Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Digihome 49278FHDDLED

gogu firescu

Postări Recomandate

buna ziua

La acest Vestel cu panel VES490UNDL-2D-N01, mainboard 17MB82S, tcon 6870c-0481a, urnatoarea problema:

timp de 2-3 secunde imaginea buna, urmeaza 2-3 secunde linii orizontale care tremura - se poate urmari un clip cu defectul pe youtube:

sa fie panelul? si daca este vreo solutie de remediere in acest caz

o zi buna, multumiri

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gogu firescu

3

• Florinel TV

2

• attilaa0

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Panel defect , driver de pe panglicele de la panel defecte , remediere este ffoarte scumpa si nu merita gunoaiele astea reparate

Link spre comentariu

verifica daca se incalzesc driverele de pe panglicele dintre sticla catre placa LVDS , daca nu se incing nu sunt ele de vina 

Daca ele nu se incing atunci sticla ciupita la un colt

Link spre comentariu

Revin, am fost plecat o perioada, multumesc pentru raspunsuri.

Un ultim amanunt, tcon'ul are doua tensiuni VGH de 28V - VGH_EVEN si VGH_ODD,  in punctele de masurare tensiunea este 28V cele doua secunde in care imaginea este ok, si -5V cand apar liniile orizontale.

Sa demontez si ecranul sau este inutil?

multumesc

test.jpg

Editat de gogu firescu
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am inceput sa demontez ecranul si am observat ca din nefericire la ultima banda este dezlipit un colt

Se mai poate lipi pe cablaj portiunea respectiva, sau exista un mester care sa rezolve asta? la un ecran de 49" poate ar merita pretul reparatiei ...

o saptamana buna  :D

PHOTO_20180604_104711.jpg

Link spre comentariu

Gindeste-te bine nu cumva folia ai dezlipit-o tu cind ai demontat displayul?, cu portiunea de colt dezlipita, cum afiseaza displayul

acum?

Eu am lipit destule folii pe pcb si inca mai am si acum banda ACF, dar e distanta mare pina la tine, daca erai din Buzau iti lipeam folia iefteneaua.....

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări