fane Postat Mai 10, 2018 Partajează Postat Mai 10, 2018 Vreau sa realizez un temporizator cu arduino pentu o pompa de apa, temporizator la care sa fie reglabil atit t on cit si t off pe un display 16x2 pe prima linie sa afiseze TIME ON TIME OF iar pe a doua linie sub cele doua timpul setat ,pentru setare sa folosesc un encoder care la push sa sa schimbe sectiunea respectiv t on si t of iar prin rotire sa setez valoarea lor intre 0 si 1minut pina la 1 ora iar daca t off este 0 t on sa fie infinit .Timpul afisat sa fie in secunde la pimul minut iar in continuare min,secunde am tot cautat pe net dar nu m-am decurcat iar in programare sint la 0,1nivel ma puteti ajuta si pe mine in rezolvarea acestei probleme Link spre comentariu
elmar Postat Mai 10, 2018 Partajează Postat Mai 10, 2018 Uite aici un proiect care te-ar putea interesa...Nu e cu arduino ...dar... Link spre comentariu
fane Postat Mai 10, 2018 Autor Partajează Postat Mai 10, 2018 Da e cu pic sila asta nu ma pricep am o gramada de module arduino de aceeia ma gindesc sa le folosesc oricum e bine ca idee va multumesc dn elmar Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 10, 2018 Partajează Postat Mai 10, 2018 (editat) programul e simplu, dar ar fi mai usor,dupa parerea ca pe LCD sa fie afisat de genul: TIME ON: 00:01:20 TIME OFF: 00:06:00 si nu e nevoie de encoder. 3 butoane. Editat Mai 10, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
fane Postat Mai 10, 2018 Autor Partajează Postat Mai 10, 2018 da cred ca e mai bine cum ati spus dvs. eu magindeam la encoder pentru ca am asaceva si e mai simplu la montarea in caseta Link spre comentariu
fane Postat Mai 10, 2018 Autor Partajează Postat Mai 10, 2018 Am gasit un sketch care ace ce vreau eu dar as vrea sa ii schimb butoanele cu encoder si timpul in care sta in meniul de setari as vrea sa il dublez dar nu stiu cum atasez sketch-ul este facut de dn.Niq.ro imi cer scuze de la domnia sa pentru ca incerc sa il modific sketch_TEMP_ORIGINAL.ino Link spre comentariu
GeoMar Postat Mai 10, 2018 Partajează Postat Mai 10, 2018 (editat) Vezi semnatura mea. Pe blogul meu gasesti un Timer On-Off la care poti seta timpii (ore si minute) , este cu Arduino si afisare pe LCD 16x2. Editat Mai 10, 2018 de GeoMar Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 10, 2018 Partajează Postat Mai 10, 2018 Cand vrei sa ceri ajutorul cuiva, si esti 0.1 in programare, vino cu o schema de montaj sau a instalatiei. Pompa ta trage apa dintr-un rezervor, sau...? Ce te faci cand ramai fara apa,si esti in perioada de functionare a pompei? Vei arde pompa. Cu arduino poti sa faci multe: - DIn/AIn: intrare digitala/intrare analogica > un senzor de nivel,... - DOn/AOn: iesire digitala/iesire analogica > relee, comada PWM, 0-10V,... Aproape ca poti face un mini PLC cu Arduino. Si eu lucrez la un proiect de control al pompelor https://www.youtube.com/watch?v=nD-7BWScAyw. Filmul este doar demo, pe masa este aproape gata de programare, si apoi urmeaza asamblarea intr-o cutiuta si pus la treaba. In concluzie, vino cu o schema, cu un inceput de proiect, si cei de aici, poate te vor sfatui, sau ajuta cu recomandari, poate chiar un cod de inceput,.. Link spre comentariu
fane Postat Mai 11, 2018 Autor Partajează Postat Mai 11, 2018 imi cer scuze pentru neatentie itradevar sketch-ul pe care l-am gasit este al lui GEOMAR si NIK.GO.RO merge perfect pentru ce vreau eu dar as vrea sa fac modificarea pe care am spus-o mai sus respectiv inlocuirea butoanelor cu encoder si marirea timpului in care sta in meniul de setare aici apare problema,puunlibraria rotari.h dar nu stiu cum refinesc comenzle Link spre comentariu
nico_2010 Postat Mai 11, 2018 Partajează Postat Mai 11, 2018 In acest caz cere ajutorul autorilor sketch-ului. Cred ca sunt cei mai in masura sa faca modificarile pe care le vrei. Link spre comentariu
fane Postat Mai 18, 2018 Autor Partajează Postat Mai 18, 2018 (editat) revin cu proiectul asta l-am facut in varianta lui geomar si merge aproape perect pentru ce imi trebuie totusi as vrea sa pot relgla t-on de la 1s adica un impuls pina la 1ora am tot incercat dar cu cunostintele mele de programare nu am reusit il rog pe autor daca ma poate ajuta sa ac modiicarea Editat Mai 18, 2018 de fane Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum