nico_2010 Postat Mai 4, 2018 Partajează Postat Mai 4, 2018 http://www.academiaromana.ro/alteInfo/pag_gramaticaLR.htm Link spre comentariu
one Postat Mai 4, 2018 Partajează Postat Mai 4, 2018 (editat) On 5/3/2018 at 1:16 PM, icar said: One, cele zise de tine, pina la un anumit punct, se situeaza la limita teoriei suficientei. Daca unii nu si-ar fi pierdut noptile in laborator si ar fi mers la o bere (tot noapte pierduta, cu mahmureala de rigoare si fara folos pentru societate), noi, azi, nu am fi discutat despre bere si integrare, pentru ca nu era tranzistorul, circuitul integrat, microprocesorul, ledul si alte etceterauri! Nu am fi avut RMN-uri, tomografe, neurochirurgie sau transplant. Ne limitam le o bere buna! Asa este, dar nu sustin ca e bun un lucru sau altul. Eu am prezentat doar o constatare. Majoritatea oamenilor se simt fericiti daca se simt integrati in societate. Puteam sa fac si alte exemple. De exemplu, un om foarte inteligent se va simti neimplinit daca nu are cu cine sa colaboreze. Pe de alta parte ne plangem de politicieni ca sunt cum sunt dar daca sunt prosti cum naiba au facut sa ajunga sa ne comande ? E retorica intrebarea, clar ca RMN-urile sunt ceva extraordinar totusi nu reusim sa gasim niste politicieni mai buni. Astia mananca pensii uriase iar oameni care au contribuit la progresul omenirii au murit in mizerie. Editat Mai 4, 2018 de one Link spre comentariu
gica70 Postat Mai 4, 2018 Partajează Postat Mai 4, 2018 (editat) O gresala frecventa este cea cu "i-ti", "i-mi" pentru care a trebuit sa mai cumpar un frigider! Eu cred ca unii fac aceasta greseala din viteza..internetului pentru ca nu vad alt motiv la cei cativa pe care ii consideram oameni cu carte. O alta gresala este cea in care se inlocuieste "numai" cu "decat". Nu numai ca se face des aceasta gresala dar suna si anapoda. Editat Mai 4, 2018 de gica70 Link spre comentariu
orgasmo Postat Mai 4, 2018 Partajează Postat Mai 4, 2018 26 minutes ago, gica70 said: O gresala frecventa este cea cu "i-ti", Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 4, 2018 Partajează Postat Mai 4, 2018 (editat) .....intre "iti" si "multumesc". Editat Mai 4, 2018 de fluffy37 Link spre comentariu
elmar Postat Mai 4, 2018 Partajează Postat Mai 4, 2018 Nu, acolo se pune trei puncte! ”Cel fără de greseală să arunce primul cu piatra!” Stați liniștiți ...cu toții vom înceta să mai ”greșim” ...la un moment dat! Link spre comentariu
gica70 Postat Mai 4, 2018 Partajează Postat Mai 4, 2018 (editat) Greseli se vor face, nu asta-i problema daca s-a inteles exact ce-ai transmis. Acolo, mai sus, ce-a vrut sa spuna ca Romania multumeste sau ca cineva multumeste Romaniei?! Editat Mai 4, 2018 de gica70 Link spre comentariu
orgasmo Postat Mai 4, 2018 Partajează Postat Mai 4, 2018 1 hour ago, gica70 said: Acolo, mai sus, ce-a vrut sa spuna ca Romania multumeste sau ca cineva multumeste Romaniei?! Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 5, 2018 Partajează Postat Mai 5, 2018 Orice mesaj ar vrea sa transmita, se vede foarte repede ca lipsesc doua virgule. Chiar ma mir ca nu a observat nimeni. Link spre comentariu
mihai1953 Postat Mai 5, 2018 Partajează Postat Mai 5, 2018 Domnilor, se greseste , in cele mai multe cazuri din nestiinta si/sau " ca asa e cool " ( vezi " ca si ") sau pur si simplu nu mai tinem la imaginea noastra, ne intereseaza prea putin spre deloc parerea celorlalti despre noi ( ne ascundem eficient in spatele poreclei si prea putini ne cunoastem personal ). Link spre comentariu
gica70 Postat Mai 5, 2018 Partajează Postat Mai 5, 2018 "se vede foarte repede ca lipsesc doua virgule" Pai sunt 3 cuvinte! Link spre comentariu
elmar Postat Mai 5, 2018 Partajează Postat Mai 5, 2018 Pentru unii, probabil că lipsesc niște ghilimele...dar, asta e altă poveste! Link spre comentariu
XAN77 Postat Mai 5, 2018 Partajează Postat Mai 5, 2018 Probabil e virgula care face diferența dintre t și ț, dar pe online văd că e un compromis universal acceptat,. Posibil ca unora să li se pară la fel de ușor de acceptat și lipsa unor virgule, cratimi etc, în fond suntem diferiți. Link spre comentariu
orgasmo Postat Mai 5, 2018 Partajează Postat Mai 5, 2018 1 hour ago, XAN77 said: Probabil e virgula care face diferența dintre t și ț, dar pe online văd că e un compromis universal acceptat,. Link spre comentariu
Postări Recomandate