nostrom Postat Mai 3, 2018 Partajează Postat Mai 3, 2018 Buna ziua, Ma poate ajuta cineva cu identificarea ordinii tuburilor ce echipeaza acest sasiu ? am doar sasiul si cateva tuburi, 6H31si 6BC32. Va multumesc, Link spre comentariu
nostrom Postat Mai 3, 2018 Autor Partajează Postat Mai 3, 2018 Multumesc,insa nu aceasta este schema .Am schema (Este cea de Acord S581) pe mine ma intereseaza pozitionarea tuburilor electronice. incepand de la condesatorul de filtraj 2x50µF sau de la traf retea nu conteaza. Link spre comentariu
Kosmin Postat Mai 3, 2018 Partajează Postat Mai 3, 2018 Ai aici si schema si insemnari pe sasiu (cu creionul). Link spre comentariu
nicolae57 Postat Mai 3, 2018 Partajează Postat Mai 3, 2018 (editat) Mi-e greu sa inteleg cum sa ai schema si sa nu poti determina pozitia tuburilor.Care mai ete rostul schemei??? Editat Mai 3, 2018 de nicolae57 Link spre comentariu
nostrom Postat Mai 3, 2018 Autor Partajează Postat Mai 3, 2018 Multumesc domnule Kosmin pentru ajutor, m-ati ajutat in delimitarea blocurilor functionale. Domnule nicolae57, rostul schemei este acela sa o privesti si sa te scarpini in cap nimic mai mult. Am o observatie totusi,atunci cand primesti un sasiu cu piesele prinse in aer si doar doua tuburi ( in batista ) avand acelasi soclu pe langa alte 4 sa le identifici este munca de "Sisif", evident ca pana la urma le identifici, dar scopul infiintarii acestor forumuri este tocmai pentru a ne usura munca ,nimic mai mult. Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 3, 2018 Partajează Postat Mai 3, 2018 La primele 10 aparate e mai greu...dupa aia le intuiesti. Link spre comentariu
nicolae57 Postat Mai 4, 2018 Partajează Postat Mai 4, 2018 (editat) 15 hours ago, nostrom said: Multumesc domnule Kosmin pentru ajutor, m-ati ajutat in delimitarea blocurilor functionale. Domnule nicolae57, rostul schemei este acela sa o privesti si sa te scarpini in cap nimic mai mult. Am o observatie totusi,atunci cand primesti un sasiu cu piesele prinse in aer si doar doua tuburi ( in batista ) avand acelasi soclu pe langa alte 4 sa le identifici este munca de "Sisif", evident ca pana la urma le identifici, dar scopul infiintarii acestor forumuri este tocmai pentru a ne usura munca ,nimic mai mult. Domnule nostrom , ai intuit bine care- i rostul schemei,felicitari!Daca n-ai aflat inca, nimic pe lumea asta nu se faca fara munca si cand te apuci sa repari un aparat venit(in batista) stii ce te asteapta.Forumul nu s-a constituit ca sa usureze unora munca , altfel s-ar fi numit intrebari la care s-a raspuns , intrbari la care nu s-a raspuns inca. Spor la depanare! Editat Mai 4, 2018 de nicolae57 Link spre comentariu
Budreala Radu Postat Ianuarie 25, 2022 Partajează Postat Ianuarie 25, 2022 Domnilor,am inceput lucrul la un Romanta s581a, modelul fara ochi magic; sunt la stadiul de curățire a șasiului, carcasa e deja gata, dar am o nedumerire: l-am alimentat pentru scurt timp, și tensiunea anodică urca foarte mult, filamentele se aprind cam tare, ceace mă duce cu gândul că selectorul de tensiuni este pus aiurea; in plus, transformatorul bâzâie chiar și în gol, fara ez80, cam tare... Daca ar fii după cum este poziționat în poză, eu zic că este pe 110v! Rog daca are cineva un asemenea radio, să pună o poza cu poziționarea acestui selector. Mulțumesc. Link spre comentariu
Budreala Radu Postat Ianuarie 25, 2022 Partajează Postat Ianuarie 25, 2022 (editat) Da, cum era poziționat era pe 110v. Am strapat siguranțele, lipind cate o lita pe fiecare, după care am măsurat pe ștecher, schimbând pozitia selectorului de tensiuni. Pozitia corecta este cu 220 in pozitia superioara, mulțumesc @Rammstein! Nu mai bâzâie deloc, și tensiunile sunt corecte. Editat Ianuarie 25, 2022 de Budreala Radu Completare Link spre comentariu
nicolae57 Postat Ianuarie 25, 2022 Partajează Postat Ianuarie 25, 2022 Mare atentie,Romanta are autotransformator, poti avea faza la sasiu functie de pozitia stecherului in priza.Daca n-ai experienta in depanarea aparatelor cu tuburi e de preferat sa folosesti un transformator separator,eviti riscul electrocutarii!!! Link spre comentariu
Budreala Radu Postat Ianuarie 25, 2022 Partajează Postat Ianuarie 25, 2022 Acum 31 minute, nicolae57 a spus: Mare atentie,Romanta are autotransformator, poti avea faza la sasiu functie de pozitia stecherului in priza.Daca n-ai experienta in depanarea aparatelor cu tuburi e de preferat sa folosesti un transformator separator,eviti riscul electrocutarii!!! Stiu, nu e primul la care lucrez... Când a venit, avea un fasung înseriat pe rețea, de-aia era pus pe 110v. Probabil fluctuațiile rețelei din anii 60/70. Acum am făcut legătura.... Link spre comentariu
icar Postat Ianuarie 25, 2022 Partajează Postat Ianuarie 25, 2022 Acest tip de selectoare de tensiune de retea, sunt facute in asa fel incât tensiunea de lucru sa fie citita normal, adica tensiunea selectata e sus. Link spre comentariu
Budreala Radu Postat Ianuarie 26, 2022 Partajează Postat Ianuarie 26, 2022 Domnilor, astăzi m-am mai ocupat puțin de Romanta; ce tensiune anodică are, că mi se pare exagerata... tensiunea alternativă care intra pe ez80 este de 260v la o tensiune a rețelei de 220v. Întreb asta, fiindcă pe schema (este mai sus) nu e trecuta nicio tensiune.... E corect? Link spre comentariu
icar Postat Ianuarie 26, 2022 Partajează Postat Ianuarie 26, 2022 Daca te uiti pe schema, autotransformatotul, pe partea de anodica, este ridicator de tensiune. Un 260V, la 230 alimentare retea, nu e mult. Probabil filamentele sunt 7 V, autotraful fiind proiectat pentru o retea de 220V. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum