Costin Aurel Baluta Postat Mai 4, 2018 Partajează Postat Mai 4, 2018 Salutare, am o intrebare pentru cine are sau a avut boxe Canton GLE 470.2 cum se aud si daca au fost si sunt multumiti . ca bani nu ar fi scumpe undeva pana in 900 lei,se merita?aduse din GMBH mentionez ca acum am o pereche de MMS 1002 si as vrea sa fac o schimbare, sa trec la Canton. mai detin si un subwoofer Canton as 25 si sunt foarte multumit de el. - ascult toate genurile de muzica: rock,jazz,rap,rmb, dance..etc (inclusiv manele la petreceri). ca amplificare am un Sony STR-DB940 7.2 de obicei ascult muzica fara sub... la volum mic spre mediu si as dori sa stiu daca stau bine pe partea de joase(bass-ul acela placut),urmat de medii si inalte prezente si frumos redate.(cred ca am scris pe intelese,nu stiu cum sa descriu) multumesc Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 4, 2018 Partajează Postat Mai 4, 2018 Mai pui 200 si cumperi tav-806f. N-are logica... Link spre comentariu
Costin Aurel Baluta Postat Mai 4, 2018 Autor Partajează Postat Mai 4, 2018 i-ati tu Taga din China... ar avea logica! Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 4, 2018 Partajează Postat Mai 4, 2018 "Ia-ti..." China e argumentul tau forte? Mda... Sa-mi scuzati interventia. Succes! Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 4, 2018 Partajează Postat Mai 4, 2018 "Parere boxe Canton GLE 470.2" - pareri ?!?! boxe de duzina - nici rele dar nici foarte bune. Din punctul meu de vedere niste boxe ce au nevoie de 2 midwoofere nu merita atentia. Da, daca ar fi 2.5 da ar fi ceva si poate atunci s-ar putea discuta mai mult dar ma indoiesc foarte profund de acest lucru. Ca sunet nu as putea sa ma pronunt pt ca nu am ascultat exact modelul acesta dar difuzoarele arata ieftin........... Link spre comentariu
Costin Aurel Baluta Postat Mai 5, 2018 Autor Partajează Postat Mai 5, 2018 eu am intrebat cine a avut si cine are cum se aud fata de MMS 1002,in fine.. am renuntat sa mai ascult la MMS pt.ca necesita un postament de 1/2 m ca sa fie auzite la valoarea lor,asa ca n-am stat de altele... m-am orientat spre Canton GLE si din cate am citit si intrebat sunt cu multe clase peste MMS.. ca si model asemanator gasim la GLE 476,cu specificatii identice ca GLE 470.2 iar pretul lor fiind de la 2700 lei in sus ar avea logica.. Link spre comentariu
Costin Aurel Baluta Postat Mai 5, 2018 Autor Partajează Postat Mai 5, 2018 (editat) D-le Moderator,eu am pus in acest topic o intrebare, dvs. ca si arhitect,pasionat de incinte si tot ce aduce spre Hi-Fi, imi era de mare ajutor o foarte mica indrumare,cat de mica ea(eu cred ca asa ar fi procedat un om intelept si invatat ca Dvs) nu s-a intamplat,a-ti urmarit mai mult sa-mi corectati o greseala gramaticala zic eu banala...Multumesc pt.atentie! azi sau luni imi vin boxele,abia astept sa le ascult mult succes tuturor in toate proiectele se poate inchide Editat Mai 5, 2018 de Costin Aurel Baluta Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 5, 2018 Partajează Postat Mai 5, 2018 (editat) "ati..." Am ascultat acest Canton inca de prima aparitie pe piata, si ultima oara in Germania destul de recent. Am sfatuit in directia Taga, dintr-un motiv simplu. Sunt "mai multa boxa pentru aceiasi bani"... si capabilitate in putere, si sunet, calitate overall. Review-urile sunt foarte bune, si e un pas corect pe un palier imediat urmator, de la nivelul MM. Daca voiai sa investesti in ceva nemtesc bun, mergeai pe Elac. Canton, nu stiu ce sa zic... sper sa-ti placa. Data viitoare intreaba, taci, asculta, ai rabdare... ; https://www.hifi-fabrik.de/canton-gle-470-2-schwarz-stuck-standlautsprecher.html https://www.hifi-fabrik.de/canton-gle-470-schwarz-stuck-standlautsprecher.html Editat Mai 5, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator anniculae Postat Mai 7, 2018 Partajează Postat Mai 7, 2018 Mie in lantul de mai sus veriga slaba mi se pare acel Receiver Sony. Daca asculti doar stereo, un amplificator ar fi fost mult mai potrivit. Ceva de la Denon, NAD sau Rotel imi vine in minte cand ma gandesc la boxe germane. Posibil ca diferenta intre Magnat si Canton seria entry sa fie mica. Poate o amprenta sonora putin diferita dar sa nu te astepti la minuni. Daca te orientai spre ceva din seria Ergo era clar altceva. Oricum sa ne spui impresiile dupa auditie. Eventual daca au loc sa faci un test A/B. Link spre comentariu
ahegyes Postat Mai 8, 2018 Partajează Postat Mai 8, 2018 On 5/4/2018 at 11:56 PM, sesebe said: Din punctul meu de vedere niste boxe ce au nevoie de 2 midwoofere nu merita atentia. Da, daca ar fi 2.5 da ar fi ceva si poate atunci s-ar putea discuta mai mult dar ma indoiesc foarte profund de acest lucru. Poti sa detaliezi aceasta afirmatie? Ori nu inteleg ce vrei sa spui, ori nu stii ce vrei sa spui... Link spre comentariu
Shambala Postat Mai 8, 2018 Partajează Postat Mai 8, 2018 (editat) Cred ca vrea sa spuna ca cele 2 midwoofere sunt legate in paralel, si aceasta solutie nu ii place. Fiecare cu preferintele sale. Editat Mai 8, 2018 de Shambala Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 8, 2018 Partajează Postat Mai 8, 2018 Acum 4 ore, ahegyes a spus: .................., ori nu stii ce vrei sa spui... Partea asta nu o inteleg eu. In primul rind tine de gusturi asa cum spune si Shambala, pe urma cred ca esti destul de experimentat in realizarea de boxe, sigur mai experimentat decit mine pt ca ai mai multe proiecte facute, si atunci sint sigur ca stii ca nu este o solutie bune conectarea de difuzoare in paralel, cel putin pt ca se creaza lobi de radiatie. Din punctul meu de vedere sint principial numai 2 categorii de boxe (nu discut acum de cutiile cu difuzoare): boxe pt auditii unde puterea medie este de numai 2-3 wati maximum dar cu peak-uri mari din cauza dinamicii mari la o inregistrare de calitate, iar la aceste boxe se pune accentul pe calitatea sunetului. La aceste boxe nu poti sa utilizezi difuzoare in paralel din cauza interferentelor intre ele (lobii creati) dar nici nu prea ai nevoie pt ca puterea medie este relativ scazuta. boxe pt "sonorizari", boxe de facut "galagie" unde se pune accentul pe o presiune acustica cit mai mare facindu-se rabat mai mult sau mai putin la calitatea sunetului. La aceste tipuri de boxe se utilizeaza frecvent difuzoare in paralel pt a putea obtine boxe care sa sune foarte tare. Boxele de mai sus nu poti sa le incadrezi la boxe de sonorizari - clar pt ca puterea este mica si implicit si presiunea acustica maxima dar nici nu poti sa le incadrezi la boxe de auditie din cauza difuzoarelor conectate in paralel care "strica" sunetul. Pt auditii niste difuzoare de calitate fac suficienta presiune acustica ca sa nu fie necesara conectarea lor in paralel, chiar daca nu sint de putere mare. Multe midwoofere HiFi sint de 40-60W, mai mult decit suficient pt o camera de auditii. Configuratia 2.5 inseamna ca unul dintre midwoofere lucreaza numai in partea de jos a benzii audio, "intrind mai tirziu ", special ca sa compenseze pierderea de gain a unor midwoofere cu diametru mic (cum se tinde acum sa se utilizeze) in zona de bas. Intrind mai tirziu, la frecvente mai joase, efectul de interferenta intre difuzoare este mai estompat pt ca urecrea nu este asa de sensibila la erorile de faza la joasa frecventa comparativ cu medie-inalta frecventa cum se intimpla la conectarea directa in paralel. Dar cum spuneam, sint sigur ca stiai aceste aspecte si atunci nu inteleg ce anume vroiai sa detaliez eu. Link spre comentariu
Shambala Postat Mai 8, 2018 Partajează Postat Mai 8, 2018 (editat) Cateodata simti ca boxele facute cu difuzoare [scumpe si mult laudate] nu scot suficient spl la frecv. joase si foarte joase. Fie ca asteptarile au fost altele, fie ca esti "bass-addicted", nu conteaza motivele. Si atunci a doua solutii: - fie faci alte boxe cu alte woofere - de obicei "cu un numar" mai mari, - fie faci alte boxe cu inca 2 woofere precum cele deja avute pt ca iti place totusi f mult sunetul lor (cu exceptia lipsei de bas). ... Si ca sa nu pierzi 5-600 euro dati deja pe prima pereche Eu am fost in aceasta situatie de 2 ori, si am incercat si legarea wooferelor in paralel si solutia 3,5 cai. Acustic nu sunt diferente asa de mari cu te-ai astepta, te intrebi daca merita eforturile si costurile mari pt filtrarea pe 3,5 cai. Insa la 2 cai fata de 2,5 cai - da, diferenta este mare. Firmele aleg solutia cea mai simpla din evidente motive financiare. Editat Mai 8, 2018 de Shambala Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 8, 2018 Partajează Postat Mai 8, 2018 (editat) La 3 cai deja ai un woofer dedicat care nu urca mai sus de 300-1000hz, de obicei cam sub 500hz si atunci te poti juca din atenuarile la celelalte difuri ca sa aduci la acelasi nivel basul. Sa faci 3.5 ar insemna sa ai al doilea woofer care sa fie taiat foarte jos pt a compensa unde primul woofer incepe sa piarda din SPL, adica undeva sub 150hz chiar sub 100hz si atunci chiar e scump si complicat sa faci filtrarea pt al doilea woofer, unde mai pui ca urechea abia daca simte cei 3 db cistigati la 50hz. Editat Mai 8, 2018 de sesebe Link spre comentariu
Shambala Postat Mai 8, 2018 Partajează Postat Mai 8, 2018 (editat) Urechea mea a simtit cei 3dB (si daca socotim ca sunt 2 boxe...) Revenind on topic, adica la 2 cai, ramane solutia modificarii filtrului boxelor de fabrica, eventual si separarea volumelor pt fiecare woofer si modificarea BR. Solutie mai mult teoretica, pt ca nu stii dinainte daca rezultatul final va merita investitia plus ca rareori proprietarul vrea sa umble in ele. Editat Mai 8, 2018 de Shambala Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum