doru3160 Postat Mai 1, 2018 Partajează Postat Mai 1, 2018 (editat) Scapari mai are fiecare, mai apasa alaturi o tasta, mai uita sa apese pe alta, sau are o tasta obosita care mai da rateuri...dar cand pui 3 cratime aiurea, intr-o propozitie cu 6 cuvinte, clar ca aia nu mai poate fi o greseala de redactare. O cratima poti sa uiti s-o pui in text, nicidecum s-o pui din greseala. Nu mai spun ca ai posibilitatea sa editezi si sa corectezi greselile, cu conditia sa le recunosti. Si binenteles, pt asta trebuie sa cunosti limba in care vrei sa te exprimi in scris. Dar daca nimeni nu spune nimic, inseamna ca e bine asa. Si cum sa mai spui, daca taman celui care spune, ii e stearsa interventia. Editat Mai 1, 2018 de doru3160 Link spre comentariu
orgasmo Postat Mai 1, 2018 Partajează Postat Mai 1, 2018 22 minutes ago, adrian_pic said: Asta se numeste dictatura majoritatii. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Mai 1, 2018 Partajează Postat Mai 1, 2018 6 minutes ago, orgasmo said: Link spre comentariu
Marele Savant Postat Mai 1, 2018 Partajează Postat Mai 1, 2018 Acum 3 ore, clausnc a spus: De exemplu intr-o discutie ........................... Deci, momentan limba romana e o unealta foarte buna pentru evaluarea unei situatii on-line. Ti se pare corect felul in care ai inceput postarea? Dar ultima propozitie? ce-i aia ''situatie on-line''? Acum 2 ore, adrian_pic a spus: LIKE Prostimea a gasit o solutie cu acesti analfabeti care nu au nici o sansa sa devina dascali si i-au facut parlamentari . Cum mama naibii sa-i mai explici copilului tau ca trebuie sa invete la scoala ca iti va raspunde imediat: Ce naiba imi trebuie atata scoala, ce vrei sa ajung profesor??? Mai bine raman analfabet si ajung parlamentar! Sincer, ai auzit pina acuma un copil care sa spuna asta? Eventual poate spuna ca el vrea sa ajunga medic sau avocat si nu pricepe de are nevoie de analiza matematica, sau trigonometrie! Link spre comentariu
alcon Postat Mai 1, 2018 Partajează Postat Mai 1, 2018 2 hours ago, Victor said: Profesorii trebuie să plătească primii pentru acest dezastru ... Dacă ar fi lucrat la " privat " ar fi trebuit să aducă bani de acasă ... da' așa , îi doare la bașcheți de calitatea elevilor , că salariul merge . Vine ziua de salariu , bagă plasticu' in perete și se varsă bănișorul " muncit " din greu . Pe lângă bănișor , mai intră și o șpăguță etc . Şi după ce scot banii din zid, trag şi un dans al pinguinului nedându-şi seama că au produs analfabeţi funcţionali şi nefuncţionali. Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 1, 2018 Partajează Postat Mai 1, 2018 (editat) Astia-s elevii oropsiti de cadrele didactice, care binenteles sunt platite regeste si ar trebui sa aduca banii inapoi pt ca n-au reusit sa scoata genii din asemenea exemplare. Editat Mai 1, 2018 de doru3160 Link spre comentariu
Mircea Postat Mai 1, 2018 Partajează Postat Mai 1, 2018 Folosirea incorecta a semnelor de punctuatie, cuvinte scrise gresit (expluatare??? Pe bune?!), mesaj ambiguu, etc... Un fel de: râde ciob de oală spartă. Daca tot vrei sa fii cel care trage alarma... apoi tu trebuie sa fii impecabil. Nu e deloc cazul. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 1, 2018 Partajează Postat Mai 1, 2018 4 hours ago, clausnc said: De exemplu intr-o discutie recenta cu un user, la fiecare mesaj exista cate o dovada in acest sens. (banca mea ,in loc de banca unde am cont; catalogare, in loc de etichetare ; favor cu bani: plus nenumarate greseli de ortografie). Daca i-am transmis ca nu stapaneste sensul cuvintelor s-a considerat jignit si a trimis un mesaj suburban ,bineinteles plin de greseli de exprimare sau ortografie. Ce sansa mai au acesti oameni intr-o societate normala? Glumeam cu un amic care zicea ca in societatea noastra care e departe de una normala , poti ajunge prim-ministru. Da , pot ajunge vremelnic intr-o pozitie sociala dar vor fi usor inlaturati de propriile "greseli", pentru ca lucrurile incep sa se cearna si in societatea noastra. In domeniile unde competenta conteaza sigur nu au acces astfel de indivizi care nu pot stapani logica simpla necesara si intr-o exprimare coerenta. Cel mai mult am intalnit astfel de indivizi in domenii unde le este expluatata forta de munca bruta, bineinteles platita foarte prost. Ce sanse au acesti indivizi in mediul on-line de la noi. Mult mai mari pentru ca in majoritatea cazurilor lipsesc masurile de coercitie din viata reala. Astfel se propaga o educatie de pacaleala generala de genul OLX; vezi lipsa calificativelor. Chiar si pe acest forum la rubrica vanzari nu exista o bifa in dreprul userului , unde sa existe un spatiu de comentariu. Lucrurile s-au schimbat radical in tarile civilizate in mediul on-line ; se pare ca aceste lururi evolueaza odata cu societatea. Deci, momentan limba romana e o unealta foarte buna pentru evaluarea unei situatii on-line. Vezi că ai şi tu în textul de mai sus o droaie de greşeli. Macar n-ai bunăvoinţa să ţi-l corectezi înainte de a-l posta... Link spre comentariu
marius75 Postat Mai 1, 2018 Partajează Postat Mai 1, 2018 (editat) Profesorii lucreaza cu materialul clientului. Daca materialul e prost, sa nu ne asteptam la miracole. Valabil pentru clasele I-VIII (elevii vin la gramada). La liceu, se mai diferentiaza elevii (dupa nota de la examenul de capacitate). Meseria de profesor nu-i deloc usoara, mai ales ca acum n-au voie sa mai carpesca cate un dos de palma. Cateodata, intr-adevar, bataia e rupta din rai. Cata bataie am mancat noi in generala de la profesori. Vad ca in ziua de azi, vin astia cu turul pantalonilor la genunghi si lovesc profesorii. Cratima si semnul mirarii sunt o nimica toata, astia sar la bataie. Pe vremea noastra, ii invineteau profesorii pe puslamale d'astea (erau si atunci specimene d'astea, dar nu intindeau coarda cu profesorii). In mediul on-line e mai usor sa faci greseli de scriere, de pilda, chiar initiatorul topicului "a uitat" de un semn al intrebarii. Eu, din cate am observat, cel mai mult se greseste la virgula. Propozitiile devin greu de inteles daca lipsesc virgule. Cratima, unii o pun unde nu trebuie, altii nu o pun deloc. Si eu gresesc, sa nu se inteleaga ca as fi vreun guru al gramaticii. Editat Mai 1, 2018 de marius75 Link spre comentariu
alcon Postat Mai 1, 2018 Partajează Postat Mai 1, 2018 Corect! "Din carne stricata poti sa faci sarmale sau mici, dar, nu le poti manca." Link spre comentariu
mac01 Postat Mai 1, 2018 Partajează Postat Mai 1, 2018 Acum 5 ore, clausnc a spus: unde le este expluatata forta de munca bruta Eu nu va inteleg...pur si simplu nu va inteleg! Voi sunteti perfecti? De ce va place sa va uitati in ograda omului cand la voi totul este vraijeste? Sefu''....exploatata nu expluatata! Iar U-ul pe tastatura este departe de O...deci nu este o greseala provenita din tastare rapida! Eu nu ma consider perfect...am si eu greselile mele...dar nu judec pe altii! Data viitoare ar fi bine sa va abtineti...ati avea mult mai mult de castigat...modestia este foarte buna si face casa buna cu respectul! Hai sa ne auzim cu bine! Link spre comentariu
hpavictor Postat Mai 1, 2018 Partajează Postat Mai 1, 2018 " Douamnă pruofesoară , m-arș în P.L.M. la tablă ... " Deci chiar nici nu se egzistă să egziste altfel care este , a fost și va fiiii , că eu am șmekerie daia mare , cum nu e la alții bă . Să moară dujmani care este ei dujmani și fo doii treiii prietenași deai lor . " Cum ar spune un personaj celebru din Star Wars : " misterul lumii este " . Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 1, 2018 Partajează Postat Mai 1, 2018 (editat) Quote Data viitoare ar fi bine sa va abtineti Pai de ce sa se abtina? Putem discuta/corecta in egala masura si greselile lui si cele semnalate. Altfel, fiecare se va abtine ''din cauza motivului'' ca nimeni nu e perfect si atunci sa te tii. Fiecare greseala necorectata va fi considerata altfel decat greseala (cum de altfel se si intampla).Sau poate asa cum spuneam, nu e bine sa strigi hotul, intre hoti, ca ti-o iei. Editat Mai 1, 2018 de doru3160 Link spre comentariu
alcon Postat Mai 1, 2018 Partajează Postat Mai 1, 2018 2 hours ago, doru3160 said: Scapari mai are fiecare, mai apasa alaturi o tasta, mai uita sa apese pe alta, sau are o tasta obosita care mai da rateuri...dar cand pui 3 cratime aiurea, intr-o propozitie cu 6 cuvinte, clar ca aia nu mai poate fi o greseala de redactare. O cratima poti sa uiti s-o pui in text, nicidecum s-o pui din greseala. Nu mai spun ca ai posibilitatea sa editezi si sa corectezi greselile, cu conditia sa le recunosti. Si binenteles, pt asta trebuie sa cunosti limba in care vrei sa te exprimi in scris. Dar daca nimeni nu spune nimic, inseamna ca e bine asa. Si cum sa mai spui, daca taman celui care spune, ii e stearsa interventia. Sunt perfect de acord cu tine! Eu chiar m-am hotarat sa folosesc virgula doar atunci cand mi se pare ca "suna ca dracu". Doar punct si in functie de caz paranteze de orice fel. Link spre comentariu
hpavictor Postat Mai 1, 2018 Partajează Postat Mai 1, 2018 Dezgropați-l pe Pruteanu , vă rezolvă toate dilemele . Și pe Vadim ! Link spre comentariu
Postări Recomandate