Vizitator Postat Mai 5, 2018 Partajează Postat Mai 5, 2018 (editat) Va salut. Intentionez sa public aceste date in scopul constientizarii informatiilor despre cat costa sa ai masina. Din ziua achizitiei si pana azi mi-am notat absolut tot ce tine de prima mea masina. Azi trag linie si scot cifrele in fata. In 28 ianuarie 2017 am cumparat Dacia Logan 1.4 MPI cu instalatie GPL, an fabricatie 2005, 107360 km in bord, 8500 lei. Astazi este 5 mai 2018. In acest interval am notat absolut tot ce am cheltuit cu aceasta masina, de la piulita la bucata pana la piese care se monteaza la mecanic (curele, pompa apa, distributie, frane, ce mai cad pe masini la varsta si modelul dat, etc), roviniete, itp, asigurari, transcriere. Bag de seama ca am dat peste 200 de milioane pana acum si m-am plimbat peste 32000 km de banii astia. O fi mult, o fi putin, nu stiu cum vi se pare. Daca m-as fi dus cu autobuz si tramvai numai la serviciu m-ar fi costat 14 lei pe zi. Vedeti si voi cate zile lucratoare au fost si scadem 20 CO. Nu se compara confortul de a nu depinde de mijloace de transport care vin cand vor ele, faptul ca poti merge oriunde, oricand, etc. In tabel, total cheltuieli reprezinta exact cat am scos din buzunar dupa ce am pus primul contact si pana acum cand scriu. Nu include pretul masinii. Am spart cheltuielile pt a se vedea cum se distribuie la mine. In ultima linie am pus si pretul masinii la costuri ca sa stiu efectiv cat costa toata distractia. Kilometrajul este pozat astazi 5 mai 2018. In concluzie, daca ma duc acum sa mut masina un metru, ma va costa 0,000673 lei.(673 microlei) Editat Mai 5, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 5, 2018 Partajează Postat Mai 5, 2018 Interesant...totusi vad ca piesele au costat 3506lei;sincer imi pare un pic cam mare suma... Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 5, 2018 Partajează Postat Mai 5, 2018 Cauciucuri, uleiuri, filtre, senzori pe ici pe colo, toate sunt incluse. Frane fata spate, amortizoare, brate, capete de bara, rulment roata, cand am luat-o am facut-o boboc. Link spre comentariu
dany_cta Postat Mai 5, 2018 Partajează Postat Mai 5, 2018 19 minutes ago, fanelforum said: In concluzie, daca ma duc acum sa mut masina un metru, ma va costa 0,000673 lei.(673 microlei) Dar o parte din costuri curg si atunci cand sta pe loc, cum ar fi impozit, asigurare, rovineta, itp si inca cateva consumabile care nu depind fix de nr de km. Oricum poti sa incerci sa resetezi km sa adaugi inca vreo 50.000 in plus, o sa iesi la jumatate atunci, suna mai bine, nu ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 5, 2018 Partajează Postat Mai 5, 2018 Nu m-am asteptat sa fie incluse la piese gumele... Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 5, 2018 Partajează Postat Mai 5, 2018 Stergatoare, brat stergator, centura siguranta ca nu revenea la pozitie dupa folosire, etc. S-a investit. Antigel, lichid frana. Am considerat piesa orice produs fizic care intra si ramane pe masina. Manopera e suma manoperelor pt diverse lucrari care au inclus piese sau nu. Ce spune dani cu costurile cand masina sta sunt incluse la taxe. Inclusiv actele de transcriere, tot. Baterie, ca si aia m-a lasat in mijlocul verii :)) Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 5, 2018 Partajează Postat Mai 5, 2018 Poate am sa fac si eu socoteala asta intr-o zi,de curiozitate;totusi ar trebui impartite costurile in trei grupe.Costuri cu taxele,costuri cu intretinerea(piese+manopera) si costuri cu carburantul consumat,toate astea raportate la nr. de km facuti. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 5, 2018 Partajează Postat Mai 5, 2018 Acum 10 minute, dany_cta a spus: Dar o parte din costuri curg si atunci cand sta pe loc, cum ar fi impozit, asigurare, rovineta, itp si inca cateva consumabile care nu depind fix de nr de km. Oricum poti sa incerci sa resetezi km sa adaugi inca vreo 50.000 in plus, o sa iesi la jumatate atunci, suna mai bine, nu ? Oricum, mie imi convine de pe acum. Pe masura ce mai merg, va creste mai mult pe la combustibil, un pic la taxe, ma astept si pe la piese si manopera sa mai cresc dar nu in ritmul initial. Sigur se va schimba media in favoarea mea. Daca e sa fac un calcul doar pe combustibil iese can 21-22 de bani pe km. Ceea ce e bine zic eu. Acum 2 minute, IGBT 1971 a spus: Poate am sa fac si eu socoteala asta intr-o zi,de curiozitate;totusi ar trebui impartite costurile in trei grupe.Costuri cu taxele,costuri cu intretinerea(piese+manopera) si costuri cu carburantul consumat,toate astea raportate la nr. de km facuti. Eu asa am. Notez in telefon fiecare alimentare si odata la 2-3 saptamani descarc in excel. Aplic filtre, stiu exact care, cat cand si ce km aveam in bord, asta pt piese. Stiu exact cate zile si cati km am la fiecare piesa pusa pe masina. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 5, 2018 Partajează Postat Mai 5, 2018 Stiu exact in ce date am alimentat si cat am platit si ce am bagat, etc. O activitate laborioasa cu trasabilitatea asta. Ca un nebun... Poate dupa ce mai trece timpul mai actualizez. Am raportari pe km, pe luna, pe an. Stiu cat dau pe luna, cat merg, cat pe piese, cat pe manopera, cat pe combustibil, etc. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 5, 2018 Partajează Postat Mai 5, 2018 Asta era valabila pe 26 aprilie. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 5, 2018 Partajează Postat Mai 5, 2018 (editat) Cu 4645.83 euro (la cursul de azi) am cumparat, intretinut si plimbat o masina 32181 km. Altii dau atata pe masina fara sa mearga un metru.Nu cred ca stau rau la cat am beneficiat de banii astia. Editat Mai 5, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
wave Postat Mai 5, 2018 Partajează Postat Mai 5, 2018 Daca luai la ocazie cred ca aveai si rubrica de profit nu doar cheltuieli. Cu aprovizionarea de alimente si consumul cum stai? Link spre comentariu
alcon Postat Mai 5, 2018 Partajează Postat Mai 5, 2018 1 hour ago, fanelforum said: In concluzie, daca ma duc acum sa mut masina un metru, ma va costa 0,000673 lei.(673 microlei) Cred ca este rezonabil. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 5, 2018 Partajează Postat Mai 5, 2018 Acum 10 minute, wave a spus: Daca luai la ocazie cred ca aveai si rubrica de profit nu doar cheltuieli. Cu aprovizionarea de alimente si consumul cum stai? Doar la masina am tinut contabilitatea. Si cu alimentele, am inceput sa le reduc, de, bag in masina:)) Sunt la dieta de 3 saptamani... Link spre comentariu
clausnc Postat Mai 5, 2018 Partajează Postat Mai 5, 2018 Tot saraca masina pseudoromaneasca e hulita. Bine ca nu ai luat o coreana in aceleasi conditii sa vezi cum faceai ca menelistii cu banii :"fara numar.fara numar". Link spre comentariu
Postări Recomandate