Vizitator Postat Februarie 4, 2011 Partajează Postat Februarie 4, 2011 Radioreceptorul stationar ROYAL are 4 game de frecventa UL/UM/US (49-16m) /UUSUn videoclip receptie UUS (tras in banda CCIR):Roco8RZKDZ8 Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 4, 2011 Partajează Postat Februarie 4, 2011 Radioreceptorul stationar CLUB 01 cu 4 game de frecventa UL/UM/US/USS si este prevazut pentru gama US cu un acord fin.Un videoclip receptie US (R. Europa libera 49m) GwYehRKnLYE La Club am ramas fara acumulatori in aparatul foto Link spre comentariu
radiot Postat Februarie 4, 2011 Partajează Postat Februarie 4, 2011 La radioreceptorul Oskar cateva poze [attachment=2]Fotografia 0209.jpg[/attachment][attachment=1]STA60006.JPG[/attachment][attachment=0]Fotografia 0210.jpg[/attachment]Interesante postarile lui Cristian.multumim! Link spre comentariu
radiot Postat Februarie 5, 2011 Partajează Postat Februarie 5, 2011 [attachment=4]Fotografia 0225.jpg[/attachment][attachment=3]Fotografia 0223.jpg[/attachment][attachment=2]Fotografia 0217.jpg[/attachment][attachment=1]Fotografia 0226.jpg[/attachment][attachment=0]Fotografia 0229.jpg[/attachment] Un radioreceptor LELB rp 402 cu baterie solara destul de demult cu alimentare doar cu 3v si la baterii (2R6).Destul de multi tranzistori ~12.este functional,soare sa fie, sau macar lumina,sau baterii.are numai UM.Se pare ca e destul de miniaturizat la aceea vreme.actionarea CV se face cu ajutorul a 3 roti dintate si cred ca stiti din ce tara provine, Link spre comentariu
radiot Postat Februarie 5, 2011 Partajează Postat Februarie 5, 2011 Va mai spun ca mai detin un exemplar cu acest radio solar dar l-am procurat cu bateria solara lipsa,functioneaza doar la baterii.as putea sa-l donez unui colectionar interesat.pentru aceasta rog MP.[attachment=0]Fotografia 0232.jpg[/attachment] Link spre comentariu
Selena Postat Februarie 5, 2011 Partajează Postat Februarie 5, 2011 Este vorba despre Leli (cu i scurt), aparut in 1985, primul radio rusesc cu baterii subtiri. Celula solara cu Si monocristalin.Are asa de multi tranzistori pentru ca numai amplificatorul audio contine deja 9 tranzistori. Functioneaza cu tensiune intre 2...6 V, nominal 3 V. Bateriile intra automat in consum la lumina slaba. Sensibilitate 2mV/m. Link spre comentariu
radiot Postat Februarie 5, 2011 Partajează Postat Februarie 5, 2011 Multumesc mult pentru schema si comentariu.Chiar nu aveam schema si nu stiam date .corecta pronuntia cu (i).Se vede ca sante ti un electronist de clasa.Ma bucur pentru raspuns si va doresc numai bine! Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 5, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2011 S 641 T, arata destul de bine pt varsta care o are. Link spre comentariu
radiot Postat Februarie 5, 2011 Partajează Postat Februarie 5, 2011 Receptorul S-641 T,avea numele de Miorita si are schema de principiu cu radioreceptoarele TURIST S-615 T,si SPORT S-605. care sunt de tip portabil alimentandu -se de la2 baterii de 4,5V,tranzistoarele fiind de tip EFT 307,306,351,si 321 la finali,avand un singur transformator defazor cu trei infasurari.pentru S-641 T se folosesc 6 baterii R20.Intradevar arata destul de bine aparatul,probabil ca a fost reconditionat de autor.La asa o carcasa de mare putea sa aiba mai multe lungimi de unde,parerea mea.In orice caz imi trezeste o amintire a anilor de atunci... Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 6, 2011 Partajează Postat Februarie 6, 2011 Bunicii mei au unul identic, dar parca nu arata asa de bine ca cel din poze.Din fabrica functiona cu cateva baterii R12 bagate intr-un tub construit dintr-o folie de plastic portocaliu facuta sul. Ala era suportul pentru baterii. In perioada in care eram la cercul de electronica de la palatul pionierilor i-am facut o modificare, un upgrade: in loc de bateriile care se tot consumau, curgeau si oxidasera arcul cu care faceau contact, am pus un alimentator incropit dintr-un transformator de sonerie, o punte redresoare si un electrolitic. Cred ca in tot circuitul nu exista vreo siguranta fuzibila alta decat cea din panoul electric de la contor. Pana acum am avut noroc (adica vreo 30 de ani de noroc) si nu a luat foc nimic. :rade:De atunci nu au mai cumparat baterii pentru radio si merge aproape zilnic. De obicei sta pe Radio Romania 1 (Actualitati), undeva pe la 600KHz pe unde medii cu modulatie in amplitudine, nu stiu exact cum se mai cheama si ce frecventa mai are postul national de radio AM. Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 6, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2011 ...probabil ca a fost reconditionat de autor....Reconditionat in cazul de fata e cam mult spus,poate cosmetizat ar fi mai nimerit,fata de altele unde a fost de munca la caseta,doar lacul a fost inlocuit, fara a fi afectat stratul de furnir,e totul original,a fost doar dezasamblat,curatat,lustruit,sasiul tratat cu zinc si vopsit in partea de jos unde era ruginit din cauza scurgerior din baterii,si asamblat la loc...Tehnic vorbind,nu a trebuit intervenit absolut deloc pe cablaj,e asa cum a iesit de pe linia de fabricatie,si inca merge destul de bine,chiar daca nu e stereo si nu are UUS Bunicii au avut Dunarea,un alt aparat superb,cel putin din punctul meu de vedere,am copilarit ascultand un asemenea exemplar,in vacantele de vara,il am in dublu exemplar,de fapt fiecare e o varianta constructiva,pt ca si aici am ramas surprins sa constat ca au avut mai multe variante in aceeasi carcasa, alimentarea e mixta,baterii-retea.Diferenta e doar pe circuitul de intrare,se vede in detaliul de la bara din ferita,in rest sunt cam identice. Link spre comentariu
nelu F Postat Februarie 6, 2011 Partajează Postat Februarie 6, 2011 In legatura cu indentificarea lui radiot, din ce-mi amintesc Miorita avea alta carcasa, cu panza ca la radio pe lampi, se alimenta la 2 x 3R12 care se puneau intr-un compartiment din placaj in coltul dreapta sus (vedere din spate). Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 6, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2011 Si eu stiam la fel,dar nu vreau sa starnesc iar discutii sterile,prefer in locul comentariilor sa ne clatim ochii cu ceva poze,pana la urma,datele tehnice se gasesc in cartea/catalogul albastra/u cu lux de amanunte Link spre comentariu
viopa Postat Februarie 6, 2011 Partajează Postat Februarie 6, 2011 Exista 4 modele de Miorita : Miorita 1 -are piese straine; Miorita 2 cu piese romanesti;La ambele modele casetele sunt identice, alimentate la baterii 2x4,5volti . Miorita 3 , are piese romanesti iar caseta este alt model , un pic mai mare si alimentarea este cu baterii rotunde puse intr-un suport pe capacul din spate . Miorita 4 este modelul lung, prezentat de "doru 3160', respectiv S 641 T. Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 6, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2011 Cam multe Miorite...asa mai aflam lucruri noi Daca aveti in colectie asa ceva,poate ni le aratati,fiind la un loc,se vor putea retine detaliile si particularitatile mult mai usor,eu doar o Miorita detin,una la fel a plecat la un coleg de forum,nu am avut noroc sa pastoresc mai multe tipuri Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum