paul_ral Postat Noiembrie 24, 2018 Partajează Postat Noiembrie 24, 2018 Scoaterea jack-ului de alimentare a intrerupt circuitul +B. Pana ce voi găsi unul potrivit am făcut un mic strap. Aparatul este functional 3 Link spre comentariu
vranceanu Postat Decembrie 19, 2018 Partajează Postat Decembrie 19, 2018 Intre timp , am achizitionat un frumos si interesant NATIONAL PANASONIC model R 1031 din anii 60 si care , culmea este alimentat la 3V cu doua elemente AA .Aparatul a fost foarte ieftin in comparatie cu preturile vazute pe E-bay si a necesitat doar curatatea locasului bateriilor, revigorarea potentiometrului cu putin WD40 , fixarea CV si lipirea unui fir de la antena. Functioneaza foarte bine , sunet clar si placut . Calitate japoneza din acei ani. Am vrut sa fac un mic clip dar parca a innebunit telefonul . Brusc nu mai vrea sa filmeze. O mizerie de NOKIA 3 Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Decembrie 20, 2018 Partajează Postat Decembrie 20, 2018 Imi plac mult vechile radiouri de buzunar in clasica configurație a anilor '60 ... '80. Mixer autooscilator, două etaje FI și audio cu 3 trz plus transformatoare. Cam asta era rețeta majorității aparatelor alimentate la 3V, indiferent pe ce meridiane erau produse. Diferențele erau doar de ordin calitativ, implicit de pret. Japonezele erau cel mai bine cotate, dar nici cu cele românești ori sovietice nu mi-e rușine. Din pacate mai am doar "Sokol"-ul de care aminteam in postarile anterioare. Mai aveam și un " Top" cu carcasa portocalie produs la Tehnoton, aparat ce a funcționat fără intervenții din '86 până prin 2008 când l-am pierdut intr-o excursie ... Cu excepția unor "haraieli " la modificarea volumului, a funcționat bine 22 de ani ... 1 Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 20, 2018 Autor Partajează Postat Decembrie 20, 2018 Mai spilcuit putin decat Top a fost Iris. Cel putin la capitolul estetica,mie personal mi-au placut.Si autonomia pe un rand de baterii era buna.Iar daca vorbim de japoneze, uite un sanyo alimentat la 3V, in configuratia de care spuneai. Link spre comentariu
vranceanu Postat Decembrie 20, 2018 Partajează Postat Decembrie 20, 2018 (editat) Si se auzea si ceva mai tare IRIS-ul iar schema era un pic mai elevata . Da, de frumos era chiar foarte frumos mai ales versiunea albastru metalizat imi placea mie tare mult. Editat Decembrie 20, 2018 de vranceanu Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 20, 2018 Autor Partajează Postat Decembrie 20, 2018 (editat) Eu doar varianta asta am gasit-o...nu ca as fi cautat si altceva. Editat Decembrie 20, 2018 de doru3160 Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Decembrie 20, 2018 Partajează Postat Decembrie 20, 2018 (editat) Avea un design mai "patratos" comparativ cu Top-ul, ceea ce-i dădea o nuanta de modernism, la vremea aceea. Apoi undele lungi (care la top lipseau) erau utile in excursiile montane ... Modelul de Sanyo pe care l-ai postat anterior il avea un coleg de generală, doar ca era rosu. Eram "microbisti" amândoi, ascultam etapele campionatului național. Ulterior am inlocuit Top-ul cu un RIC, era mai usor de ascuns in buzunarul de la piept al uniformei Imi amintesc ca Top-ul a costat 375 lei, iar Ric-ul 160 ... Editat Decembrie 20, 2018 de +_Florin_+ Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Decembrie 23, 2018 Partajează Postat Decembrie 23, 2018 (editat) Iata si Sokol-ul despre care am scris. Necesita curățare, in ultimii ani a fost folosit prin bucătărie sau prin garaj : https://ibb.co/TcNwYgt https://ibb.co/tPWRNdt Am trecut la alimentarea cu clasica baterie de 9V, actualmente sunt ieftine și tin mai mult decât cele ceaușiste. Se cam "balangane" bateria montată in locul tubului cu acumulatori originali, dar n-am alta varianta de alimentare. Editat Decembrie 23, 2018 de +_Florin_+ Link spre comentariu
Marcel dinulica Postat Ianuarie 1, 2019 Partajează Postat Ianuarie 1, 2019 Un radio cumpărat de pe forum si restaurat la cumpăna dintre ani ,Delta S 627T,Electronică 1962,7tranzistori cu germaniu,alimentat cu 6baterii 1,5v,3game ,L,M si S,arata s.I funcționează încă foarte bine 1 Link spre comentariu
vranceanu Postat Ianuarie 1, 2019 Partajează Postat Ianuarie 1, 2019 Superb ! Asa l-ati luat complet sau ati mai avut vre-un donator ? Link spre comentariu
Marcel dinulica Postat Ianuarie 1, 2019 Partajează Postat Ianuarie 1, 2019 Asa cum am spus l-am cumpărat de pe forum.Se poate spune că a fost complet numai că a avut mai multe componente defecte:cond.variabil,tranzistori cu terminale rupte datorita coroziunii,cond.electrolitici fara capacitate ,potențiometru,antena telescopica si alte mărunțișuri.Nu am avut donator ,am avut componente adunate de-a lungul timpului.Imi pare rau nu am poze cu starea inițială si nu știu dacă se mai pot vedea pe forum (l-am cumpărat de la colegul Ionroata,parca,la un preț destul de convenabil,65lei plus transport). 1 Link spre comentariu
vranceanu Postat Ianuarie 18, 2019 Partajează Postat Ianuarie 18, 2019 Intre timp m-am ,,impiedecat '' de un PESCARUS de Electronica , total pe germaniu. Aparatul nu a avut nevoie de multe interventii , are urme de patina timpului insa e destul de intreg si se aude surprinzator de bine . L-am trecut si pe asta la ,,rezolvate'' . Altul total pe germaniu nici ca am gasit .Mai am doua de Tehnoton dar vor mai astepta. Probabil ca voi face unl singur deoarece la unul e defect CV si la celalat potentiometrul care nu stiu de unde sa-l mai iau .Sunt mixte adica RF cu BF -uri , preamplificare AF BC si finali AC 180 si 181 la un exemplar iar la celalalt finalii sunt EFT 323 si 373 . Carcasa e aproape intreaga. Lipseste un butuc filetat m3 . Se va rezolva . S-a rezolvat . Ii punem si o baterie artizanala . Capacul bateriei a fost si el ,,mesterit'' Gata . 1 Link spre comentariu
valentin_2402 Postat Ianuarie 21, 2019 Partajează Postat Ianuarie 21, 2019 Radio Bush 90 b din 1960 tranzistori cu germaniu , receptioneaza bine posturi in AM fata de un radiocasetofon sony . L-am gasit intr-un targ si era pacat sa nu-l iau . Link spre comentariu
radasous Postat Martie 22, 2019 Partajează Postat Martie 22, 2019 In urma cu cateva zile am cumparat de pe oleics un radio Blaupunkt Derby 22560. M-a atras pentru ca poate fi folosit atat ca radio portabil cat si in masina, destinatia fiind un Fiat 850 din 1966, adica din aceeasi perioada. Este functional, i-am schimbat doar semireglabil din detectorul FM (era incomplet, fara cursor) si am scos lacasaul bateriilor, sub el era estrem de multa rugina. Se aude foarte bine, difuzorul este inca bun, o sa aiba nevoie de mici reglaje, desigur. Am eliminat rugina cu dremel-ul si am tratat suprafat cu Fertan (negreala din poze). Dupa ce isi face efectul am sa aplic grund zinc-aluminiu pe zonele de unde a fugit zincarea originala. Carcasa are cateva sparturi si mici zone lipsa, am sa incerc sa o completez cumva. Antena telescopica este incompleta, sper sa gasesc una potrivita. In locul bateriilor R20 am sa pun un stabilizator de 9V, imi lipseste o parte din locasul bateriilor. Poze: 1 Link spre comentariu
radasous Postat Martie 22, 2019 Partajează Postat Martie 22, 2019 (editat) 1 hour ago, okean said: La semireglabil se putea pune o pastila de grafit de la altul si curata cu gaz, pentru a pastra nota originala...Electroliticii s-au verificat prin sondaj ? Semireglabilul era incomplet si nu original, a fost inlocuit cu unul cu ax, ax ce lipseste. Oricum, nu vreau sa il restaurez, vreau sa il fac functional cat mai aproape de forma initiala si sa il utilizez in fiat.Nu am verificat electolitici, la cum merge nici nu cred ca este necesar. Pe repede inainte am schimbat panza si am refacut cromul de pe rama difuzorului, am lipit o parte din crapaturi, am refacut o parte lipsa din rama butoanelor (am turnat-o din rasina epoxidica). Am sa fac toate reparatiile vizibile, in zonele lipsa din carcasa am sa folosesc alte culori. Matrita pentru rama bumbilor, zona incercuita cu un ou rosu lipseste, acum polimerizeaza rasina: Editat Martie 22, 2019 de radasous 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum