raidaru Postat Mai 5, 2018 Partajează Postat Mai 5, 2018 Salutare! Trebuie sa-mi trag un cablu de curent de la etajul 4 pana jos la garaj, prin aer, imi puteti recomanda un anumit tip si eventual niste site-uri sau magazine de unde pot cumpara? Lungimea este de aprox 30-40m. Locuiesc in Arad. Link spre comentariu
fane Postat Mai 5, 2018 Partajează Postat Mai 5, 2018 (editat) depinde ce consumatori ai in garaj iar cablul e bine sa fie cu sufa pt sustinere in functe de consumatori se calculeaza sectiunea cablului,desi cred ca 3x2.5mm e recomandat mai mult nu duce instalatia apartamentului Editat Mai 5, 2018 de fane Link spre comentariu
raidaru Postat Mai 5, 2018 Autor Partajează Postat Mai 5, 2018 Se pare ca CYABY ar fi cea mai potrivita varianta, dar CYY ul este cv mai ieftin, ar face fata pe perioada lunga de timp in mediul aerian? Link spre comentariu
flomar60 Postat Mai 5, 2018 Partajează Postat Mai 5, 2018 Ca rezistenta in timp,in mediu exterior, MCG-ul este mai bun decat alte variante....asta am constatat personal,un cablu MCG de 7 x 4mm2 pe care il folosesc in mod curent intre 2 dependinte-aerian- din 1986 se prezinta excelent si actualmente...puterea instalata pe acest cablu-15kw....spor! Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 5, 2018 Partajează Postat Mai 5, 2018 Daca nu are sufa poti sa intinzi un cablu de otel, gasesti de diferite grosimi, nu iti trebuie prea gros. Legi cablul electric de cel otelit cu spoturi de banda, mai multe rotiri, si sa nu fie paralele cablurile. Cel de otel sa stea intins, cel electric sa aiba bucle. Pe cel electric poti sa il protejezi cu un copex mai bun, intrerupt acolo unde il legi de otel si prins cu banda fiecare cap de copex. Sau poti intinde un lantic si legi cu soricei din m in m. Protectia e pt ultraviolete ca sigur nu vei lua cablu cu izolatie rezistenta la ultraviolete. https://www.google.ro/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.chorus.ro/files/cataloage/prysmian/cabluri-joasa-tensiune-cupru-prysmian.pdf&ved=2ahUKEwighuHrze7aAhWjJJoKHbqbCSoQFjABegQIAxAB&usg=AOvVaw2bG2hHkengmfbAy76VzWQ3 Link spre comentariu
yo2mhj Postat Mai 5, 2018 Partajează Postat Mai 5, 2018 (editat) Pentru exterior si la lungimile acelea de cablu este recomandat CCBYY,este cablu special pentru bransamente aeriene exterioare...se gaseste de varianta 6X6,.6X10,10X10...nu mai ai nevoie de sufe,copex-uri,e.t.c. Editat Mai 5, 2018 de yo2mhj 1 Link spre comentariu
raidaru Postat Mai 5, 2018 Autor Partajează Postat Mai 5, 2018 am cumparat pana la urma CYY-F de 2x1.5 ,2.5 lei/metru, va fi folosit preponderent pt iluminat, doar ocazional un aspirator , un flex micut sa zicem..........pentru chestii hardcore trag un prelungitor din scara blocului ca are o priza cu siguranta de 20A Link spre comentariu
flomelomanul Postat Mai 5, 2018 Partajează Postat Mai 5, 2018 Mă pregăteam și eu să recomand cablul special pentru branșamente, dar observ că colegul yo2mhj mi-a luat-o înainte. Este cea mai bună variantă, este autoportant (nu are nevoie de niciun fel de șufe, doar de două piese speciale de fixare și întindere, care se montează ușor la capete și se găsesc în magazinele care comercializează și cablul). Recomand varianta din aluminiu ACCBYY (fiind mai ușor decât cel din cupru CCBYY) cu secțiunea de 1X6/6 mmp, pentru un garaj e mai mult decât suficientă. Întrucât cablul CCBYY este coaxial, el are doar două conductoare (cel central și ecranul, care are și rol portant), și, dacă garajul nu are o priză de pământ locală, atunci este necesar ca în paralel cu el să se tragă și un conductor de împământare, care poate fi un FY sau MYf de 4 mmp. Acesta se poate fixa întins pe cablul coaxial cu bandă de izolat înainte de întinderea acestuia din urmă. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum