Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Limba romana poate fi de ajutor in mediul on-line!

Postări Recomandate

Spitfire, nu am avut decit editia de la Editura Ion Creanga. Nu vad nimic aiurea la ea. Probabil, din ce zici tu, editaia din 2011, trebuie sa fie mai buna. Carti cu font mic dupa '89? Cite vrei!!! Vei zice ca sunt cari "de o zi". Asa o fi, noi nu vorbim aici de editii de lux, ci de carti in general, atit ale comunistilor, cit si cele de acum. Ori, luate la puricat, tipariturile cu greseli, pe foi reciclate si font mic, abunda acum. Inca o data, nu zic ca nu sunt si carti din categoria lux, dar alea sunt putine, in tiraj mic, cu adresabilitate directa! Ma uit acum la "Electronica imita" , a lui Bughitoiu. Nu vad ce e de reprosat. Nu e hirtie velina, dar e de calitate, tiparul e OK, ilustratiile asemenea. Si nu e o carte din categoria lux, mai degraba intra la categorie ieftina.

In concluzie, nu cret ca trebuie sa ne puta tot ce s-a facut pe vremea aia, dar nici sa ne inclinam, pina la pamint, in fata lucrurilor facute acum!

Sa stii ca in orasul meu se cam face colectare selectiva si oamenii chiar au percutat.

Caolin(pulbere de granit) din cariere cu mult thoriu...

Hmmm. Din ce stiu eu, caolinul este o argila. E drept, ea poate proveni si din depozitele aparute ca urmare a actinarii apei asupra granitului. Radioactivitatea granitului este, totusi, mica, si cred ca cea mai mare parte este data de K-40 (K20 fiin 4% in compozitia granitului). Asta ar insemna ca si pasta de dinti sau cosmeticele sunt radioactive. Oricum, nu mi-a trecut niciodata prin cap sa masor acest tip de hirtie! Daca o luam asa, lemnul este radioactiv, deci si cenusa. Iodura de potasiu, care s-a inghitit la greu (o aiureala!) dupa Cernobil e si ea radioactiva!

Pe asta cum ai traduce-o?

Simplu, radiatorul trebuie racit de un ventilator!

Alcon, am spus majoritatea! Culme e ca, Alexandru Graur, lingvist roman de notorietate, era ...evreu!

Lasati-l pe tata Goagle in pace, nu e decit un robot care functioneaza cu un program. Daca programul e prost, rezultatele sunt pe masura, nu?

Link spre comentariu

Mda...când se bat câmpii cu grație, gogu ”traduce” mai bine!:rade:

Da...dacă ai cu adevărat nevoie de el ....adio și la revedere!Până și google a fost învățat să fie împotriva noastră!

Editat de elmar
Link spre comentariu

Chiar dacă i-am da și o șpagă consistentă ...tot  n-ar fi de-ajuns!Sunt atâția pe aici și pe aiurea care consideră că google nu trebuie să știe limba română!Că na...nici atât lucru nu stim? ...limba engelză!??:96

Cred că google a fost învățat limba română de către străini...că din partea noastră(mă refer la cei care știu cele două limbi la un nivel satisfăcător ca să poată traduce corect) ...nici gând!

La noi,unii,  cum se văd mari și tari prin țările calde/reci(mari și tari ...vorba vine )...cum încep să dea lecții de sus...ca ”atotștiutori de carte” ...uitându-se cu mânie la ”fraierii” care ”nu știu nici măcar limba română” ...și spunându-și ,în sinea lor,”ce le-ar mai trebui ăstora, să știe engleză, sau ...ce se mai scrie în engleză pe net” !?

Păi dacă s-ar deștepta și ei ... unde ar mai fi ocazia/distracția...de a face mișto!?  :rade:

Eu aș ”traduce” situația asta ...cu două cuvinte: egoism și indolență!

Și ca să vă dați seama că despre asta e vorba (cănd vine vorba de România și de limba română) uitați-vă la aplicațiile din windows ...care au suport pentru  mai multe limbi...veți găsi maghiara, ceha ,bulgara...dar româna ...lipsă!Oare dece!??

Editat de elmar
Link spre comentariu

"Și ca să vă dați seama că despre asta e vorba (cănd vine vorba de România și de limba română) uitați-vă la aplicațiile din windows ...care au suport pentru  mai multe limbi...veți găsi maghiara, ceha ,bulgara...dar româna ...lipsă!Oare dece!??" Simplu, toata lumea stie ca noi cunoastem bine limba engleza!

Link spre comentariu
1 hour ago, gica70 said:

"Și ca să vă dați seama că despre asta e vorba (cănd vine vorba de România și de limba română) uitați-vă la aplicațiile din windows ...care au suport pentru  mai multe limbi...veți găsi maghiara, ceha ,bulgara...dar româna ...lipsă!Oare dece!??" Simplu, toata lumea stie ca noi cunoastem bine limba engleza!

Nu. Ci pentru ca asteptam sa vina altii sa puna mâna si sa faca treaba.

Link spre comentariu

Nu ...e vorba de chestia aia cu sacii din căruță...odată văzut mare anglofil/poliglot...te uiti cu mânie și scârbă la ”proștii” care știu numai limba învățată la mama acasă...Asta e...așa suntem noi românii...și de aia ”ne merge așa bine”!Egoismul e în sângele nostru...din păcate! Când om fi capabili să trecem de la egoism și ură, la a-ți ajuta confratele,conaționalul,...atunci  vom reuși să evoluăm,să reușim să nu ne mai furăm căciula unuia altuia!

Deocamdată nu facem decât să ne urâm reciproc ...ăia care s-au ajuns, îi urăsc pe aia care nu se descurcă ...și invers!

De aici vine si ideia ...că cei neajutorați, merită să fie furați! Și așa se ajunge la furtul generalizat...care poate mai mult!

Editat de elmar
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări