Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reconditionare amplificator Fisher TX-55

paul_ral

Postări Recomandate

Condensatorii originali de 2200uf/35v vad ca sunt buni. Esr-ul este ok, iar capacitatea este chiar mai mare decat cea scrisa pe ei....deci sunt in norme foarte bune.

Aia cred ca nu trebuiau schimbati.

Editat de mac01
Link spre comentariu
1 minute ago, mac01 said:

Condensatorii originali de 2200uf/35v vad ca sunt buni. Esr-ul este ok, iar capacitatea este chiar mai mare decat cea scrisa pe ei....deci sunt in norme foarte bune.

Oare? Dupa parerea mea condensatoarele originale sunt pericol de explozie iminenta. Esr-ul ala minuscul ar trebui sa dea de gandit.

Link spre comentariu

Eu nu cred...dar ma rog...fiecare se distreaza pe banii lui cum doreste.

Pe vremuri se faceau piese de calitate...nu ca acum.

Link spre comentariu
7 minutes ago, mac01 said:

Aia cred ca nu trebuiau schimbati.

Da' nu-s fotogenici, n-ai înțeles?

Link spre comentariu
Acum 7 minute, Catalin C. a spus:

Eu l-as pune p-asta

https://ro.mouser.com/ProductDetail/Nichicon/LKG1J222MESZBK?qs=sGAEpiMZZMtZ1n0r9vR22d%2blFeYd%2bH4ESkMyhR420p4%3d

Iar daca diodele si transformatorul suporta as pune de 4700uF.

KG-urile s-ar preta mai bine pe cuplaje. Să nu zici că nu am încercat, 

b0z8gcx.jpg

Inaițimea este un pic cam mare și am renunțat în favoarea Mudorf-ilor. În rest, de acord cu tine.

Link spre comentariu
Acum 3 minute, Real Minitehnicus a spus:

Da' nu-s fotogenici, n-ai înțeles?

Așa este maestre. Dumneavoastră aveți întotdeauna dreptate!

Link spre comentariu
Acum 16 minute, doru3160 a spus:

Discutia alunca pe un fagas nefavorabil tie. Poti fi mai explicit la ce te referi?

Vad ca voi, moderatorii din Iași aveți un stil ciudat de moderare. Cand nu va convine ceva, începeți cu amenințări voalate, băgatul pumnului în gură. Am salvat toate mesajele de până acum, în special pe ale lui Shambala. Mă refer aici și la ultima polemică, cea legata de un Denon PMA 860. Când nu vă convine stergeți cu mopul. 

Acum 13 minute, mac01 a spus:

Eu nu cred...dar ma rog...fiecare se distreaza pe banii lui cum doreste.

Pe vremuri se faceau piese de calitate...nu ca acum.

La partea cu banii ai dreptate. A doua afirmație e foarte, foarte discutabilă. Proștii aia de producători (mă refer la cei serioși) investesc o grămadă de bani în cercetare degeaba. 

Link spre comentariu

N-am vazut asemenea carcotasi. Iti piere si cheful sa mai scrii ceva.

Diodele alea sunt primele care ar ceda, poate chiar inaintea condensatoarelor. Sau voi credeti ca miile de ore de functionare nu le afecteaza? Va inselati.

Cat despre piesele alea bune facute pe vremuri sa fim seriosi. Se faceau si atunci piese proaste si piese bune, exact ca acum. Trebuie sa stii ce sa alegi, experienta conteaza.

Link spre comentariu

Principial exista 2 mari tipuri de reconditionari:

1. cind vrei ca rezultatul sa fie cit mai aproape posibil de produsul original, caz in care pui exact aceleasi tipuri de component, pe cit posibil, pt ca unele este imposibil sa le mai gasesti ne mai fabricindu-se de zeci de ani
  2. cind in urma reconditionarii vrei sa obtii maximum posibil din acea schema / aparat si in acest caz schimbi tipurile componentelor (ex: condesatori film pe cuplaje semnal -  am facut si diferenta este enoooorma), schimbi valori, pui componente cu performante mult mai bune, eventual faci si mici imbunatatiri la schema, etc

In cazul acesta nu s-a facut nici una nici alta.

Eu nu consider acest "caz" o reconditionare ci, pt ca tot s-a amintit de acest cuvint, eu consider aceasta "reconditionare" o "cârpăceală" cuvint ales chiar de initiatorul topicului dar folosit pt altceva.

Nu as fi intervenit dar ma scot din sartite "expertii" care schimba 2 condesatoare si apoi sint mari experti in reconditionari si incep sa dea sfaturi la toata lumea.

Link spre comentariu

Vad ca voi, moderatorii din Iași aveți un stil ciudat de moderare.

Dpdv tehnic, poti spune ce vrei. Te pot contrazice colegii de forum sau nu. In alte aspecte ma simt dator sa intervin si asta am si facut. Daca tie ti se pare pumn in gura ca nu-ti permit sa te exprimi asa cum o faci tu la adresa altora, asta e alta socoteala.Voalat tu faci pe altii carpaci(ca doar asa se numesc cei care fac carpeli), ii faci domnisoare doar pt ca nu-ti suporta stilul de exprimare si mai nou comunisti. Iti sugerasem sa te opresti, dar vad ca o tii pe a ta.Nu te-am amenintat si nici n-o voi face.Doar atat iti spun, daca mai multi iti spun ca esti beat, du-te si te culca.

Editat de doru3160
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări