Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Invertor sudura Brico Line BR172

mac01

Postări Recomandate

1 oră în urmă, dumitrumy a spus:

Contra de bodega, cu ce ai ajutat pe colegul?

Simplu de tot, sa nu creada colegul ca-i masochist sau client al Mamei Omida.

In rest fiecare cu ce surse a reparat...

Cu alte cuvinte, se poate si fara comentarii chiar de bodega.

Cu sarcina?

Pai aia e cit se poate de clar, este standard la aparatele de sudura cu electrozi, scrie pe eticheta la marea majoritate exista o curba U/I pe care daca n-o respecta invertorul nu sudeaza cum trebuie.

Aia cu 60Vdc in gol e tiipica pentru seriile vechi de ESAB.

I.thumb.png.ca9c1bd04cf4a11c36279dac92db10cd.png

Aveti curba U/I a unui invertor LHL315, aia poate el, cu linie intrerupta este necesarul pentru a suda cu electrozi inveliti.

Ca idee pentru colegii care mai si sudeaza, asta este explicatia pentru care invertorul asta sudeaza si cu electrozii celulozici, aia au nevoie de tensiune in arc in jur de 30Vdc, se vede ca la 100A invertorul poate ridica tensounea pina pe la 40Vdc deci intra in zona de functionare a electrozilor celulozici fara probleme.

Linia punctata e valabila pentru rutilici si bazici.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 37
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Daniel Daniel Johny

8

• Jhn

7

• mac01

7

• dumitrumy

6

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Salut.Cred ca am  rezolvat defectul .Multumesc pentru sfaturi.

Am luat prin eliminare .Am eliminat diodele pe redresare si am vazut forma pe osciloscop ,apoi am inlocuit igbturile care la masuratoare imi dadeau bine ,cu doua Fgh40n60sfd dintr-un telwin.Cu acestea a iesit din protectie invertorul.

Am mai invatat ceva.Multam pentru sfaturi.

Editat de Daniel Daniel Johny
Link spre comentariu

D-le, corect pt. un forum este sa se puna forma de unda din acelasi loc cu noile IGBT. Si din secundarul trafului de curent chiar si in gol, vom vedea cat este curentul de magnetizare al trafului de forta.

Asa e ca intro veche emisiune, "Dialog la distanta", fiecare insiruie aici cate ceva si poate iese la noroc si nimereala. Forumul mai este numit si al electronistilor, iar electronica fara descriere functionare si oscilograme e un fel de manea mestesugareasca.

Link spre comentariu

Ideea era cat de multa informatie utila depanarii extragem dintro oscilograma cum a fost cea postata. Daca defectul a fost aflat pe alte cai, noua oscilograma poate ne va spune ce elemente nu am folosit (din nepricepere de ex.) din cea veche.

Link spre comentariu

Asa arata la cele FORWARD care in gol au conductia maxima.

Dar nu ajuta prea mult la intelegerea defectului (ramane totusi ca document pt modelul acesta de invertor) pt. ca nu stim cine a redus timpul de conductia la deschiderea subiectului. Sau cel putin mie imi este greu sa inteleg ca tranzistoarele ar face asta. Poate diodele de pe iesire si a intrat in functiune limitarea de curent. De aceea am spus, invertorul in gol si tensiune mare pe secundarul trafului de curent spunea instant "ATENTIE, ai consum mare in gol!!!".

Dar cine poate sti ce ofera o componenta defecta, dar sa ai un tranzistor prost si sa comute asa  frumos, parca nu iti vine a crede.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, dumitrumy a spus:

Asa arata la cele FORWARD care in gol au conductia maxima.

Dar nu ajuta prea mult la intelegerea defectului (ramane totusi ca document pt modelul acesta de invertor) pt. ca nu stim cine a redus timpul de conductia la deschiderea subiectului. Sau cel putin mie imi este greu sa inteleg ca tranzistoarele ar face asta. Poate diodele de pe iesire si a intrat in functiune limitarea de curent. De aceea am spus, invertorul in gol si tensiune mare pe secundarul trafului de curent spunea instant "ATENTIE, ai consum mare in gol!!!".

Dar cine poate sti ce ofera o componenta defecta, dar sa ai un tranzistor prost si sa comute asa  frumos, parca nu iti vine a crede.

Nici mie nu îmi vine a crede dar asa s-a manifestat defectul. Alta explicație nu am momentan.. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări