Vizitator viobio Postat Iunie 27, 2018 Partajează Postat Iunie 27, 2018 (editat) Acum 4 ore, fluffy37 a spus: Apropos de bagatul carburantului si la case mai mari. Prin 2010 ma duc la Heidelberg sa cumpar o masina. Ma cazez la un bun prieten stabilit acolo de 20 de ani. Iau masina apoi dupa-masa ma uit prin ziarele lor locale de anunturi si gasesc ceva trancute in Karlsruhe (vreo 80km de noi). Dau sa plec dar asta zice sa mergem cu masina lui si platesc eu benzina (Jaguar de 2.5, benzinar cutie automata). Bun, ne urcam in masina si il intreb la pompa de cat sa bagam, se uita el la ultimul consum mediu si iese 14 %. Zic bine, bag de 20 euro si plecam. Cine a stiut ca omul era aproape pe rosu si dupa ce am bagat benzina. Iesim pe autostrada (era intuneric, toamna tarziu) si ma fac pitic pe scaunul din dreapta uitandu-ma la kilometraj 240km/h.......ajungem instant la destinatie. Iau ce aveam de luat, iesim din oras si hopa...se aprinde rosu. Mai aveti benzina pentru 50km..ce dracu? Amicul era nervos ca se defectase computerul...cum naiba sa consumi 14% la viteza aia; el nu intelegea de ce a consumat mai mult. In fine...goneste tot asa, computerul zbiera mai aveti pentru 10km,l 5, 2....nu mai aveti benzina....si brusc apare un Peco pe dreapta. Trage asta in Peco si calculeaza; zice du-te baga de 5 euro ca nu vreau sa-ti iau mai mult decat trebuie. ma incrunt si incerc sa-l lamuresc, man, macar de 10...nu si nu. Bag de 5 euro si ma duc sa platesc (el nu a vrut sa se dea jos din masina). Se uita vanzatorul la camera, se uita la mine; funf euro? Da, zic, problem? Nein, nein, se uita iar la masina; Mit der Jaguar? Cred ca m-am facut curcubeu de rusine...ii dau banii si plec. Bineinteles, cand am ajuns la el acasa iar mai avea pentru 5 km. edit; sa nu uit, pe drumul de intoarcere la 240/ ora un Audi A3 ii facea cu farurile ; da-te mah de pe banda 3....cred ca avea 260-270 cand a trecut pe langa noi Jaguar cu motor de 2.5l are viteza limitată pe la 225km/h In Germania sunt doar puține autostrăzi , bucati de autostradă ,unde poți merge cu peste 130km/h , calci pe bec iti vine acasă premierea , au camere peste tot . Cind o să vad A3 de serie că " prinde " 260...270km " imi cumpar una , A3 RS are viteza limitată la 250km/h !!! Nu cred ca toti nemtii au RS fiind topul de la A3 . In Germania , in general in vest nu îți dă nimeni cu farurile . Ca fapt divers , masinile Jaguar sunt construite pe platforme de Ford Mondeo , adică este tot un fel de Mondeo dar cu altă tablă si interior , motoarele si cutiile le găsești si pe Jaguar si pe Mondeo , ma refer la E-type sau S-type , cred ca asa ceva avea prietenul . 14% este perfect credibil la viteze de 220....240km/h ( nu in acest caz ca acel Jaguar " nu prinde " 240km/h ) , consumul masinilor extraurban este dat pentru 90km/h sarcină 150kg ( doua persoane ) si drum drept , orice mașină care sare de 120...130km/h incepe să pape carburant . Editat Iunie 27, 2018 de viobio Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 27, 2018 Partajează Postat Iunie 27, 2018 (editat) Poate ca o fi cum spui tu, eu am scris ce am vazut cu ochii mei, fara sa le infloresc. Acul statea la 240 adica jos de tot, acuma ca o fi fost mai in vale sau nu, nu mai stiu exact ca ma gandeam daca exploda vreun cauciuc ne adunau cu farasul. Cat despre amenzi...i-au venit ulterior Exista si A3 modificate. Merg spre 280. Tin minte ca amicul a avut Audi inainte de a lua Jaguarul si era turbat ca a fost depasit de ...Audi. Cu farurile se semnalizeaza cand mergi cu viteze din astea. Este prea periculos altfel. edit Umblu in Germania de peste 10 ani si rar am vazut masini sa mearga mai mult de 170-180 chiar daca au liber la viteza. Editat Iunie 27, 2018 de fluffy37 Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iunie 27, 2018 Partajează Postat Iunie 27, 2018 (editat) Acum 5 minute, fluffy37 a spus: Poate ca o fi cum spui tu, eu am scris ce am vazut cu ochii mei, fara sa le infloresc. Acul statea la 240 adica jos de tot, acuma ca o fi fost mai in vale sau nu, nu mai stiu exact ca ma gandeam daca exploda vreun cauciuc ne adunau cu farasul. Cat despre amenzi...i-au venit ulterior Exista si A3 modificate. Merg spre 280. Tin minte ca amicul a avut Audi inainte de a lua Jaguarul si era turbat ca a fost depasit de ...Audi. Cu farurile se semnalizeaza cand mergi cu viteze din astea. Este prea periculos altfel. Am condus de n ori in vest , des in Germania , niciodată nu mi-a dat cineva cu farurile . Fiecare poate povesti orice , numai că eu nu cred toate povestile . Dacă locuiești in Germania de 20 ani știi de ce "prime " esti pasibil si nu sunt mici ,atunci de ce să le incasezi ? Editat Iunie 27, 2018 de viobio Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 27, 2018 Partajează Postat Iunie 27, 2018 Acum 1 minut, Faust2018 a spus: Am condus de n ori in vest , des in Germania , niciodată nu mi-a dat cineva cu farurile . Fiecare poate povesti orice , numai că eu nu cred toate povestile . Inseamna ca nu ti-au venit din spate romani. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iunie 27, 2018 Partajează Postat Iunie 27, 2018 Acum 1 minut, fluffy37 a spus: Inseamna ca nu ti-au venit din spate romani. Cu RS sau M3 ? Si romanii știu că nu este bine să te joci cu nemții si ca trebuie să ai ambele maini pe volan cind conduci Zic să depasim momentul ...... Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iunie 27, 2018 Partajează Postat Iunie 27, 2018 (editat) 1 hour ago, Faust2018 said: Jaguar cu motor de 2.5l are viteza limitată pe la 225km/h In Germania sunt doar puține autostrăzi , bucati de autostradă ,unde poți merge cu peste 130km/h , calci pe bec iti vine acasă premierea , au camere peste tot . Cind o să vad A3 de serie că " prinde " 260...270km " imi cumpar una , A3 RS are viteza limitată la 250km/h !!! Nu cred ca toti nemtii au RS fiind topul de la A3 . In Germania , in general in vest nu îți dă nimeni cu farurile . Ca fapt divers , masinile Jaguar sunt construite pe platforme de Ford Mondeo , adică este tot un fel de Mondeo dar cu altă tablă si interior , motoarele si cutiile le găsești si pe Jaguar si pe Mondeo , ma refer la E-type sau S-type , cred ca asa ceva avea prietenul . 14% este perfect credibil la viteze de 220....240km/h ( nu in acest caz ca acel Jaguar " nu prinde " 240km/h ) , consumul masinilor extraurban este dat pentru 90km/h sarcină 150kg ( doua persoane ) si drum drept , orice mașină care sare de 120...130km/h incepe să pape carburant . Ba tu ce ..... te bagi in seama??? Vezi-ti dom'le de treaba ta si lasa .... lumea sa-si spuna povestile vanatoresti . N-am vazut roman sa nu faca din tantar armasar! Nu se simt bine romanii daca nu exagereaza. Mie mi-a placut tare asta: Quote In fine...goneste tot asa, computerul zbiera mai aveti pentru 10km,l 5, 2....nu mai aveti benzina....si brusc apare un Peco pe dreapta. Petre Ispirescu cred ca a cazut in derizoriu astazi cu noile basme din viata cotidiana. P.S. Inca o data LIKE pentru ce ai scris Vio!!! Editat Iunie 27, 2018 de adrian_pic Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iunie 27, 2018 Partajează Postat Iunie 27, 2018 (editat) 1 hour ago, fluffy37 said: Inseamna ca nu ti-au venit din spate romani. Stai calm, romanasii smecheri se caca pe ei dupa ce trec de Ungaria. Unul de-a lor a zis clar: ESTE USOR SA FII SMECHER, MAI GREU ESTE SA TE INTRETII! P.S. Am comis din greseala o abatere grava in Germania dupa ce masina politiei mi-a facut semn sa o urmez dar in maxim 10 minute s-a rezolvat problema. Politistii au inteles foarte repede ca am fost indus in eroare si fiecare si-a vazut de drum. Oricum ei deja din primele secunde isi dau seama cu cine au de-a face (deja si pozitia mainii pe volan ii tradeaza pe cocalari). Cocalarii si meltenii uita instant apucaturile de acasa cand ajung prin Germania. Pe mine ma amuza stangacia lor de a se comporta civilizat Editat Iunie 27, 2018 de adrian_pic Link spre comentariu
Haralambie Postat Iunie 27, 2018 Partajează Postat Iunie 27, 2018 Mai taie din ele da-le dreacu. Jaguar e Tata Motors, Ford e Ford. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 28, 2018 Partajează Postat Iunie 28, 2018 Acum 13 ore, adrian_pic a spus: Ba tu ce ..... te bagi in seama??? Vezi-ti dom'le de treaba ta si lasa .... lumea sa-si spuna povestile vanatoresti . N-am vazut roman sa nu faca din tantar armasar! Nu se simt bine romanii daca nu exagereaza. Mie mi-a placut tare asta: Petre Ispirescu cred ca a cazut in derizoriu astazi cu noile basme din viata cotidiana. P.S. Inca o data LIKE pentru ce ai scris Vio!!! Amice, tu daca vrei crezi, daca nu nu. Nu e musai. Doar sa vorbesti frumos, atata tot. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iunie 28, 2018 Partajează Postat Iunie 28, 2018 De crezut .... nu-s prost sa cred, stiu clar ce conationali am! Marturia este mai jos: Quote In fine...goneste tot asa, computerul zbiera mai aveti pentru 10km,l 5, 2....nu mai aveti benzina....si brusc apare un Peco pe dreapta. Daca tu consideri ca nu am vorbit frumos cu tine (desi "Ba tu ce ..... te bagi in seama??? Vezi-ti dom'le de treaba ta " era la adresa lui Vio asta in caz ca nu ti-ai dat seama ) poti raporta la moderator. Am si eu dreptul meu sa imi spun parerea mea cand vad ca altii incep cu basme. Vio a venit punctual cu dovezi .... dar .... degeaba. Atunci am zis ca unde-i unul nu-i putere si m-am alaturat si eu de partea lui, poate ... poate .... se misca ceva. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iunie 28, 2018 Partajează Postat Iunie 28, 2018 (editat) 15 hours ago, Haralambie said: Mai taie din ele da-le dreacu. Jaguar e Tata Motors, Ford e Ford. Tu mai ai de citit inca articolul de mai jos si apoi sa-mi porti mi ede grija de la cine iau lumina. http://europe.autonews.com/article/20160916/ANE/160919894/jaguar-land-rover-drops-ford-engine-as-it-expands-ingenium-family Quote Currently the four-cylinder gasoline engine accounts for around half of the engines that Ford builds for JLR and about 25 percent of the total engines JLR uses, a JLR source told Automotive News Europe. That equates to around 130,000 engines a year. Ford’s engine contract with JLR (Jaguar Land Rover) runs to 2020, by which time JLR has said it wants to be largely self-sufficient in engines. Ford sold JLR to India’s Tata Motors in 2008. Deci? Editat Iunie 28, 2018 de adrian_pic Link spre comentariu
Haralambie Postat Iunie 28, 2018 Partajează Postat Iunie 28, 2018 Singura concluzie este ca nu poti sa citesti. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iunie 28, 2018 Partajează Postat Iunie 28, 2018 (editat) 6 minutes ago, Haralambie said: Singura concluzie este ca nu poti sa citesti. Da, afirmatia ta este corecta daca ai facut-o uitandu-te in oglinda! Vio a scris clar: Quote motoarele si cutiile le găsești si pe Jaguar si pe Mondeo , ma refer la E-type sau S-type si eu ti-am pus din link exact partea care confirma ce spune Vio: Currently the four-cylinder gasoline engine accounts for around half of the engines that Ford builds for JLR and about 25 percent of the total engines JLR uses, a JLR source told Automotive News Europe. That equates to around 130,000 engines a year. Ford’s engine contract with JLR (Jaguar Land Rover) runs to 2020, by which time JLR has said it wants to be largely self-sufficient in engines. Ford sold JLR to India’s Tata Motors in 2008. In 1990 Ford acquired Jaguar Cars and it remained in their ownership, joined in 2000 by Land Rover, till 2008. Daca este sa tinem cont ca actiunea se petrecea in 2010 si ca Jaguar-ul ala era fabricat sigur inainte de 2008 .... Editat Iunie 28, 2018 de adrian_pic Link spre comentariu
dorofteius Postat Iunie 28, 2018 Partajează Postat Iunie 28, 2018 Cam are dreptate Vio cu Jaguar s-type si e-type. Lama cheie, identica (in stilul lor aparte) . Motoarele identice, interfata diagnoza (vcm rotunda) , identica. Pt benzinare au folosit ecu EEC-V, cele americane. Deci clar. Parinte, daca nu iti pasa, de ce nu iti vezi de treaba ? Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iunie 28, 2018 Partajează Postat Iunie 28, 2018 (editat) Acum 6 ore, Haralambie a spus: Singura concluzie este ca nu poti sa citesti. Acolo zice ceva despre reucerea dependentei de motoare Ford , in sfirsit ......masinile Jaguar de 40...60000euro nu le cumpără nici dracu , , nici macar englezii , nu au prins piața cu ele , nefiind cele de top de la Jaguar . Englezii de rind preferă tot masini nemtesti, se vede clar asta pe stradă . Pun pariu ca vitezomanul care incerca " să prindă " 240km/h avea un E sau S , adică un Mondeo ambalat in Jaguar . Bade , fii mai calm ....Jaguar E si S Type oricum sunt scumpe si nasoale , sunt ca berea fara alcool . Editat Iunie 28, 2018 de viobio Link spre comentariu
Postări Recomandate