Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum se foloseste generatorul de functii al TINA TI

M.Adrian

Postări Recomandate

Am inceput sa experimentez cu simulatorul tina de la texas instruments. Toate bune si frumoase, pana cand am avut nevoie de generatorul de functii. 

Intrebarea mea este, de ce nu pot schimba forma de unda? orice as face ramane blocat pe dc. Nu am gasit in tutorial nimic legat de asta, altfel nu mai intrebam.

tc.png

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• M.Adrian

13

• UDAR

2

• orgasmo

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

La ce iti trebuie? Eu am folosit pt simularile simple generatorul de tensiune de la "Surse" la care pot modifica frecventa, amplitudinea, forma.

Link spre comentariu

Deocamdata la mici montaje cu tranzistori il folosesc. Tipologii de etaje de amplificare. 

Nu stiam de generatorul de la surse. Multumesc pentru raspuns!

Link spre comentariu

sim1.png

Iata o simulare. Mi se pare mult mai prietenoasa interfata Tina decat cea Spice. As fi postat o simulare la o schema unde am eu niste pitici in cap, dar mi-e sa nu rada cineva de ei :rade:

Editat de M.Adrian
Link spre comentariu

Alege 100khz la comanda MOS-ului ca sa vezi influenta capacitatii asupra inclinarii fronturilor impulsului de iesire. Vezi sa pui baza de timp a oscului pe la 2-5microsec.

Link spre comentariu
On 5/10/2018 at 8:52 PM, M.Adrian said:

Intrebarea mea este, de ce nu pot schimba forma de unda? orice as face ramane blocat pe dc. 

Incercati cu functia ARB.

Link spre comentariu

Deci este foarte ciudat. Cand am avut nevoie prima data de generatorul de functii, l-am invartit pe toate partile si l-am tot butonat de l-a luat ă-l cu coarne, si nu puteam apasa nici un buton, inafara de dc. Acum de cand am folosit generatorul de la surse, vad ca si-a revenit si asta :nerv .

Asa arata iesirea si semnalul din poarta la 100khz d-le mitica, tot cu zenerul de 6.8V in poarta.

100khz.jpg

Editat de M.Adrian
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări