Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PHILIPS 47PFL6008K/12

Postări Recomandate

PHILIPS 47PFL6008K/12

Sasiu QFU1.2E LA

Nand 29F8G08ABABA

Ma poate ajuta cineva cu un dump

Multumesc

Editat de GOLOGAN
Link spre comentariu
Vizitator

Trebuie facut reball, la sasiele astea nu tine mult reflow-ul, uneori se duce mai rau conexiunile bga la reflow....

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 32 minute, Costica LCD a spus:

Trebuie facut reball, la sasiele astea nu tine mult reflow-ul, uneori se duce mai rau conexiunile bga la reflow....

Multumesc 

Am schimbat radiatorul si am montat si un ventilator
Daca nu tine schimbam bilele

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
La 04.05.2018 la 19:44, GOLOGAN a spus:

Multumesc 

Am schimbat radiatorul si am montat si un ventilator
Daca nu tine schimbam bilele

Salut, ai mai avut probleme cu tv-ul de cand i-ai facut reflow?, ai decupat capacul din spate pentru montat ventilatorul?, ventilator de care ai pus, mai mic sau mai mare?, intreb ca am facut si eu un reflow la un sasiu QFU2.1E LA si functioneaza perfect dar se cam incalzeste radiatorul de ceramica care e montat pe procesor. Ma bate gandul sa decupez capacul si sa-i montez un ventilator extern, asta daca clientul accepta. Multumesc

Link spre comentariu

Bună ziua. 

Am schimbat radiatorul am montat unul de aluminiu.

Am montat un cooler de laptop care a fost suficient de îngust sa nu decupez capacul.

Am sa caut poate gasesc o poză.

Link spre comentariu
Acum 4 minute, GOLOGAN a spus:

Bună ziua. 

Am schimbat radiatorul am montat unul de aluminiu.

Am montat un cooler de laptop care a fost suficient de îngust sa nu decupez capacul.

Am sa caut poate gasesc o poză.

Cred ca ai facut ceva asemanator ca in video de jos, totusi ma gandesc ca daca as pune si eu un cooler de laptop, oricat de ingust ar fi el tot ar fi lipit de capac ceea ce nu i-ar permite sa mai traga aer, drept pentru care tot ar trebui facute cateva gaurele in capac ca sa aibe de unde trage aer...asta e parerea mea, tu ai mai facut ceva gaurele in capac? Nu mi-ai spus daca ai mai avut probleme dupa reflow-ul facut.

Link spre comentariu
Acum 3 minute, Costica LCD a spus:

Cred ca ai facut ceva asemanator ca in video de jos, totusi ma gandesc ca daca as pune si eu un cooler de laptop, oricat de ingust ar fi el tot ar fi lipit de capac ceea ce nu i-ar permite sa mai traga aer, drept pentru care tot ar trebui facute cateva gaurele in capac ca sa aibe de unde trage aer...asta e parerea mea, tu ai mai facut ceva gaurele in capac? Nu mi-ai spus daca ai mai avut probleme dupa reflow-ul facut.

Eu asa am facut

Philips.jpeg

Link spre comentariu

Multumesc pentru raspunsuri, totusi as fi vrut sa stiu daca fac intocmai ca si tine, tine sau nu reflow-ul?, intreb ca e un an si ceva decand l-ai facut...

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Clientul nu a vrut sa-i decupez din capac...asa ca m-am apucat de sortat toate ciurucurile de radiatoare si ventilatoare stranse de mine si am reusit de-am construit un cooler foarte subtire ca sa nu atinga de capacul interior, acum de la 80 de grade cat aveam inainte pe radiatorul de ceramica, am doar 35 de grade....pe viitor daca mai prind un sasiu din acesta, ii spun omului din prima daca ai convine sa decupez capacul, daca nu la revedere ca nu mai am rabdare sa migalesc..

Asa arata coolerul pe care l-am confectionat dintrun radiator, un ventilator de mini laptop si banda adeziva de aluminiu, alimentat la 5V din portul USB

DSCF1330.jpg

DSCF1329.jpg

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
On 8/27/2019 at 1:24 PM, GOLOGAN said:

Eu asa am facut

Philips.jpeg

Salut, am reusit de am rezolvat 4 tv-uri cu acest sasiu QFU1.2E LA , functioneaza perfect toate, dar a trebuit sa le pun ventilatoare(50x50mm) externe decupand capacul, pana aici toate bune si frumoase, in timp am observat ca ventilatoarele de 12v(50x50mm) pe care le-am legat pe main direct la 12v, nu se mai opresc cateodata in st-by, se opresc in st-by numai cand au chef..daca ar fi fost un singur tv, as fi trecut cu vederea, dar toate fac la fel, cind are toane si se opreste ventilatorul in st-by se stinge si portul optic(ledul rosu) inclusiv toate tensiunile de pe main, cind nu se opreste ventilatorul in st-by tensiunile sunt active pe main, dar totusi tv-ul este aparent oprit.....daca as stii ca ai facut acel montaj cu on/off si ai patit la fel ca mine, as face si eu la fiecare cate un montaj din acesta, ca sa pot opri in siguranta ventilatorul in st-by, pentru ca, clientul va sesiza imediat zgomotul nocturn in st-by si nu e ok deloc...nu stiu ce sa cred despre aceste sasiuri, cateodata daca las tv-ul scos din priza mai mult timp, face st-by-ul ok, adica se opresc toate tensiunile pe main inclusiv ventilatorul......

DSCF1389.jpg

DSCF1393.jpg

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu

Ventilatorul l-am lipit cu silicon să nu transmită vibrația. 

Montajul cu LM317 asigură motorului un curent constant  pentru reducerea vitezei ventilatorului si respectiv reducerea  zgomotului  (aici trebuie un pic tatonat) debit de aer suficient  / zgomot acceptabil. 

Oprirea am observat si eu că se face mai târziu (~15 minute ) după trecerea în stby. 

Nu mai retin exact a trecut ceva timp. 

Link spre comentariu
On 10/19/2019 at 10:29 PM, GOLOGAN said:

Oprirea am observat si eu că se face mai târziu (~15 minute ) după trecerea în stby. 

Nu mai retin exact a trecut ceva timp. 

Am rezolvat problema cu oprirea ventilatoarelor in st-by, ai avut dreptate unele se opresc dupa 3-4 min altele dupa 5-10 min important e ca se opresc......asa se intampla cand nu ai rabdare si nu stii.....Multumesc.

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări