M.Adrian Postat Mai 12, 2018 Autor Partajează Postat Mai 12, 2018 (editat) Aici am incercat si o sarcina inductiva, 100uH. edit: semnalul din poarta e sinusoidal aici, l-am uitat asa, tot 100khz. Acum 3 minute, UDAR a spus: Învățați, învățați , învățați ! Am gresit cu ceva.. ? Editat Mai 12, 2018 de M.Adrian Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 12, 2018 Partajează Postat Mai 12, 2018 @UDAR a reprodus vestitul indemn al lui Lenin: Invatati, invatati, invatati! Nu ai gresit nimic, ba chiar ai facut un pas important si se mai intra un pic de normalitate dupa o serie de balacareli pe forum. Vezi ca o sa ai mari probleme cu sarcinile inductive dar daca iti plac sursele e un bun exercitiu. La schema cu irfz44 daca pui o bobina in drena si faci schema simpla BOOST (mai pui o dioda, un condensator si sarcina) o sa intelegi ceva despre FLYBACK. Vezi ca la surse ai si generatoare comandate cu care poti vizualiza curentul. Link spre comentariu
M.Adrian Postat Mai 12, 2018 Autor Partajează Postat Mai 12, 2018 Atunci e de bine, credeam ca era ironic.. . Da, ma atrag sursele in comutatie, si in lipsa unui osciloscop deocamdata ma limitez la simulari, care sunt totusi de mare ajutor, una e sa citesti ce e negru pe alb si alta e sa si vezi ce si cum se intampla intr-un circuit. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 12, 2018 Partajează Postat Mai 12, 2018 Pai, la treaba! Fa un BOOST si pune oscilogramele! Link spre comentariu
M.Adrian Postat Mai 12, 2018 Autor Partajează Postat Mai 12, 2018 Iata si simularea, dar mi se pare dubios de uniforma tensiunea de la iesire. Corectez, am marit baza de timp la 100us si acum se vede mai bine cum sta treaba. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 12, 2018 Partajează Postat Mai 12, 2018 (editat) Pune si masurarea curentului cum am facut eu. Si nu mai comanda MOS-ul cu +/-, pune amplitudinea 5V si tens continua(ofsetul) 5V. Vei obtine un impuls intre zero si + 10V. 100miliohm este ESR-ul condului. Editat Mai 12, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
UDAR Postat Mai 12, 2018 Partajează Postat Mai 12, 2018 2 hours ago, M.Adrian said: Atunci e de bine, credeam ca era ironic.. . Da, ma atrag sursele in comutatie, si in lipsa unui osciloscop deocamdata ma limitez la simulari, care sunt totusi de mare ajutor, una e sa citesti ce e negru pe alb si alta e sa si vezi ce si cum se intampla intr-un circuit. Nu , nu eram ironic. Dar da, până faci rost de un osciloscop - chiar unul ieftin , pune mâna și învață ! . Teorie la toate nivelurile este abundentă pe internet . Și dacă ești serios vei găsi sprijin consistent aici pe Forum . Important este să inveți destul ca să știi ce să întrebi concret . Succes! Link spre comentariu
M.Adrian Postat Mai 12, 2018 Autor Partajează Postat Mai 12, 2018 Asa arata. Frecventa pwm 30khz, amplitudine 5v (sursa mea in schema e de 6v). Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 12, 2018 Partajează Postat Mai 12, 2018 (editat) Ai vazut ca eu atasez la oscilograma si schema, altfel este greu de inteles ceva. De exemplu eu nu prea am inteles ce ai postat anterior. Stiu ca este munca multa cu Paint dar altfel nu avem rezultate. Am refacut pt a vedea curentul prin MOS si prin electrolitic. Atasarea schemei ajuta sa se vada unde ai pus aparatele de masura. Daca nu trebuie sa descrii fiecare forma de unda. Editat Mai 12, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
M.Adrian Postat Mai 12, 2018 Autor Partajează Postat Mai 12, 2018 Scuzati. D-le mitica. Puteti folosi pentru combinarea pozelor programul powerpoint, e mult mai permisiv cu editarea in sensul ca le puteti selecta, muta, taia, redimensiona oricand. In pagina in care doriti sa faceti poza, apasati butonul "prscrn" sau "printscreen" sau "prtscrn" de la tastatura, dupa deschideti powerpoint si apasati combinatia de taste CTRL V, sau click dreapta in pagina si apoi pe lipire/paste si ati introdus imaginea in powerpoint. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum