejudiciezi userii.PS:Rog banarea acestui user. viewtopic.php?f=59&t=14683&start=930 Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Iulie 28, 2011 Partajează Postat Iulie 28, 2011 @Cristian74: dumneavoastra realizati ca sunteti offtopic in EXACT ACEST TOPIC? Nu conteaza ce face userul la bazar si ce invarte pe acolo, cat timp aici a dat un raspuns in cadrul subiectului. Asa dv. riscati sa va luati warn, conform regulamentului forumului, doar pentru ca ati postat ceva nelegat de subiect plus ca se poate considera si atac la persoana, tot conform regulamentului.Si ca sa fiu ontopic scriu ca limita maxima la usb 1.1 (de obicei camerele web au acest standard) este la 5m si asta tine de circulatia semnalelor pe cablu. Pentru marirea distantei exista convertoarele, "prelungitoarele", usb cu distanta de pana la 150m, uzual pana la 45m, care fac conversia USB>Ethernet (cablu utp rj45, de internet) la un capat si Ethernet>USB la celalalt capat. O cautare dupa cuvintele "USB Extender" da rezultatele catre acest tip de "prelungitor". La fel de bine se pot folosi hub-urile usb clasice, cu limita la maximum 5 dispozitive inseriate. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 28, 2011 Partajează Postat Iulie 28, 2011 @Cristian74: dumneavoastra realizati ca sunteti offtopic in EXACT ACEST TOPIC? Nu conteaza ce face userul la bazar si ce invarte pe acolo, cat timp aici a dat un raspuns in cadrul subiectului. Asa dv. riscati sa va luati warn, conform regulamentului forumului, doar pentru ca ati postat ceva nelegat de subiect plus ca se poate considera si atac la persoana, tot conform regulamentului.Si ca sa fiu ontopic scriu ca limita maxima la usb 1.1 (de obicei camerele web au acest standard) este la 5m si asta tine de circulatia semnalelor pe cablu. Pentru marirea distantei exista convertoarele, "prelungitoarele", usb cu distanta de pana la 150m, uzual pana la 45m, care fac conversia USB>Ethernet (cablu utp rj45, de internet) la un capat si Ethernet>USB la celalalt capat. O cautare dupa cuvintele "USB Extender" da rezultatele catre acest tip de "prelungitor". La fel de bine se pot folosi hub-urile usb clasice, cu limita la maximum 5 dispozitive inseriate.Offtopic: Si sectiunea bazar face parte tot din acest forum.Domnule e un user care nu are ce cauta pe acest forum, daca dumneata ai pierde ceva bani? Cum ai reactiona?Atac la persoana...dar cine spune ca e o persoana? E un Tzepar, iar elforumstaff va intelege de ce scriu acolo si aici, si vor lua in consecinta masuri... Link spre comentariu
iuli09 Postat Iulie 28, 2011 Partajează Postat Iulie 28, 2011 ma intereseaza si pe mine subiectul insa din pacate linkurile postate de Dr.L nu mai functioneaza . Se poate actualiza ...? Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Iulie 28, 2011 Partajează Postat Iulie 28, 2011 Offtopic: @Cristian74: Ca sa nu intru in polemica cu dv. va recomand, cu respect, sa cititi regulamentul mai bine ca sa observati diferentele subtile intre o sectiune sau alta a forumului. Cat despre parerea dumneavoastra despre acel user nu uitati ca aceea este o parere personala si nu este nimeni obligat sa va impartaseasca ideile. Elforum staff va intelege de ce scrieti acolo dar nu va intelege de ce scrieti aici. Asa ca, metoda dumneavoastra de a vana posturile acelui user este total neproductiva, insemnand doar atragerea atentiei moderatorilor asupra dv. cu sanctiunile de rigoare. Si ca sa completez ce am scris cu o trimitere la regulament, citez "3.5 -Postati STRICT la subiectul thread-ului discutiei. Orice abatere de la subiect este interzisa." si "3.7 -Nu aduceti jigniri membrilor forumului(sub NICI O FORMA)." si "* Limbaj neregulamentar - 2 warn" si "* Insulta sau atac la persoana - 2 warn" si "* Offtopic - 1 warn". In aceasta discutie nu tin partea nici unui user, doar am atras atentia asupra unei situatii. Si cu asta ma opresc si nu mai continui discutia pe aceasta tema pentru ca risc si eu sa-mi iau warn. Ontopic: @iuli09: daca este vorba de acele doua poze una din ele ar fi asta http://image.pinout.net/pinout_USB_file ... ptacle.gif gasita aici (Eng): http://image.pinout.net/pinout_USB_files/ . Daca scrii ceea ce vrei sa faci poate putem sa te ajutam mai bine. Link spre comentariu
iuli09 Postat Iulie 29, 2011 Partajează Postat Iulie 29, 2011 vreau sa fac exact ceea ce dorea si cel ce a initiat topicul : sa montez o camera web la o distanta de 25-30m de calculator . Insa parca n-as da 50 de dolari pe un USB Extender . Ma gandeam sa-l construiesc ...asta in cazul in care nu este mult prea mult pentru nivelul meu de cunostiinte . Link spre comentariu
bogdan_ Postat Iulie 29, 2011 Partajează Postat Iulie 29, 2011 USB extender ala are niste circuite in el. Nu merge sa pui cablu pur si simplu. O alta varianta(mai scumpa) este sa pui extendere prin ethernet. Oricum, chiar si un extender simplu e posibil sa nu iti mearga cu camera pentru ca ea se alimenteaza din port iar cablul lung are pierderi si mai consuma si extenderul, incat nu ramane suficient pentru camera. Din pacate, o solutie simpla si ieftina nu este. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum