radasous Postat Septembrie 28, 2019 Partajează Postat Septembrie 28, 2019 Acum 2 ore, validae a spus: Eu nici nu aş pomeni pe vreun topic despre acest tip de aparate, sunt o ruşine în istoria tehnicii.... Rusine sau nerusine, nu le putem sterge din istorie, nu ar fi corect. In fond au fost niste produse vandute bine de tot in europa de est si, in fond, au fost rezultatul economiei de piata din acel moment. Porcarii se fabrica si acum din exact acelasi motiv, au piata de desfacere. Link spre comentariu
vranceanu Postat Septembrie 28, 2019 Partajează Postat Septembrie 28, 2019 Acum 32 minute, radasous a spus: Rusine sau nerusine, nu le putem sterge din istorie, nu ar fi corect. In fond au fost niste produse vandute bine de tot in europa de est si, in fond, au fost rezultatul economiei de piata din acel moment. Porcarii se fabrica si acum din exact acelasi motiv, au piata de desfacere. Daca ma gandesc bine , astazi mai mult porcarii se fabrica . In toate domeniile. Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 28, 2019 Partajează Postat Septembrie 28, 2019 (editat) Alea de care vorbim au fost ( doar ) startul , am scris mai sus . Personal am crezut la vremea respectiva ca vor dispare ca apa in desert , un accident nefericit ... , dar erau germenii a 80% din ce este astazi in piata bunurilor de larg consum . Adica iluzii ca cu bani putini ( sau costuri mijlocii ) vom plati produse de calitate , pe care sa nu le schimbam anual . Editat Septembrie 28, 2019 de gauss Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 28, 2019 Autor Partajează Postat Septembrie 28, 2019 Nu mai dati cu pietre...au fost si alea o etapa. S-au produs si s-au vandut. Acum va da mana sa spuneti ca au fost petarde, cand reproduceti spectrul audio cu o scula cat o cutie de chibrite. Lasati omul sa se bucure de achizitie...nu va place, nu cumparati. Link spre comentariu
adi1967 Postat Octombrie 6, 2019 Partajează Postat Octombrie 6, 2019 Sharp bx-338 la care am inlocuit potentiometrul care avea intrerupatorul defect , suportul de la baterii care lipsea si un electrolitic cu terminalele corodate din cauza scurgerii bateriilor. 1 Link spre comentariu
paul_ral Postat Octombrie 6, 2019 Partajează Postat Octombrie 6, 2019 Un radiocasetofon de la Grundig: C6200 Automatic. Radio perfect, casetofonul are boala specifică marcii 2 Link spre comentariu
okean Postat Octombrie 7, 2019 Partajează Postat Octombrie 7, 2019 Am luat de aici recomand ! 1 Link spre comentariu
paul_ral Postat Octombrie 7, 2019 Partajează Postat Octombrie 7, 2019 (editat) Multumesc, voi incerca pentru CF-5000, pentru C6200 am luat din Cehia. Editat Octombrie 7, 2019 de paul_ral Link spre comentariu
Sorin2015 Postat Octombrie 10, 2019 Partajează Postat Octombrie 10, 2019 (editat) Trecand calea ferata, de la un batran ce vinde nimcuri pe margine de drum, am luat cu 15 lei un Electronica-Bucuresti S631T legat la un alimentator Electromures 3-6-9 V. " - Sunt om cinstit, domnule, merge foarte bine, prinde si Antena Satelor", m-a asigurat el. Intradevar, inlauntru nu era umblat, am constatat ca parametrii se situau in limitele stipulate in Service Manual. Doar electroliticul pus in paralel cu bateria (decuplare) era usor umflat - explicabil, deoarece alimentatorul nestabilizat (pus pe 6 V) furniza 11 V la consumul insignifiant al radioului (14 mA), iar electroliticul era de 80uF/10V. L-am inlocuit. Totusi, am remarcat ca, asa chiniut cum fusese, electroliticul inca mai prezenta capacitatea sa si o buna izolatie. Am mai inlocuit si electroliticul de intrare in amplificatorul audio, pentru ca prezenta contact instabil. Seara, am constatat ca radioul acesta prinde foarte multe posturi cu o buna calitate a receptiei (pe balcon). Asa cum s-a mai scris aici pe forum, acest radio de buzunar este copia Matsushita National T15 din anii '60. Ulterior, Matshshita a devenit Panasonic. Alimentatorul are o ciudatenie prinsa pe carcasa cu doua suruburi lungi: un intrerupator de retea preluat de la un pick-up de pe vremuri (acela care conecta/deconecta motorul la extremele cursei bratului cu doza). Cine a adaugat acest intrerupator a fost om judecat: alimentatorul ramane infipt in priza, curentul in primar se taie, potentiometrul de volum ramane pe pozitie (intradevar, am constata ca nu prezinta uzura). Editat Octombrie 10, 2019 de Sorin2015 Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 10, 2019 Partajează Postat Octombrie 10, 2019 Matsushita este un concern . Panasonic si Technics sunt branduri ( marci comerciale ) aflate in proprietatea acestui concern . Link spre comentariu
Sorin2015 Postat Octombrie 10, 2019 Partajează Postat Octombrie 10, 2019 (editat) Nu contrazic. Schimbarile de denumire in politica Matsushita (concern disparut din 2008, actual Panasonic) sunt detaliate pe net. Eu m-am referit strict la acest radireceptor, Matsushita Electric Industrial Co. Model T-15L, avand logo National - dupa cum se observa in fotografiile de mai jos. Ulterior, in logo s-a inlocuit National cu Panasonic, asa ca am sugerat ca cine ar dori sa evalueze calitatea ulterioara a aparaturii de tip Matsushita ar putea sa se orienteze cu cautarile spre National Panasonic si spre Panasonic vintage (cand au renuntat la adaugirea National din motive politice). Editat Octombrie 10, 2019 de Sorin2015 Link spre comentariu
vranceanu Postat Octombrie 13, 2019 Partajează Postat Octombrie 13, 2019 (editat) Felicitari pentru achizitie.Aparatul arata excelent , ete un TN cu termistor pe termocompensare AAF si cu bobine OL Romanesti fabricat cam prin 1967-1968 spre sfarsitul productiei lor . Dupa acest model mai exista doar o subversiune destinata initial exportului sub denumirea de ,,Goldstar '' dar s-au livrat si in tara si era echipat cu difuzor Romanesc iar blocul de trimeri era deja inclus in CV .Ma bucur ca v-ati convins de performantele foarte bune ale aparatului .Sunt intr-adevar foarte reusite sa-l pastrati sanatos. Editat Octombrie 13, 2019 de vranceanu Link spre comentariu
okean Postat Octombrie 13, 2019 Partajează Postat Octombrie 13, 2019 Ar fi util, aici, de facut o clasificare pe ani, a tuturor variantelor constructive de S631T cu o poza de interior...cu adresa la dl. Vranceanu si cu multumiri in avans ! 1 Link spre comentariu
vranceanu Postat Octombrie 13, 2019 Partajează Postat Octombrie 13, 2019 Acum 5 minute, okean a spus: Ar fi util, aici, de facut o clasificare pe ani, a tuturor variantelor constructive de S631T cu o poza de interior...cu adresa la dl. Vranceanu si cu multumiri in avans ! Voi incerca sa fac ceva , un topic nou de fapt doar pentru prezentari variante si versiuni dar un pic mai spre iarna cred . E vorba ca nu prea este timp . Voi vedea . 1 Link spre comentariu
vranceanu Postat Octombrie 13, 2019 Partajează Postat Octombrie 13, 2019 De fapt tot am sperat si inca sper sa procur inca o versiune care imi lipseste , adica prima ,,sarja'' ansamblata din kit-uri total japoneze inclusiv tranzistorii si carcasa. Carca sa se deosebeste ca e de o nuanta mai rosu inchis iar pe capacul spate inscriptiile sunt din aluminiu fotografiat si lacuit fata de versiunea Romaneasca cu inscriptiile turnate in relief.In rest cam le-as avea pe toate cred. 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum