Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cat costa sa ai masina?

Postări Recomandate

Vizitator viobio
Acum 2 ore, MLGore a spus:

Parerea mea despre masina lui Leco:

Tabla nu are gram de rugina, a fost usor lovita in fata (far stanga schimbat, masca bara+ ceva tabla indoita dar indreptata la rece,fara ap. de sudura).

Km sunt reali, nu e masina de samsar. 

Suspensie beton, nu prezinta nici macar semne de oboseala

Toate sistemele sunt functionale, in special Climatronicul care pune probleme cu traductoarele de pozitie ale servomotoarelor de clapete (unul singur cu probleme, rezolvate cu spray de potentiometre). 

La motor, o singura problema- senzorul de temperatura pe care l-am inlocuit.

S-au schimbat si consumabile: Distributie+accesorii, cauciucuri, ulei+filtre.

Parere personala: la cca 10k km/an, 10 ani nu va avea probleme cu ea, la 2700 euro cu tot cu reparatii nu lua ceva mai bun. 

PS: Masina a luat ITP pe bune, inclusiv noxe.

Te intreb pe tine că ai experiență , ciți km arată bordul ? Masina initial a fost cumpărată din Romania si revândută  sau importată si după o perioadă revândută ? Are motor de 115cp sau 130cp ? 

Link spre comentariu
Vizitator viobio
1 oră în urmă, doru3160 a spus:

Timp pierdut. Daca iti permiti, o tii, daca nu, ii faci vant. Simplu. Altfel spus, la ce ajuta sa tin socoteala la cat consuma? Va consuma mai putin? Voi merge mai putin? Vorba lui t-daniel, ai intrat in hora, joci.Cand obosesti, treci pe tusa.Pt asta s-a inventat transportul in comun, bicicleta,trotineta, etc.

Pe mine mă batea gindul să pun gaz pe CLK , circul cam 70km zilnic , uneori si 100km , prin frumosul București , am facut un sondaj de opinie prin familie , prieteni , prima impresie a fost dată de sotie " dacă te ustură la buzunar benzina ....mergi cu un scuter " , prietenii ...." ce bă esti meltean ? " , asa că am abandonat idea , vorba ta ....trebuie să tii hora inainte .  Am citeva masini Logan , toate sunt pe gaz .

Legat de gaz , una are aproape 300000km , motorul nu are nici pe dracu că a functionat aproape numai pe gaz , nu este cum zic unii că se strică , că nu se unge , saptamana asta o mărit .

Am doi prieteni care au gaz pe masini , unu are un Mercedes S si unu un A8 , ambii cu motoare de peste 4l , din punctul meu de vedere nu este nimic de ris dacă ai instalatie de gaz pe mașină , faci economie la buzunar , esti mai prietenos cu mediul , statul hoț care nu face nimic cu banii din acciza carburantilor nu mai încasează bani de la tine cind alimentezi , unele marci de masini se pot comanda cu instalatie de gaz direct de la producator .

Link spre comentariu

Motorul cred ca este de 115Cp.

Masina am cumparat-o de la un coleg de serviciu, si-a adus-o acum citiva ani din Germania de la o cunostinta de familie, a fost masina sotiei sale, a da-o tocmai pentru ca lua 12% in oras.

Pe mine nu ma deranjeaza consumul.

Arata 178000Km.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 18 minute, DjLeco a spus:

Motorul cred ca este de 115Cp.

Masina am cumparat-o de la un coleg de serviciu, si-a adus-o acum citiva ani din Germania de la o cunostinta de familie, a fost masina sotiei sale, a da-o tocmai pentru ca lua 12% in oras.

Pe mine nu ma deranjeaza consumul.

Arata 178000Km.

Km pot fi reali dacă masina a circulat cam 12...13000km pe an .

Dacă sotia prietenului tau nu circula cu mașina mulți km in oraș nu cred că o durea așa mult consumul , eu cred ca motivul vânzării a fost vechimea masinii , are 15ani , după o anumită vârstă riști să ramai cu ea pe viață sau să o dai pe nimic numai să scapi de fier .

Stii cum este prieten ,prieten dar brinza este pe bani .

La 2700 euro este ok masina , nu cred că puteai cumpara altceva in aceasi clasă .

Motorul este anemic rau , in depășiri tragi de ea ca de un câine mort , asta o observi cind esti la volan , nu din dreapta . Am avut o mașină similară  cu motor anemic  si cuplu la fel de anemic ,117cp , Pejos 407 , cind depaseam ii dădeam talpa , schimbam din treapta a V a in a IV a sau chiar a III a , mortaciune de mașină , a fost cea mai proastă mașină avuta de mine , de departe ! Mai multumit am fost de Dacia ( motor cu injectie ) sau Oltcit .

Editat de viobio
Link spre comentariu
15 minutes ago, Faust2018 said:

Legat de gaz , una are aproape 300000km , motorul nu are nici pe dracu că a functionat aproape numai pe gaz , nu este cum zic unii că se strică , că nu se unge , saptamana asta o mărit .

Sunt taximetristi care omoara la ele pe gaz si n-au nici o treaba.Culmea ar fi ca dupa ce-i pui gaz, sa tii socotelile si sa te miri ca ia cam mult...:rade:

Singura evidenta stricta ce o tin la fiecare masina, este cea a lucrarilor efectuate.Scriu ce piesa am schimbat,codul, data, nr de km si pretul.Asa pot sa vad cat tine un anume tip de piesa si cat a costat acum 2 ani...si asta doar pt comparatie, pt ca daca se scumpeste de 3 ori, tot o cumpar, daca trebuie.Asta e masina, mananca din farfurie cu proprietarul si cateodata e mai mofturoasa.

Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 24 minute, doru3160 a spus:

Sunt taximetristi care omoara la ele pe gaz si n-au nici o treaba.Culmea ar fi ca dupa ce-i pui gaz, sa tii socotelile si sa te miri ca ia cam mult...:rade:

Singura evidenta stricta ce o tin la fiecare masina, este cea a lucrarilor efectuate.Scriu ce piesa am schimbat,codul, data, nr de km si pretul.Asa pot sa vad cat tine un anume tip de piesa si cat a costat acum 2 ani...si asta doar pt comparatie, pt ca daca se scumpeste de 3 ori, tot o cumpar, daca trebuie.Asta e masina, mananca din farfurie cu proprietarul si cateodata e mai mofturoasa.

Sa " ne mai si ridem " 

Prin 2006 aveam un Renault Safrane , mișto mașină , boierească , cind actionai orice  buton  de pe bord te atentiona o voce ,calatoream in  Austria opresc pe la Sibiu să fac plinul cu benzină , eu eram prin benzinărie , alimenta o  doamnă , la un moment dat o vad ca scoate pompa din rezervor si se uită pe sub mașină , eu mă uitam curios la ea , imi face cu mâna , ma duc spre ea ..... mă întreabă " am bagat 70l ...curge pe undeva ?  Îi raspund " nu doamnă are rezervor de 90l " 

Safranul ăsta avea un motor de 2.2l 136cp , mincau cum rar am intilnit , iarna in oras cind era zăpadă pe asfalt consuma 15..16,5l % . Imi cam troncanea pe față , se duseseră bucșele de la bara stabilizatoare , demontez bara stabilizatoare ( mai reparam si eu cite ceva de hobby ) bucșele turnate pe bara stabilizatoare , am cumparat bara stabilizatoare de la Renault  numai la ei am gasit , bara ....un porcoi de bani ....11milioane pe vremea aia , tin minte că l-am si injurat in gind pe ala de la Renault , mi-a zis " pai aveți mașina amiral de la Renault "  , mă lași .....masina avea cam 10 ani , numai că la " franțuzești " sunt scumpe ca dracu piesele .

Editat de viobio
Link spre comentariu

Viorel, masina nu a fost luata sa fac slalom (printre cretini) cu ea.

A fost luata sa ne facem treaba cu ea, mai ales cind ai copil mic stii cum este, nevoie ici, nevoie colo...

Am vazut in drumul Bucuresti-Bacau-Bacau-Bucuresti, ce depasiri fac "meltenii" trebuie sa ai tu grija sa nu te omoare pe drum, pe ei in bascheti ii doare.

Mai ales pe tzaranii cu "GIP" (Jeep), parca drumul e numai al lor, facut numai pentru ei.

Sa ai Mercedes sau o masina scumpa si sa ii pui gaz, e ca si cum ai  cumpara o  Rolls-Royce Sweptail si ai inmatricula-o in Bulgaria...

Nu ca nu pute Bucurestiul de masini scumpe inmatriculate in Bulgaria.

L-am mai vazut pe unul linga noi cu dita-i vaporul de Range Rover, cu numere de Bulgaria, care a bagat de 55 lei combustibil, era la o pompa linga noi in benzinarie...

Eu i-am facut plinul si ala se uita ca parca cine stie ce mare chestie am facut, cind i-am spus cumnatului meu ca vreau sa ii fac plinul.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 48 minute, DjLeco a spus:

Viorel, masina nu a fost luata sa fac slalom (printre cretini) cu ea.

A fost luata sa ne facem treaba cu ea, mai ales cind ai copil mic stii cum este, nevoie ici, nevoie colo...

Am vazut in drumul Bucuresti-Bacau-Bacau-Bucuresti, ce depasiri fac "meltenii" trebuie sa ai tu grija sa nu te omoare pe drum, pe ei in bascheti ii doare.

Mai ales pe tzaranii cu "GIP" (Jeep), parca drumul e numai al lor, facut numai pentru ei.

Sa ai Mercedes sau o masina scumpa si sa ii pui gaz, e ca si cum ai  cumpara o  Rolls-Royce Sweptail si ai inmatricula-o in Bulgaria...

Nu ca nu pute Bucurestiul de masini scumpe inmatriculate in Bulgaria.

L-am mai vazut pe unul linga noi cu dita-i vaporul de Range Rover, cu numere de Bulgaria, care a bagat de 55 lei combustibil, era la o pompa linga noi in benzinarie...

Eu i-am facut plinul si ala se uita ca parca cine stie ce mare chestie am facut, cind i-am spus cumnatului meu ca vreau sa ii fac plinul.

Leco , te intreb pe tine : chear iti trebuie masina , ca si asa suntem multi in trafic ?

Nu de alta dar intreb pentru un prieten .

Sper ca stiti de gluma !

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Pe mine un singur lucru mă deranjează la " bulgaroaice " dacă te lovește unu cu o " bulgăroaică " ai de tras cu asigurarea lui , că se imatriculau masini scumpe cu motoare mari este de înțeles , eu la 3000cm platesc taxe cam 5000..6000lei pe an ( asigurare , impozit ) , că merg , că nu merg cu ea .

Cind exista taxa de imatriculare si cumparai o mașină de 3l..4l motor , plateai si taxa de poluare mare + restul de taxe .

Cu bagatul carburantului de 50...100lei , este si mult folclor , așa o rica .....de cit bagă ăla ....cu ce mașina are ala ....

Eu bag de 100lei ......dar am rezervorul plin si doar completez cu cei 100lei  .

Link spre comentariu

Apropos de bagatul carburantului si la case mai mari.

Prin 2010 ma duc la Heidelberg sa cumpar o masina. Ma cazez la un bun prieten stabilit acolo de 20 de ani. Iau masina apoi dupa-masa ma uit prin ziarele lor locale de anunturi si gasesc ceva trancute in Karlsruhe (vreo 80km de noi). Dau sa plec dar asta zice sa mergem cu masina lui si platesc eu benzina (Jaguar de 2.5, benzinar cutie automata). Bun, ne urcam in masina si il intreb la pompa de cat sa bagam, se uita el la ultimul consum mediu si iese 14 %. Zic bine, bag de 20 euro si plecam. Cine a stiut ca omul era aproape pe rosu si dupa ce am bagat benzina.

Iesim pe autostrada (era intuneric, toamna tarziu) si ma fac pitic pe scaunul din dreapta uitandu-ma la kilometraj 240km/h.......ajungem instant la destinatie. Iau ce aveam de luat, iesim din oras si hopa...se aprinde rosu. Mai aveti benzina pentru 50km..ce dracu? Amicul era nervos ca se defectase computerul...cum naiba sa consumi 14% la viteza aia; el nu intelegea de ce a consumat mai mult. In fine...goneste tot asa, computerul zbiera mai aveti pentru 10km,l 5, 2....nu mai aveti benzina....si brusc apare un Peco pe dreapta. Trage asta in Peco si calculeaza; zice du-te baga de 5 euro ca nu vreau sa-ti iau mai mult decat trebuie. ma incrunt si incerc sa-l lamuresc, man, macar de 10...nu si nu. Bag de 5 euro si ma duc sa platesc (el nu a vrut sa se dea jos din masina). Se uita vanzatorul la camera, se uita la mine; funf euro? Da, zic, problem? Nein, nein, se uita iar la masina; Mit der Jaguar?

Cred ca m-am facut curcubeu de rusine...ii dau banii si plec.  Bineinteles, cand am ajuns la el acasa iar mai avea pentru 5 km.:rade:

edit; sa nu uit, pe drumul de intoarcere la 240/ ora un Audi A3 ii facea cu farurile ; da-te mah de pe banda 3....cred ca avea 260-270 cand a trecut pe langa noi

Editat de fluffy37
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări