Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cat costa sa ai masina?

Postări Recomandate

39 minutes ago, MLGore said:

Logan MCV 1.6 16v cu clima, care costa 12.500 euro, nu cred că rămânea mare lucru din Logan după 360000 km și 8 ani.

Stai linistit, sint destule folosite ca taxi care au batut demult 500Kkm.

Are un amic un MCV doar ca e Diesel si a trecut de 300KKm si`l foloseste ca masina de firma, sa`l vezi pe ala ducind motoare de 50-70kW cum arata.

Si inca mai merge fara probleme, is fiabile si reusite, masini la baza, simple cu care sa`ti faci treaba.

Link spre comentariu

Eu pe a mea am dat 2000.

Am mai bagat 700.

Sa va zica MLGore mai multe despre ea.

Am facut citeva poze la repezeala, cu telefonul:

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Parerea mea despre masina lui Leco:

Tabla nu are gram de rugina, a fost usor lovita in fata (far stanga schimbat, masca bara+ ceva tabla indoita dar indreptata la rece,fara ap. de sudura).

Km sunt reali, nu e masina de samsar. 

Suspensie beton, nu prezinta nici macar semne de oboseala

Toate sistemele sunt functionale, in special Climatronicul care pune probleme cu traductoarele de pozitie ale servomotoarelor de clapete (unul singur cu probleme, rezolvate cu spray de potentiometre). 

La motor, o singura problema- senzorul de temperatura pe care l-am inlocuit.

S-au schimbat si consumabile: Distributie+accesorii, cauciucuri, ulei+filtre.

Parere personala: la cca 10k km/an, 10 ani nu va avea probleme cu ea, la 2700 euro cu tot cu reparatii nu lua ceva mai bun. 

PS: Masina a luat ITP pe bune, inclusiv noxe.

Link spre comentariu

Il sfatuiesc pe Leco sa tina cont de toti banii bagati in ea si de kilometraj si data. Dupa cateva luni isi poate face idee despre cum merg lucrurile, va sti cam cati bani din salariu sunt destinati masinii si isi va putea planifica mai bine gestionarea banilor. Va sti cat merge pe luna, cat combustibil, cate piese, taxe, etc.

cam asa:

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Pai cand n-ai masina iti imaginezi calcule. Dupa ce o iei le confirmi sau le infirmi. Stii daca merita sau nu acea masina sau daca trendul spune ca e cazul de alta. Eu fac asta ca sa am imaginea reala. Joc la dublu oricum. Mai am una care mananca si aia fara sa spuna.

Link spre comentariu
10 minutes ago, Fan Elforum said:

Dupa ce o iei le confirmi sau le infirmi. 

Timp pierdut. Daca iti permiti, o tii, daca nu, ii faci vant. Simplu. Altfel spus, la ce ajuta sa tin socoteala la cat consuma? Va consuma mai putin? Voi merge mai putin? Vorba lui t-daniel, ai intrat in hora, joci.Cand obosesti, treci pe tusa.Pt asta s-a inventat transportul in comun, bicicleta,trotineta, etc.

Link spre comentariu

Masina va fi folosita doar in regim de necesitate, plecam undeva, o urgenta, etc.

Nu m-am nascut in masina, nu sufar de ideea de a merge la piine cu masina sau la Mc Drive.

In niciun caz nu sa ma duc la serviciu sau la club Simbata cind pun muzica.

Link spre comentariu

Taxe, impozite, asigurare sunt clare.

Consumul se poate estima si ala daca tii mortis ca stii cam cat o sa mergi, interior/exterior, talpa grea, etc. Numai sa fii realist si sa nu te iei dupa reclame.

Exemplu: mie pentru un motor de 1.6 benzina mi se pare normal un consum urban de 10% vara si 12% iarna cand nici nu apuca motorul sa se incalzeasca ca ajung unde am treaba.

Defectiunile sunt ca si accidentele, nu stii niciodata cand se intampla "micile bucurii ale vietii".

In noaptea de inviere am pocnit un maidanez, gaura in jur de 1200lei (radiatoare noi+electroventilator SH+freon). Asta e platim si ne vedem de viata.

Daca stai sa dramuiesti fiecare litru de combustibil (nu vorbesc de initiator ci la modul general) atunci e clar ca nu-ti permiti sa ai masina .

Editat de t-daniel
Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 7 minute, t-daniel a spus:

Taxe, impozite, asigurare sunt clare.

Consumul se poate estima si ala daca tii mortis ca stii cam cat o sa mergi, interior/exterior, talpa grea, etc. Numai sa fii realist si sa nu te iei dupa reclame.

Exemplu: mie pentru un motor de 1.6 benzina mi se pare normal un consum urban de 10% vara si 12% iarna cand nici nu apuca motorul sa se incalzeasca ca ajung unde am treaba.

Defectiunile sunt ca si accidentele, nu stii niciodata cand se intampla "micile bucurii ale vietii".

In noaptea de inviere am pocnit un maidanez, gaura in jur de 1200lei (radiatoare noi+electroventilator SH+freon). Asta e platim si ne vedem de viata.

Daca stai sa dramuiesti fiecare litru de combustibil (nu vorbesc de initiator ci la modul general) atunci e clar ca nu-ti permiti sa ai masina .

Buna asta cu " bucuriile vieții ":aplauze

Săptămâna trecută tocmai am avut parte de o " bucurie a vieții " :nerv, o pietricică desprinsă din roata altei mașini  a vrut să se oprească fix in parbrizul meu , la Cayenne , crapatura cam de 10cm initial , a doua zi am gasit parbrizul crapat de sus pină jos , dauna .....900lei , totuși ieftin .

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări