Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum se foloseste generatorul de functii al TINA TI

M.Adrian

Postări Recomandate

Aici am incercat si o sarcina inductiva, 100uH.

edit: semnalul din poarta e sinusoidal aici, l-am uitat asa, tot 100khz.

sh.png

Acum 3 minute, UDAR a spus:

Învățați, învățați , învățați ! 

Am gresit cu ceva.. ?

Editat de M.Adrian
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• M.Adrian

13

• UDAR

2

• orgasmo

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

@UDAR a reprodus vestitul indemn al lui Lenin: Invatati, invatati, invatati!  Nu ai gresit nimic, ba chiar ai facut un pas important si se mai intra un pic de normalitate dupa o serie de balacareli pe forum.

Vezi ca o sa ai mari probleme cu sarcinile inductive dar daca iti plac sursele e un bun exercitiu.

La schema cu irfz44 daca pui o bobina in drena si faci schema simpla BOOST (mai pui o dioda, un condensator si sarcina) o sa intelegi ceva despre FLYBACK.

Vezi ca la surse ai si generatoare comandate cu care poti vizualiza curentul.

adi6.jpg

Link spre comentariu

Atunci e de bine, credeam ca era ironic.. . Da, ma atrag sursele in comutatie, si in lipsa unui osciloscop deocamdata ma limitez la simulari, care sunt totusi de mare ajutor, una e sa citesti ce e negru pe alb si alta e sa si vezi ce si cum se intampla intr-un circuit. 

Link spre comentariu

tgr.png

Iata si simularea, dar mi se pare dubios de uniforma tensiunea de la iesire.

Corectez, am marit baza de timp la 100us si acum se vede mai bine cum sta treaba.

rel.jpg

Link spre comentariu

Pune si masurarea curentului cum am facut eu. Si nu mai comanda MOS-ul cu +/-, pune amplitudinea 5V si tens continua(ofsetul) 5V. Vei obtine un impuls intre zero si + 10V. 100miliohm este ESR-ul condului.

adi8.jpg

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
2 hours ago, M.Adrian said:

Atunci e de bine, credeam ca era ironic.. . Da, ma atrag sursele in comutatie, si in lipsa unui osciloscop deocamdata ma limitez la simulari, care sunt totusi de mare ajutor, una e sa citesti ce e negru pe alb si alta e sa si vezi ce si cum se intampla intr-un circuit. 

Nu , nu eram ironic. Dar da, până faci rost de un osciloscop - chiar unul ieftin , pune mâna și învață ! . Teorie la toate nivelurile este abundentă pe internet . Și dacă ești serios vei găsi sprijin consistent aici pe Forum . Important este să inveți destul ca să știi ce să întrebi concret . Succes!

Link spre comentariu

Ai vazut ca eu atasez la oscilograma si schema, altfel este greu de inteles ceva. De exemplu eu nu prea am inteles ce ai postat anterior. Stiu ca este munca multa cu Paint dar altfel nu avem rezultate.

Am refacut pt a vedea curentul prin MOS si prin electrolitic. Atasarea schemei ajuta sa se vada unde ai pus aparatele de masura. Daca nu trebuie sa descrii fiecare forma de unda.

adi1b.jpg

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Scuzati.

newres.png

D-le mitica. Puteti folosi pentru combinarea pozelor programul powerpoint, e mult mai permisiv cu editarea in sensul ca le puteti selecta, muta, taia, redimensiona oricand.

In pagina in care doriti sa faceti poza, apasati butonul "prscrn" sau "printscreen" sau "prtscrn" de la tastatura, dupa deschideti powerpoint si apasati combinatia de taste CTRL V, sau click dreapta in pagina si apoi pe lipire/paste si ati introdus imaginea in powerpoint.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări