doru3160 Postat Martie 7, 2017 Autor Partajează Postat Martie 7, 2017 Fericitilor ! Si la noi se gasesc la discretie,dar de cate ori am cerut o dimensiune n-au avut-o...ori mai mare,ori mai mica Link spre comentariu
Cristian74 Postat Martie 7, 2017 Partajează Postat Martie 7, 2017 Fericitilor ! Si la noi se gasesc la discretie,dar de cate ori am cerut o dimensiune n-au avut-o...ori mai mare,ori mai mica Daca nu gasesti dimensiunea, e de preferat sa pui cea mai apropiata dar de dimensiune mai mica si se regleaza din motor turatia "se lasa mai lent". Iar cand vei gasi cureaua de dimensiune corecta se va auzi lent de tot... Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 7, 2017 Autor Partajează Postat Martie 7, 2017 Si ce te faci cand scula e un TK 244? Desigur aici e vorba de motoare de cc cu posibilitate de reglaj turatie,insa eu n-as pune o curea mai mica pt ca tensionarea in timp isi spune cuvantul.Poate pt probe sa fie ok,dar pt mers e cam anapoda.Am mai si gasit pe masura de cateva ori,dar in general l-am injurat pe Murphy. Link spre comentariu
Cristian74 Postat Martie 7, 2017 Partajează Postat Martie 7, 2017 (editat) Si ce te faci cand scula e un TK 244? Desigur aici e vorba de motoare de cc cu posibilitate de reglaj turatie,insa eu n-as pune o curea mai mica pt ca tensionarea in timp isi spune cuvantul.Poate pt probe sa fie ok,dar pt mers e cam anapoda.Am mai si gasit pe masura de cateva ori,dar in general l-am injurat pe Murphy. Am observat ca o turatie mai mare la motoras uzeaza mai repede periile, din cauza asta e de preferat o turatie standard sau un pic mai mica... Curelele chiar si la dimensiune, pot sa aiba un factor de elasticitate diferit cu implicatii directe asupra vitezei de deplasare a benzii. Reglajul turatiei spre valori mai reduse este o solutie destul de buna. Un alt lucru bine stiut este ca toate curelele din casetofon dupa 20 de ani sunt super intinse in limita a 15 -20% deci dimensiunea diametrului curelei noi trebuie sa fie mai mic cu 15 -20%... Sunt caiete de service care indica si diametrul curelelor dar si materialul din care sunt facute. Astea noi de pe piata sunt destul de diferite de cele produse acum 20 de ani. Eu procedez asa cand aleg sa cumpar curele iau diametre apropiate ca valoare (superioara si inferioara) si le tatonez pana obtin cel mai bun rezultat , sau o curea cu diametru mai mic si reduc turatia motorului, creste insa si cuplul la rola si trage mai bine casetele mai vechi cu frecare interioara mai mare. Editat Martie 7, 2017 de Cristian74 Link spre comentariu
Dan57 Postat Martie 7, 2017 Partajează Postat Martie 7, 2017 Am si eu doua vechituri de radio dinainte de "90. Un radio portabil Sony si un amplituner stationar Sansui, amintiri ale trecutului. 1 Link spre comentariu
Cristian74 Postat Martie 7, 2017 Partajează Postat Martie 7, 2017 Nu gresesc daca iti spun ca Sony prezentat este mult peste aparatele din piata vandute cu spor de comercianti... Link spre comentariu
Dan57 Postat Martie 7, 2017 Partajează Postat Martie 7, 2017 Nu gresesc daca iti spun ca Sony prezentat este mult peste aparatele din piata vandute cu spor de comercianti... A fost (mai este functional inca) un aparat bunicel la vremea lui. Link spre comentariu
Cristian74 Postat Martie 8, 2017 Partajează Postat Martie 8, 2017 A fost (mai este functional inca) un aparat bunicel la vremea lui. schema aparatului aici : Link spre comentariu
adi1967 Postat Aprilie 15, 2017 Partajează Postat Aprilie 15, 2017 Signal 601,care a ajuns la mine fara capacul din spate si a fost construit din mai multe bucati de plastic. Link spre comentariu
Marcel dinulica Postat Aprilie 17, 2017 Partajează Postat Aprilie 17, 2017 Radio Perla"Electronica" - de fapt Mamaia S651T pentru export,din Germania ,arata și functio neaza extraordinar,an 1970. Radio Skymaster , Anglia 1962. Link spre comentariu
Marcel dinulica Postat Aprilie 21, 2017 Partajează Postat Aprilie 21, 2017 Radio ARVIN 62R98,SUA 1962,am cerut ajutorul pentru o schema,nu s-a găsit,am reușit resusc itarea fara.... Radio SKy Leader, Anglia 1958,"fratele mai mare"al celui postat mai sus Link spre comentariu
Marcel dinulica Postat Aprilie 25, 2017 Partajează Postat Aprilie 25, 2017 Radio "Blaupunkt Derby 660",Germania 1966-1967,11 tranzistori ,game-L,M,S și US, funcționează perfect. Radio"Philips Colette L4D91T",Germania 1959-1961,9 tranzistori,game-L,M și US.Nu am reușit încă să-l readuc la viață. Link spre comentariu
Cristian74 Postat Aprilie 27, 2017 Partajează Postat Aprilie 27, 2017 Din propria colectie prezint doua aparate bijuterii din anii 60: Radio collection National Panasonic 6-Transistor R-118 (1962 made in Japan): Radio_collection_National_Panasonic_Transistor_R_Japan_ https://www.youtube.com/watch?v=7e7x5600EfI&feature=youtu.be Radio collection National Panasonic 6-Transistor R-1031 (1965 Japan); Radio_collection_National_Panasonic_Transistor_R_Japan_ https://youtu.be/iH5QBpMmhgs PS: le-am scos la aer... + 2 video: https://youtu.be/c3BFfNKWPb8 https://youtu.be/benDOmIokT4 1 Link spre comentariu
Marcel dinulica Postat Mai 2, 2017 Partajează Postat Mai 2, 2017 Radio "Siemens TURF RK41", Germania 1963-1964,9tranzistori,game-M,S,US,arată și functioneaza bine. Radio "Litoral S594T", Romania 1959,7tranzistori,game-L,M,arată și functioneaza bine. Link spre comentariu
Marcel dinulica Postat Mai 13, 2017 Partajează Postat Mai 13, 2017 Recunoaște cineva aparatul din poze?!Marca,tip,an fabricație,schema?!!Este un radio adus din Italia,6 tranzistori,pe panoul frontal se observa scris "GRUNIG"...și cam atât.Dupa cum arată ar părea fabricat înainte de 1960,montaj clasic pe șasiu de tabla. 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum