Vizitator Marius Moraru Postat Mai 3, 2018 Partajează Postat Mai 3, 2018 Salutare! Am si eu o problema cu amplificarea unui sistem genius 5+1 in sensul ca s-a ars un tranzistor (c945 gr331 pe care l-am inlocuit cu c2235) si TDA7269A. In urma defectiunii s-au mai intrerupt niste circuite de pe placa pe care am incercat sa le refac (vezi poza). Rugamintea mea este daca este cineva binevoitor sa ma ajute sa refac legaturile la TDA7269A si la tranzistor intrucat sa-mi functioneze amplificarea. Mentionez ca nu sunt electronist si de aceea apelez la ajutorul dvs. Va multumesc! Link spre comentariu
geomx Postat Mai 3, 2018 Partajează Postat Mai 3, 2018 (editat) TDA7269A presupun ca ai ajuns la concluzia ca-i ars dupa cum arata fizic, dar tranzistorul cum ai descoperit ca-i ars? ... ca vazusem ca ai scris ca nu prea esti electronist .... trece-ti locatia la profil sau macar specifica in topic de unde esti, poate gasesti un coleg dispus sa te ajute.... din postarea ta se intelege ca stii defectul si ca doar ai nevoie de manopera la schimbarea acelui integrat ... adica stii sa depistezi defectul doar ca nu stii sa inlocuiesti componente cu mai mult de 3 terminale ... Editat Mai 3, 2018 de geomx Link spre comentariu
Vizitator Marius Moraru Postat Mai 3, 2018 Partajează Postat Mai 3, 2018 In primul rand TDA7269A era ars (topit), cel din poza atasata este cel inlocuit de mine dar fara succes. In al doilea rand tranzistorul era crapat in doua, iar cel din poza este cel inlocuit de mine dar iarasi fara succes. In al treilea rand pozele sunt reale, nu sunt luate de pe net si am incercat sa inlocuiesc fara succes componentele defecte, ba chiar am incercat sa urmaresc traseul fiecarui pin al lui TDA7269A si sa fac conexiunea direct la capatul traseului si tot fara succes. Nu sunt electronist de meserie si nu mi se pare normal sa fiu tratat cu superioritate si cu sarcasm deoarece nu cred ca voi sunteti experti in orice domeniu si daca tot te-ai deranjat sa scrii macar daca o faceai cu folos. Daca eram electronist nu mai apelam la ajutor, dar romanul tot roman e pana la urma. Va multumesc de ajutor! Seara buna! Link spre comentariu
mario_xx Postat Mai 3, 2018 Partajează Postat Mai 3, 2018 (editat) Sistemul e genius sw-hf 5000 Editat Mai 3, 2018 de mario_xx Link spre comentariu
Shambala Postat Mai 4, 2018 Partajează Postat Mai 4, 2018 (editat) @ Marius Moraru - bine ai venit pe forum. Regret ca primul raspuns primit a fost asa de dur, dar sa stii ca de vina este si exprimarea ta. Probabil incercand sa fii succint, ai lasat sa se inteleaga o multime de variante, inclusiv cea care l-a enervat pe Geomx. Daca ai fi adaugat in primul post si continutul lamuritor al celui de al doilea lucrurile ar fi fost mult mai clare de la inceput. Asa ca daca ai ai ceva de adaugat (macar precizeaza exact modelul/versiunea sistemului). Banuiesc ca si o poza cu un cablaj intact te-ar putea ajuta, macar la refacerea acestuia. Daca are cineva astfel de poze, il rog sa le posteze. Daca integratul si tz au pocnit si a doua oara, e clar ca ai in continuare un defect (scurtcircuit) pe placa (sau la mufe, etc). Editat Mai 4, 2018 de Shambala Link spre comentariu
claw Postat Mai 4, 2018 Partajează Postat Mai 4, 2018 (editat) E simplu, la TDA cauți datasheet-ul lui pe net. Te uiți care sunt pinii de alimentare și urmărești pe cablaj cam unde ar trebui sa meargă. De exemplu la pinii de +, aceștia trebui sa meargă la plusul condensatorului de filtraj. Înainte de toate verifica alimentarile, dacă sunt ok treci mai departe. Vezi ca nu cumva sa fie și alte componente afectate. P.S.: Acei 3 tranzistori comanda pentru fiecare în parte stand-by-ul, deci e normal sa se ardă odată cu integratele. Editat Mai 4, 2018 de claudiu_XD P.S. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum