Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cat costa sa ai masina?

Postări Recomandate

10ke e pt o mașină noua cu garanție.

Evident că un sh. E mai ieftin.

Loganul de 1.6 16 v e rapid. Adică face passatu ajm. Încet și sigur daca apuca sa ia ture.

Astea noi nu le știu. Dar rele nu s.

Din păcate multe lasă de dorit fiind o mașină low cost.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, Ion_Bumbu a spus:

Are cuplul mai mare decit la 1.6mpi 

Motorul 1,4...ai vrut sa zici.

Ce zici...cum s-ar misca un Patrol echipat cu un motor de 1,6 dci biturbo cu puterea de 160CP si cuplu de 320Nm...putere si cuplu mult mai mari decat la motorul de 2,8 sau 3.0l?

Link spre comentariu

Unde vezi romaneasca 100% acolo ? A fost doar o incercare de copiere a unui Lectra Haul, si inca unul mic. Un furt, nimic altceva, doar pentru ca aveam propriile noastre legi. O copiere care nu prea a functionat dupa cum s-a demonstrat ulterior.

Avand in vedere ca pentru o comanda de 5 bucati a fost nevoie sa trimita 10 bucati (5 de rezerva) si doar 3 erau in functiune, celelalte fiind mereu in reparatii, cred ca ai raspunsul la intrebarea din topic "cat costa sa ai masina".

Pana sa treaca inspectia tehnica, intai trebuie sa ajunga pana acolo. Sau se duceau pe rand, doar alea pe care le prindea functionale si reuseau sa ajunga pana la ITP fara sa se strice ?

Vai de noi si vremurile pe care le-am trait...

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Ai toate detaliile in articol acolo, sau ai dat un link fara sa citesti ce contine ??? Presupun ca sti sa citesti, nu ?

Au cumparat un Lectra Haul si l-au demontat. Crezi ca asta iti da voie sa copiezi, sa furi tehnologia ? In nici un stat civilizat nu ai voie sa faci asa ceva.

Si Australia a importat de la noi pentru ca vindea mai ieftin decat costa sa il produca. Statul iesea in pierdere daca punea totul pe hartie, dar avand o tara intreaga de sclavi, pierderea aia era acoperita usor. Munca nu se punea.

Intrebarea este: "Daca au fost asa de bune, de ce nu au mai importat de la noi??".

Si a doua intrebare: "Asa cum zice si in articol, din 3 bucati numai unul functiona, doua fiind mereu in reparatii. Daca erau asa de bune de ce trebuiau sa stea continuu in reparatii?"

Si a 3-a intrebare: "Cand am cumparat Lectra Haul-ul, am primit inca unul pentru piese de schimb ? Am primit inca unul care sa stea in reparatii ? Sau pur si simplu mergea, nu se strica, nu avea nevoie de stat in reparatii si nici de echipa platita sa tot repare continuu la el ?".

Editat de dany_cta
Link spre comentariu
28 minutes ago, RST said:

Referitor la prima remarca: Da, ai voie. Ai voie sa faci orice pe orice ce e pus la vanzare. Vanzatorii si-au asumat si "reverse engineering" Ptr ca orice e pus la vanzare e public. 

2. In articol zice ce zice. O fi adevarata sau nu...nu stiu cat au vazut live autorii articolului. Locuiesc in comunna Manzalesti, Buzau. In 1987 s-a facut un lac de acumulare aici, care e si acum. Printre alte masinarii, au fost folositi 2 mastodonti din astia. 

3. E in firea romanului sa tina cu ursu. Se numeste complex de inferioritate fata de barosani. 

18 minutes ago, RST said:

Hidrocentrala nu mai merge din 1990. Ptr ca acum trebuie aprobare de la Angela Merkel, Osama bin Laden si MacDonald Trump. Plus 3 miliarde sponsorizare de la UE....ptr ca daca se rupe o elice la turbina atat costa)))))  Dupa evaluarile NATO si europene in care tre sa ne integram. 

Frumoase vremuri traim.

Nici vorba sa ai voie sa furi tehnologia altuia. Pentru orice exista patente inregistrate si daca incerci sa folosesti o tehnologie/ansamblu/utilaj inventat de cineva, fara acordul lui, este extrem de grav. Dar nu intr-o tara bananiera de lumea a 5-a printre care am fost noi si inca este China.

Eu as zice ca este in firea omului slab (ca sa nu zic incapabil mintal) sa fie controlat, mintit, si sa accepte asta ca sa se simta el superior prin minciuna, chiar si atunci cand realitatea il contrazice, el prefera sa inchida ochii si sa traiasca in lumea lui imaginara/mincinoasa cu care a fost obisnuit de cei carora le-a fost sclav toata viata. Pentru ca atat poate el.

Restul sunt doar presupuneri de-ale tale care contrazic chiar direct articolul la care tu personal ai dat link. Nu mai are rost discutia, e prea departe de logica intr-o aberatie nationalista chiar daca exact link-ul tau iti contrazice aberatia. Si mai intram si in offtopic.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Sigur, ala a bagat miliarde de dolari in dezvoltare, a platit ingineri destepti, si vi tu si te "pish" pe acordul si patentele lui. Ti se pare corect sa furi munca lui, munca pentru care el a platit, munca de cercetare pe care el a facut-o. Ti se pare corect sa fi un hot. Si te mai si lauzi ? Cu ce, cu hotia ?? Daca erai asa de bun pe cat te lauzi, nu mai trebuia sa cumperi un produs facut de altul doar ca sa il dezmembrezi si sa incerci sa il copiezi. Erai in stare sa iti faci singur produsele, nu erai un hot !

E trist ca exista astfel de romani care considera hotia ca fiind corecta. De aia am fost si suntem asa cum suntem. Cand o sa dispara toti hotii si astia care preaslavesc furturile, si o sa incepem sa punem mana la treaba, abia atunci o sa ne mearga mai bine. Voi doar va plangeti ca nu mai puteti sa furati.

Link spre comentariu
2 hours ago, dany_cta said:

Crezi ca asta iti da voie sa copiezi, sa furi tehnologia ? In nici un stat civilizat nu ai voie sa faci asa ceva.

Nici vorba sa ai voie sa furi tehnologia altuia. Pentru orice exista patente inregistrate si daca incerci sa folosesti o tehnologie/ansamblu/utilaj inventat de cineva, fara acordul lui, este extrem de grav.

Sigur, ala a bagat miliarde de dolari in dezvoltare, a platit ingineri destepti, si vi tu si te "pish" pe acordul si patentele lui. Ti se pare corect sa furi munca lui, munca pentru care el a platit, munca de cercetare pe care el a facut-o.

Dar ChineJii, CHINEJIIII, ce morrrrrrrrrrrrtiiiiii mamiiiiii lor fac ei acum in secolul XXI?

Cum stam cu "statul civilizat" si cu "copiatul" (clonatul)?

Cite produse made in china, FAKE  (clone), sint pe piata?

Excluzind cele care se fabrica legal?

Si nu ma refer la componente electronice doar...

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
28 minutes ago, RST said:

Cand or sa dispara toate jigodiile alea care tin miliarde blocate, atunci sunt de acord cu tine. Bill Gates si Steve Blowjobs...e doar varful icebergului. Mai sunt cateva zeci de mii de aurolaci ca ei, si ei detin (adica tin pe loc) 90% din avutul global al lumii. 

Roman sau neroman, eu nu pot admira jidodiile astea. Le puteam admira daca stiau sa se abtina. 

Nu mai abera aici cu miliardele. Tu nici macar nu intelegi economia, doar vorbesti complet pe dinafara. Tu ai impresia ca miliardele sunt limitate si le tin aia blocate, de aia suntem noi saraci ?? O alta aberatie imensa. Pune mana si citeste un pic inainte sa deschizi gura in public.

Link spre comentariu
Just now, RST said:

Aha. Exact asa am impresia. Si nu dau bani (sau un ban) pe cersetorii astia care isi revendica "originalul". Sper ca te-am lamurit cum gandesc. 

M-am lamurit de mult cum gandesti.. daca o poti numi gandire.

Ti-am explicat deja, apuca-te si documenteaza-te. Tu habar nu ai ce inseamna banii, ce inseamna valoarea lor, sau cum functioneaza o economie. Doar stai si aberezi aici complet pe dinafara.

Stiu ca ai gasit tu solutia perfecta, sa imparta miliardele alea la toata populatia si gata, o sa fim toti bogati. Dar nu ai nici pe departe dreptate, pur si simplu nu ai habar ce e aia, doar vorbesti. La asta am fost noi, romanii, cel mai buni. La vorbit fara sa avem habar. Suntem campioni.

Link spre comentariu
Acum 1 oră, dany_cta a spus:

. La asta am fost noi, romanii, cel mai buni. La vorbit fara sa avem habar. Suntem campioni.

Pentru tine, pentru cei ca tine...și mai ales pentru cei  cu locuința în Canada !:rade:

Editat de elmar
Link spre comentariu

Aviz nostalgicilor............inca mai puteti emigra in Vietnamul de Nord.

Toate fabricile,si nu numai,construite in Romania,in perioada comunista,au fost realizate cu tehnologie cumparata de la imperialistii aia decadenti.Si tot ce s-a facut ca si brand romanesc,indiferent ca vorbim de masini,masini-unelte,componente,toate au avut la baza fie un patent cumparat,fie un furt.Pe langa exemplul cu acel camion gigant,mai sunt exemplele din industria constructoare de masini-unelte.Toate,dar toate utilajele construite in Romania au la baza un utilaj construit in vest.

In industria chimica...............am avut ocazia sa bantui prin combinatul chimic de la Vladimirescu,de langa Arad...........unde se cerea fiabilitate,inclusiv macaralele erau nemtesti.Din RFG,sa ne intelegem.Pompele si alte componente din inoxuri speciale erau suedeze.Turbo-compresoarele,de asemenea,erau din import,din vestul imperialist,decadent si exploatator................asa ca lasati-o mai moale cu nostalgiile ca noi faceam cacatu' praf................

Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 3 ore, DjLeco a spus:

Dar ChineJii, CHINEJIIII, ce morrrrrrrrrrrrtiiiiii mamiiiiii lor fac ei acum in secolul XXI?

Cum stam cu "statul civilizat" si cu "copiatul" (clonatul)?

Cite produse made in china, FAKE  (clone), sint pe piata?

Excluzind cele care se fabrica legal?

Si nu ma refer la componente electronice doar...

De Behringer ai auzit , este firmă germană , au copiat tot ce a fost posibil .

Link spre comentariu
Acum 16 minute, alex.cselenyi a spus:

Aviz nostalgicilor............inca mai puteti emigra in Vietnamul de Nord.

Toate fabricile,si nu numai,construite in Romania,in perioada comunista,au fost realizate cu tehnologie cumparata de la imperialistii aia decadenti.Si tot ce s-a facut ca si brand romanesc,indiferent ca vorbim de masini,masini-unelte,componente,toate au avut la baza fie un patent cumparat,fie un furt.Pe langa exemplul cu acel camion gigant,mai sunt exemplele din industria constructoare de masini-unelte.Toate,dar toate utilajele construite in Romania au la baza un utilaj construit in vest.

Da, chiar nu e ciudat să văd un ungur care caută să ponegrească tot ce e românesc...

Ungaria a făcut ...Ungaria a dres...( și mai ales ...Germania a făcut ...că vorba aia, sunt tăticii voștrii...)

Asta e...dacă noi românii permitem asta ?!...culmea, mai și încurajăm astfel de  concepții !( cu  rol de manipulare , de dezbinare a  românilor ...)

Editat de elmar
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări