nicul Postat Ianuarie 24, 2008 Partajează Postat Ianuarie 24, 2008 e topic despre leduri pentru iluminat incaperi, nu despre neoane. unde e blind sa taie in carne vie ? am mai pus linkul asta http://home.howstuffworks.com/fluorescent-lamp2.htm Link spre comentariu
ranga Postat Ianuarie 24, 2008 Partajează Postat Ianuarie 24, 2008 De la voi se intelege ca becul cu neon e cu mercur... :chior:Exact! neon are lampita aia din surubelnita denumita uneori si creion de tensiune! Are si simbol, un condensator intr-un cerc si un mic punctulet in dreapta sus alaturi de simbolul Ne !!!!!!!!! Link spre comentariu
mișa Postat Aprilie 25, 2008 Partajează Postat Aprilie 25, 2008 Salut.Am construit mai multe corpuri de iluminat cu leduri de putere Luxeon K2 de la Philips si OSPW51E1P1 de la Optosupply. Am folosit pentru alimentare o sursa de curent in comutatie pe care am proiectat-o cu LM2576-ADJ, un circuit ieftin si usor de gasit, in comutatie, cu care se pot obtine mai mult de 3A. Randamentul sursei e foarte mare, deci nu necesita decit un mic radiator daca sunt necesari curenti mai mari de 1A. (K2 merge pina la 1.5A)ATENTIE! Am folosit LM2576-ADJ ! In schema (pdf) am scris doar LM2576. Link spre comentariu
bogdan exit Postat Mai 6, 2008 Autor Partajează Postat Mai 6, 2008 Si eu salut! revin cu o noua idee pentru ca trebuie sa renovez o camera vreau sa fac iluminare pe leduri vreu sa le pun cam cum e in imagine......[attachment=0]poza.jpg[/attachment]Vreu sa pun leduri de superfluxx sau pirahna (momentan am comandat mai multe tipuri de led-uri la anumite grade si intensitati sa vad cum bate in camera) apoi sa le pun cam din 10 in 10 cm Ce parere aveti este o idee buna au mai incercat alti asa ceva ?si as vrea sa le am controlate dar nustiu sa se aprinda pe parti sau sa reglez intensitatea ledurilorsi ce fel de sursa sa folosesc ceva in comutatie? sa o bag in perete in doza este bine? Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 6, 2008 Partajează Postat Mai 6, 2008 eu vreau sa-mi fac niste spoturi cu leduri,si am ceva idei in legatura cu sursa,o sa postez mai multe variante(teoretice) saptamana asta,la alimentatoareprincipiul e sa inseriez ledurile,sa mearga la tensiune mare si curent mic apoi sa pun un element regulator liniar(trz cu limitare de curent/tensiune) sau sa pun 2,unul in comutatie(tristor,care se deschide cand tensiunea pe un condesator atinge pragul de jos stabilit) urmat de unul liniarle: am postat niste schemeviewtopic.php?f=41&t=29884 Link spre comentariu
bogdan exit Postat Mai 12, 2008 Autor Partajează Postat Mai 12, 2008 salut am si eu o nevoie de o schema de controller intensitate leduri si unul pentru reglarea ledurilor rgb pentru schimbarea atmosferei adica sa vac o variatie de culori se poate face? si daca da cu ce sau cum MULTUMESC MULT Link spre comentariu
Vizitator Fio2007 Postat Iunie 8, 2008 Partajează Postat Iunie 8, 2008 Off ce va mai complicati cu sute de skeme... Eu am plasat intr-o bagheta de plastic de 2 metri (pe hol) 20 de LED-uri in paralel alimentate frumos la un incarcator de telefon (5,1 V) si le aprind de vreo 1 an si jumate in fiecare zi si n'au patit nimic pana in prezent. Si lumineaza incaperea foarte bine, avand in vedere ca au doar 0,2 W fiecare. :oky: Daca mai gasesc idei, vi le arat.. :smt109 Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 8, 2008 Partajează Postat Iunie 8, 2008 200mW e destul de mult pt un led standard(fara racire)un led normal are vre-o 60mWsi nu cred ca pe leduri ai 5v(ca erau scrum pana acum),probabil limiteaza incarcatorul curentulintr-adevar lumineaza frumos Link spre comentariu
niq_ro Postat Iulie 23, 2008 Partajează Postat Iulie 23, 2008 daca masori curentul si tensiunea pe amaratul ala de alimentator o sa constati ca nu ai mai mult de 3V pe acolo... de aia nu ai probleme Link spre comentariu
Vizitator portalelectric Postat Septembrie 25, 2008 Partajează Postat Septembrie 25, 2008 Asociatia Romana a Electricienilor AREL impreuna cu invitati de la Asociatia Romana pentru Conservarea Energiei, institutul norvegian de cercetare Sintef si Grupul Dynasoft organizeaza pe 29 septembrie, incepand cu ora 9, la sediul AREL din Sos Oltenitei 225A, un eveniment important legat de folosirea eficienta a luminii si in special a celei cu LED-uri. Detalii la adresa http://www.portalelectric.ro/stiri.php? ... re&sid=551 Link spre comentariu
MifTy Postat Septembrie 30, 2008 Partajează Postat Septembrie 30, 2008 pomeneam pe un topic la incepatori ca vreau sa refac o fosta lampa cu ccfl folosind leduri... iata rezultatul... aici cu lumina aprinsa (3x60W) e o ordine cristal la mine, nu??? monitorul aprins, lampa aprinsa, lumina stinsa aici numai lampa mai e aprinsa... lumina aia alba singura langa unitatea centrala e ledul alb, fost albastru, de la amplificatorul de casti cu 2822m... pur si simplu am pus in paralel 6 leduri albe de 3,2 volti, cu rezistente de limitare la fiecare, de 100 ohm / 0,5 W, alimentate dintr-un incarcator de mobil nefolosit. pozele le-am pus sa va faceti idee de lumina data... acum tastez la lampa aia, fara plafoniera aprinsa... pozele sunt facute cu un mobil soni k501i... setare de noapte... @googoo, voiai tu pe nush unde sa mai punem poze cu ce mai facem noi... tu ce crezi, un asemenea "proiect capital" ar merita realmente atata atentie??? la fel, as putea pune poze si cu noua mea sursa reglabila cu 317... dar, din nou... nu e nimic deosebit la ea, doar faptul ca am facut-o eu, si atat!!! sau poate o fi special faptul ca afurisitii de chinezi nu stiu ce e aia potentiometru logaritmic si liniar, ca astia fabrica numai logaritmice, fi'le-ar mama lor!!!... de-aia sursa debiteaza cam dubios in raport cu pozitia potentiometrului.... Link spre comentariu
csizmasreky Postat Ianuarie 10, 2009 Partajează Postat Ianuarie 10, 2009 Is bune fluorescentele dar la citit la alte activitati te omoara la ochi iti lacrimeaza te oboseste Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum