Sorin - Viorel Mares Postat Noiembrie 23, 2019 Partajează Postat Noiembrie 23, 2019 Acum 3 ore, vranceanu a spus: In ultima perioada de productie a existat si un amplificator in versiunea cu A2030 pe final audio iar dispunerea butoanelor a fost si ea diferita impreuna cu toata schema dealtfel .Acest model la care ma refer are potentiometru de balans separate montat in locul selectorului de intrari de la precedentul iar selectorul este in locul claviaturii cu functii . Detin un asemenea amplificator . La acesta ma refer : Interesant, bine ca a mai ramas unul pe undeva mostenire eternitatii... habar nu aveam, felicitari! (si probabil ca s-au prins si ei pe final ca potentiometrul ala cu dublu ax era sub orice critica :)) Link spre comentariu
Sorin - Viorel Mares Postat Noiembrie 23, 2019 Partajează Postat Noiembrie 23, 2019 (editat) Acum 11 minute, Marele Savant a spus: ...sau poate ca difuzorul nu este chiar asa de mediocru??? desigur ca de curiozitate l-am testat si cu alt difuzor... la 6-7 cm, facut la repezeala, productie in masa, deh... i-am ingramadit inauntru unul eliptic chipurile de 3W dintr-un TV (cam 5x10 cm)... mult mai bine... de obicei pozele dinauntrul aparatelor le pun inainte de cine stie ce modificari... Editat Noiembrie 23, 2019 de Sorin - Viorel Mares Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 23, 2019 Autor Partajează Postat Noiembrie 23, 2019 Au mai scos cei de la Mures un tuner ce are ca baza partea de radio din Delia.Parca Anda i-au spus, dar nu au fost prea raspandite. A fost prezentat tot aici pe forum. Judecand dupa motan, cam aceeasi sursa. Link spre comentariu
vranceanu Postat Noiembrie 23, 2019 Partajează Postat Noiembrie 23, 2019 @paul_ral a restaurant un ANDA tot in acest topic si are si el un motan foarte asemanator .De fapt cred ca e un virus tip ,,elforum'' pt ca si eu am un asemenea motan pe langa alte dihanii .O sa-l pozez si eu candva. App de Delia , am si eu unul negru dar care scala rupta sau sarita , inca nu l-am desfacut pt ca nu am avut timp de el. O sa-i fac si eu poze cu prima ocazie . Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 23, 2019 Autor Partajează Postat Noiembrie 23, 2019 Acum 49 minute, vranceanu a spus: De fapt cred ca e un virus tip ,,elforum'' pt ca si eu am un asemenea motan pe langa alte dihanii . O fi, ca si eu am unu' la fel... Link spre comentariu
dacos Postat Noiembrie 23, 2019 Partajează Postat Noiembrie 23, 2019 La 10.10.2019 la 15:24, Sorin2015 a spus: Alimentatorul are o ciudatenie prinsa pe carcasa cu doua suruburi lungi: un intrerupator de retea preluat de la un pick-up de pe vremuri (acela care conecta/deconecta motorul la extremele cursei bratului cu doza). Cine a adaugat acest intrerupator a fost om judecat: alimentatorul ramane infipt in priza, curentul in primar se taie, potentiometrul de volum ramane pe pozitie (intradevar, am constata ca nu prezinta uzura). Cum se întâmpla oprirea alimentării? Cum funcționa acel întrerupător de pick-up? Link spre comentariu
dacos Postat Noiembrie 23, 2019 Partajează Postat Noiembrie 23, 2019 La 27.03.2019 la 9:01, radasous a spus: Totodata este si foarte bine lucrat, este tanc. Cu condensatorii este chiar trist, nu se gasesc axiali decat la tensiuni mari, implicit au si dimensiuni mari. Necesarul este mic, 4 bucati 5 microF/12V, 3 buc 100microF/12V, o bucata 100microF/30V, o bucata 25 microF/12V. Un link cu condensatori cu terminale axiale (deși foarte târziu după ce ați postat). Cred că o să găsiți ceva care să încapă acolo... https://www.tme.eu/ro/katalog/condensatoare-electrolitice-tht_100260/?s_field=1000014&visible_params=2%2C115%2C118%2C120%2C42%2C32%2C10%2C39%2C31%2C124%2C123%2C130%2C757%2C2650%2C122%2C129%2C234%2C909%2C2780%2C436%2C43%2C117%2C2260%2C2727&mapped_params=117%3A1436577%3B118%3A1437222%2C1437391%2C1437395%3B Link spre comentariu
Sorin - Viorel Mares Postat Noiembrie 23, 2019 Partajează Postat Noiembrie 23, 2019 Mai jos sunt imagini cu un receiver SABA 9100 ... fabricat undeva dupa mai 1976, daca e sa ma iau dupa stampila de pe carcasa. Cumparat de pe OLX-ul autohton, arata impecabil la exterior fara o zgarietura...desigur, defect. In ce consta defectul? la conectarea unei singure boxe, pe stanga, se auzea bine, fara probleme, insa atunci cand o conectam si pe dreapta, sau numai pe dreapta ieseau niste distorsiuni oribile din ambele canale. Desigur ca am crezut ca-s de vina finalii (2N3055 de la RCA de data asta)... Cu multa rabdare i-am demontat si verificat pe toti...schimbat intre ei... la fel si cu etajele driver... pana la urma puse cele de pe linia defecta pe cea buna mergeau ok... Am trecut la investigatie pe partea de alimentare.... am realizat ca de data asta nu au fost de vina cele doua mici punti albastre cu seleniu (mai am 2 receivere 8100, sunt identice minus modificarile estetice si acolo totul a fost de la puntile cu seleniu). Dupa cateva zile de batai de cap an descoperit inculpatul, un amarat de tranzistor BC 238B de pe una din liniile de 40 de Volti. Si atat. Imediat dupa schimbarea lui totul a functionat perfect. Tranzistorii finali sunt inapoi in ordinea initiala, curentul de mers in gol verificat, ok, nu se incinge deloc radiatorul acela urias (toata partea de spate a receiver-ului)... abia abia daca devine o idee caldut, dupa ore de ascultat. Desigur, preventiv i-am schimbat puntile cu seleniu si toti electroliticii de aluminiu. In loc de 2x4700 i-am montat 2x20 000 microfarazi. Totul merge ok, ba din voltajele varicap, dintr-un potentiometru i-am marit banda FM de la 105 pana la 108 MHz. Calitatea audio si ce a receptiei, le-am laudat destul in posturile precedente despre modelul 8100, nici acesta nu dezamageste. Si un filmulet cu el in functionare: Link spre comentariu
dacos Postat Noiembrie 23, 2019 Partajează Postat Noiembrie 23, 2019 La 28.10.2019 la 18:55, Усилитель a spus: Am avut prima varianta de radio Gloria , am fost foarte multumit ,mergea toata ziua .....Avea si sunetul placut ,l-am folosit numai la retea . La un moment dat am cumparat carcasa noua din comert , si in cea veche am construit un amplif de 25W........mono ( 2n3055 ) Datorita reusitei am mai luat o carcasa in care am construit un amplif de chitara .Avea difuzorul de fabrica , alimentare cu baterii si finale cu ac180K -181K , aveam 18 ani si o chitara electrica , inainte de bac cantam noaptea pe strazi cu prietenii + 2 chitare clasice , la un moment dat ne fugarea militia pe strazi , am sarit inauntru pe geam la un camin de fete si ne-au ascuns in dulap..... ce vremuri..... Câteva curiozități. Înțeleg că în comerț existau carcase de schimb, cam cum erau cele de ebonită pentru pistolul de lipit? (au anticipat că unele sunt fragile și se sparg?) Aveau și scala gradată? Adică erau fix un recipient gol în care puteai muta un radio bușit la exterior? Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 24, 2019 Partajează Postat Noiembrie 24, 2019 Virusul motanesc are si mutatii . Motanul meu e roscovan , are traditie in familie aceasta culoare . P.S. - off - topic , nu m - am putut abtine vazand motanul radiofil ! 1 Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 24, 2019 Autor Partajează Postat Noiembrie 24, 2019 Acum 6 ore, dacos a spus: Câteva curiozități. Înțeleg că în comerț existau carcase de schimb... Poate din alte surse, în alte locații sa se fi gasit. La noi în târg a funcționat magazinul Tehnoton, o vreme singurul de unde se puteau cumpăra componente electronice atât de uz general, cât și pt aparatele aflate în producție. Lăsând la o parte preturile mari, carcase de Gloria nu s-au comercializat, și în general nici de alte tipuri de aparate. Magazinul îl știu foarte bine pt că îmi plăcea sa ma duc sa casc gura, pt că de cumpărat cumpăram rar din cauza banilor. Dacă ne referim la perioada de după 90, e alta discuție. Link spre comentariu
Усилитель Postat Noiembrie 24, 2019 Partajează Postat Noiembrie 24, 2019 7 hours ago, dacos said: Câteva curiozități. Înțeleg că în comerț existau carcase de schimb, cam cum erau cele de ebonită pentru pistolul de lipit? (au anticipat că unele sunt fragile și se sparg?) Aveau și scala gradată? Adică erau fix un recipient gol în care puteai muta un radio bușit la exterior? Da . existau carcase goale ,scale de rezerva ,capace de la baterii , butoane de schimb .Am 2 scale noi ,inca in podul casei ,nu stiu starea .......si am 4 difuzoare NOS . Link spre comentariu
Усилитель Postat Noiembrie 24, 2019 Partajează Postat Noiembrie 24, 2019 13 hours ago, gauss said: Delia era integral polonez . Doar masca era inscriptionata in romana . La polonezi avea alta denumire . foarte posibil ,daca ne uitam la orice parte inclusiv prelucrarea carcasei ,este mult peste cele similare romanesti din aceeasi perioada .Am avut posibilitatea sa aleg boxa Unitra de 75W dar in ultimul moment am ales cea de 110W , o am si acum , adevarat cu difuzoarele de bas si inalte schimbate .O cunostinta avea la ele ,boxe bulgaresti negre de 20W/8ohmi , sunau foarte placut ,erau luate din comert ,nu am vazut la nimeni identice . Am descris in careva topic ca am 2 boxe romanesti fara eticheta ,mari grele ,spate nedetasabil si fata in trepte pt ca difuzoarele sa aiba centrul pe aceasi linie , dupa cautari pe net am gasit ca sunt NOVA 1 .Cum difurile sunt duse , am sa le transform in boxe retro audiofil ,mai adaug si spre interior placi si incerc sa realizez o pilnie exponentiala ,mai redusa cam 8cm.... 1 Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 24, 2019 Partajează Postat Noiembrie 24, 2019 (editat) Am avut eu boxe bulgaresti . O singura pereche , masca detasabila ... , cam cu greu , cu cepi . Le - am luat tintit , desi aveau tweeter oval ! In schimb , un bas profund . Suspensia era de panza , cu rile , naclaita cu ceva latex , nu s - a uscat niciodata . Cutia etansa , compresie . Le - am auzit la EREN , la Bucuresti , la salonul Bulgariei . Le dadusera cam la trei sferturi , vibrau geamurile ... , se auzea de departe . Editat Noiembrie 24, 2019 de gauss Link spre comentariu
radasous Postat Noiembrie 24, 2019 Partajează Postat Noiembrie 24, 2019 (editat) Acum 10 ore, dacos a spus: Un link cu condensatori cu terminale axiale (deși foarte târziu după ce ați postat). Cred că o să găsiți ceva care să încapă acolo... https://www.tme.eu/ro/katalog/condensatoare-electrolitice-tht_100260/?s_field=1000014&visible_params=2%2C115%2C118%2C120%2C42%2C32%2C10%2C39%2C31%2C124%2C123%2C130%2C757%2C2650%2C122%2C129%2C234%2C909%2C2780%2C436%2C43%2C117%2C2260%2C2727&mapped_params=117%3A1436577%3B118%3A1437222%2C1437391%2C1437395%3B Multumesc pentru link, intradevar cam tarziu vine, intre timp am cumparat ceva axiali exact de la tme, doar ca nu i-am schimbat, nu a fost nevoie. Radioul este functional si isi asteapta intalnirea cu Fiatul 850. Editat Noiembrie 24, 2019 de radasous Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum