Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiect dizertatie

glazy16

Postări Recomandate

Salut, am un proiect la dizertatie cu tema: 'Studii si cercetari cu privire la proiectarea si realizarea unei microcentrale eoliene cu puterea de 5w ' care este in regula pana la partea cu contributia mea.Aici ma gandesc sa automatizez teoretic o astfel de microcentrala in sensul sa imprementez un sistem automat de control bazat pe 'arduino uno' .Pana aici toate si frumoase insa am nevoie de voi la sugestii cu privire la ce ar trebui sa automatizez la o astfel de centrala?Sa automatizez directionarea curentilor produsi de centrala, sau sa automatizez regimul de functionare al microcetralei in functie de vantul de afara?Orice idee ar fi extrem de binevenita.Si cine vrea sa ma ajute mai detaliat il astept sa ma contacteze pe emailul [email protected] .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• glazy16

2

• eugenius

2

• sesebe

1

• franzm

1

Top autori în acest subiect

La ce mă gândesc acum este că poți face un regulator de încărcare controlat de Arduino, ai mai putea și să preiei informația de tensiune de la generator care ar trebui să fie proporțională cu viteza vântului și să o trimiți undeva pe net sau să o stochezi într-un fișier astfel încât să ai un dataloger cu date pentru un grafic cu vântul pe perioade lungi.

https://forum.arduino.cc/index.php?PHPSESSID=gvloqoohmmnvdbe7n6gfllqrm0&topic=106022.0

Editat de eugenius
Link spre comentariu

Tensiunea de la ieșirea generatorului este proporțională cu viteza vintului (între anumite limite) numai pt sarcina rezistiva de valoare constanta fixa (un rezistor pus ca sarcina). 

Folosit cu sarcina variabila sau pt încărcat acumulatorii tensiunea de ieșire nu mai este direct proporțională cu viteza vintului ci depinde de sarcina momentana și deci nu poate fi folosita pt a calcula viteza vintului. 

Ar trebui sa citești și sa studiezi mult despre generatoarele eoliene și apoi sa vii aici pe forum cu neclarități nu cu intrebari asa de generaliste. 

Dacă ai studia generatoarele eoliene ai vedea ca poți face mult mai multe cu un modul inteligent de control pt a controla un generator eolian, nu numai ceea ce ai amintit tu. 

Link spre comentariu

Sesebe, de acord cu ce spui dar am înțeles că are un generator de 5W, deci la o putere așa mică nu mai văd sensul încărcării unei baterii, un anemometru cu dataloger ar fi mult mai util în eventualitatea testării unei locații pentru montarea ulterioară a unei instalații mai mari. În fapt cred că glazy16 este mai interesat de găsirea unei aplicații pentru Arduino decât de instalația eoliană în sine. Cu un microgenerator de 5W nu obții rezultate spectaculoase ca instalație eoliană dar poți face un anemometru interesant.

https://www.geeky-gadgets.com/arduino-wind-speed-meter-anemometer-project-30032016/

Link spre comentariu

Multumesc tuturor de raspunsuri.Dizertatia e necesara pt master

Acum 14 ore, eugenius a spus:

Sesebe, de acord cu ce spui dar am înțeles că are un generator de 5W, deci la o putere așa mică nu mai văd sensul încărcării unei baterii, un anemometru cu dataloger ar fi mult mai util în eventualitatea testării unei locații pentru montarea ulterioară a unei instalații mai mari. În fapt cred că glazy16 este mai interesat de găsirea unei aplicații pentru Arduino decât de instalația eoliană în sine. Cu un microgenerator de 5W nu obții rezultate spectaculoase ca instalație eoliană dar poți face un anemometru interesant.

https://www.geeky-gadgets.com/arduino-wind-speed-meter-anemometer-project-30032016/

exact Eugenius, ma intereseaza mai mult partea de arduino. instalatia eoliana in sine nici nu o construiesc fizic, am nevoie sa introduc semnalul simulat din instalatie si sa fie prelucrat prin arduino.Ai zis foarte bine!!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări