vranceanu Postat Mai 16, 2018 Partajează Postat Mai 16, 2018 (editat) On 4/11/2018 at 5:10 PM, Sorin - Viorel Mares said: Dupa carcasa, asa din avion, pt ca am si eu unul, pare a fi un Saba Mainau de Luxe.... Daca va bateti capul cu el, sunt curios de va propuneti sa ii extindeti si fm-ul pana la 108, si cum, daca reusiti. Intre timp SABA Mainau a fost finalizat . Interventii minime; finalii arsi si becul de scala . @Sorin - Viorel Mares, nu mi-am batut capul din mai multe motive . Cel mai important ar fi ca nu cred ca m-as pricepe sa fac treaba asta intr-un mod cat mai profesional si fara sa fiu prea invaziv cu aparatul. Al doilea motiv este ca intre 104 si 108 Mhz chiar nu am ce prinde in zona mea decat un post care il gasesc si mai in ,,interior'' . Alt motiv ar fi ca nici nu le folosesc aceste radiouri ci doar foarte rar. Ba bucur ca nu a fost prea distrus si ca l-am putut salva . Carcasa era deplorabila insa a avut cam toate elementele originale. Cu un pic de efort am adus-o cat de cat la adevar. O mica proba : Editat Mai 16, 2018 de vranceanu Link spre comentariu
vranceanu Postat Mai 16, 2018 Partajează Postat Mai 16, 2018 Urmatorul , SABA DONAU l-am primit cadou de la cineva pe care il incurca. Nu a avut nevoie de interventii electronice ci doar de curatite cu spray-contact a comutatoarelor de game si cosmetizarea carcasei. Am mai pus doua LED-uri albe pentru iluminat scala in loc de becurile originale ce erau arse. Functioneaza foarte bine . Link spre comentariu
vranceanu Postat Mai 16, 2018 Partajează Postat Mai 16, 2018 (editat) Din pacate trebuie sa reiau seria S 631 T din motiv ca postarile initiale nu prea mai sunt la obiect. In prima faza doua dintre ele au fost ,,combinate'' si m-am hotarat sa recompun totul in mod bazat strict pe originalitate . Cel mai vechi pe care il am are seria 80867 este complet original si se poate vedea si in pozele postate de bushido prin 2013. Nu stiu cum naiba a ajuns aparatul meu sa fie postat acolo dar in fine, nu ma afecteaza. Aparatul are bobina de UM in partea stanga din fabricatie , condensator variabil mic si scala gradata logaritmic (mai ,,ingramadita '' in partea dreapta in zona frecventelor mari )asa cum a fost la T 15 L . De asemenea mai difera si bobinele oscilatoarelor locale avand altfel de miezuri , compensarea termica AAF este cu tranzistor pe post de dioda plus alte cateva mici diferente nu foarte esentiale fata de seriile urmatoare. Bushido: In mod sigur nu era functional atunci. Aparat 80867 Editat Mai 16, 2018 de vranceanu Link spre comentariu
vranceanu Postat Mai 16, 2018 Partajează Postat Mai 16, 2018 Urmatorul ,Tot din grupa ,,T'' ,seria nu o cunosc din motiv ca a fost rupt timbrul insa este cam din aceeasi perioada cu anteriorul fiind foarte asemanator, singura diferenta fiind pozitionarea in parte dreapta a bobinei de UM de pe antena de ferita. A fost destul de distrus si numai faptul ca m-am auto-provocat cred ca l-a salvat . O prezentare a resuscitarii o gasiti si in acest topic : https://www.elforum.info/topic/92187-radio-electronica-s-631-t/?page=4 A necesitat ceva munca insa satisfactia ca am mai salvat un ,,rosu'' care vad ca sunt destul de rare , a compensat efortul . Link spre comentariu
vranceanu Postat Mai 16, 2018 Partajează Postat Mai 16, 2018 (editat) incepem grupa ,,TN''' .Seria 150008 . Diferite fata de ,,T'' prin inlocuirea condensatorului variabil cu un model mai mare si cu alta variatie drept pentru care a fost modificata si dispunerea frecventelor pe scala , inlocuirea tranzistorului pe post de dioda din AAF cu un termistor . Observ ca de aici incolo . Exemplarul a fost foarte complet , nu a avut interventii de nici un fel , nu a fost umblat deloc la bobine /transformatoare .A necesitat inlocuirea doar a lui C 26 din intrarea AAF . De asemenea si carcasa este cea mai completa si intreaga din toate pe care le am .Mai are si suportul original al bateriilor AA . O mica proba . Nu stiu de ce se aude asa de aiurea in filmulet pt ca in realitate e cu totul altceva . Editat Mai 16, 2018 de vranceanu Link spre comentariu
vranceanu Postat Mai 16, 2018 Partajează Postat Mai 16, 2018 Continuam cu TN .Seria 165320 .Aproape identic cu anteriorul . Incepe utilizarea timbrelor simple cu seria aparatului .Am mai observat ca deja au fost folosite la ansamblare suruburi mai de serie si fara saibe . Atentia la detaliu incepe sa se ofileasca . In rest destul de complet si neatins mai putin faptul ca a fost inebunit din miezurile bobinelor , transfomatoarelor FI si trimeri. Noroc ca am deja etalon pe anteriorul. Functioneaza normal . Link spre comentariu
vranceanu Postat Mai 16, 2018 Partajează Postat Mai 16, 2018 TN seria 173817 . Acelasi model ca si schema cu anterioarele . A necesitat manopera in schimb atat electric cat si la carcasa. O proba : Link spre comentariu
vranceanu Postat Mai 16, 2018 Partajează Postat Mai 16, 2018 TN seria 177177 . La fel ca celelalte . M-a intrigat mai mult seria si de asta l-am luat . Interventii atat electronice cat si la carcasa . Link spre comentariu
vranceanu Postat Mai 16, 2018 Partajează Postat Mai 16, 2018 (editat) TN seria 249425 . Printre ultimele modele fabricate . Modificari principale ar fi condensatorul variabil cu trimeri incorporati lucru ce a dus la renuntarea blocului de trimeri de pana acum , difuzor de Zefir adaptat printr-o ,,flansa'' aplicata prin lipire in locasul difuzorului nipon ce se monta pana acuma . In aceasta forma s-a fabricat mai mult pentru export sub denumirea Gold Star si foarte putin pentru intern . Din acest motiv l-am si salvat pt ca altfel nu ar fi meritat. Editat Mai 16, 2018 de vranceanu Link spre comentariu
vranceanu Postat Mai 16, 2018 Partajează Postat Mai 16, 2018 Continuam cu S631Tn2 ,,Zefir'' . Pe acest exemplar l-am luat initial ca donator de organe insa mi-a fost mila de el si l-am salvat . E un zefir cu potentiometru de 631 T-TN si e modelul cu scala inversata . Serie nu a avut din pacate . A fost destul de maltratat la viata lui si a necesitat tot felul de interventii. Functioneaza normal . Link spre comentariu
vranceanu Postat Mai 16, 2018 Partajează Postat Mai 16, 2018 TN2 ZEFIR seria 232508 . Modelul cu scala inversa intr-o stare mult mai buna . Destul de complet si original , aceeasi schema , insa deja are potentiometru dedicat cala ,,Pescarus'' . Link spre comentariu
vranceanu Postat Mai 16, 2018 Partajează Postat Mai 16, 2018 TN2 ZEFIR seria 343542 . Daca ar fi sa ne luam dupa serie , ar fi cel mai tanar exemplar pe care il detin. Destul de ciudata combinatia in privinta mastii fata care are si orificiul dreptunghiular pentru comutatorul de game de S 631 T-TN si care este obturat destul de stangaci cu o sigla lipita . Lipseste totusi sigla din stanga sus cu simbolul uzinelor ELECTRONICA . Acelasi lucru ciudat este si la husa din piele care are gauri atat in fata cat si in spate pentru comutatorul de game. Scala este in ordinea fireasca de la stanga ala dreapta .Eu l-as fi catalogat mai degraba ca serie de tranzitie insa seria nu pare sa fie de acord cu parerea mea . Exemplarul mi-a parvenit absolut NOS si sunt aproape sigur ca e singurul exemplar in aceasta stare . Link spre comentariu
vranceanu Postat Mai 16, 2018 Partajează Postat Mai 16, 2018 (editat) Continuam cu ceva mai vechi de data asta. Radio ,,Turist'' S 615T . Functional insa comutatorul de game a fost blocat definitiv cu ceva adeziv. Este destul de complet si original, a necesitat mici interventii si functioneaza normal. O mica proba la final ; Atentie la momentul 0,09 . Incendiu de LITIERA ! Mare e gradina ta Doamne ! Editat Mai 16, 2018 de vranceanu Link spre comentariu
Sorin - Viorel Mares Postat Mai 21, 2018 Partajează Postat Mai 21, 2018 On 5/16/2018 at 9:45 AM, vranceanu said: Intre timp SABA Mainau a fost finalizat . Interventii minime; finalii arsi si becul de scala . @Sorin - Viorel Mares, nu mi-am batut capul din mai multe motive . Cel mai important ar fi ca nu cred ca m-as pricepe sa fac treaba asta intr-un mod cat mai profesional si fara sa fiu prea invaziv cu aparatul. Al doilea motiv este ca intre 104 si 108 Mhz chiar nu am ce prinde in zona mea decat un post care il gasesc si mai in ,,interior'' . Alt motiv ar fi ca nici nu le folosesc aceste radiouri ci doar foarte rar. Ba bucur ca nu a fost prea distrus si ca l-am putut salva . Carcasa era deplorabila insa a avut cam toate elementele originale. Cu un pic de efort am adus-o cat de cat la adevar. O mica proba : Felicitari, a ajuns foarte frumos in final radioul! Multi ani de functionare fara probleme de-acum inainte! Am intrebat de FM pentru ca in afara de o schema la o rezolutie proasta pe radiomuseum cam bate vantul pe internet pentru acest radio. Sunt si cateva cuvinte legate de alinieri in germana pe acolo dar nu ma impac cu ele :)) Taiat de bobine si schimbat de condensatori am facut la o Selena si chin a fost... Cu altele, varicap, pe FM e usor... doar din 1-2 potentiometre... Link spre comentariu
vranceanu Postat Mai 22, 2018 Partajează Postat Mai 22, 2018 (editat) Astazi 22 Mai 1969 , m-am hotarat sa ma duc la magazinul de ,,electrice'' si sa-mi cumpar un aparat de radio. M-am hotarat asupra unui Zefir la sfaturile vanzatorului . L-am primit in cutie cu tot cu accesorii ,s-a completat certificatul de garantie si contractul , am platit pe el 750 de lei ,l-am dus acasa si l-am pus in functiune. Sper sa mearga bine macar pana in 2018 . Ma gandesc sa-mi iau si televizor . Voi ce ma sfatuiti ? E bun un INTIM 4?Erau pe acolo pe rafturi , ba chiar si un Miraj mi se pare ca am vazut . Merge bine ; Editat Mai 22, 2018 de vranceanu 2 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum