Marcel dinulica Postat Ianuarie 15, 2017 Partajează Postat Ianuarie 15, 2017 Va salut.Referitor la mecanica de casetofon a d-lui "doru3160"va pot spune și eu cate ceva.Pana in 1990 am lucrat o perioada intr-un atelier proiectare SDV-uri la întreprinderea URA Bacău(uzina de reparații avioane).Secția cu care colaboram era secția de sculărie care dispunea de cele mai performante utilaje și cei mai buni meseriași.Acolo am reușit să confecționez mai multe roți dințate pentru casetofoane la prețuri modice.Am să încerc să postez că exemplu un reper dintr-o mecanica de Philips pe care am gasit-o printre vechituri.Deci nu era vorba de imprimante 3D sau alte sofisticaturi.Se prelucrau pe o freză mai speciala ,din teflon.In concluzie,cred că încă mai există utilaje și meseriași în stare să confecționeze repere din mecanica de casetofon.D-le "doru3160",dacă îmi dați niste dimensiuni poate voi găsi pe la mine ce va trebuie. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 15, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 15, 2017 Ma bucur ca au aparut mai multe variante.Referitor la reprezentarea grafica,am fost intrebat ce varianta de CATIA ar trebui sa fie,din cauza ca daca cel care are nevoie de schita foloseste o varianta inferioara,nu va putea deschide fisierul(cel putin asta am inteles eu).Inca nu am ajuns la partea mecanica sa demontez acel pinion,din cauza ca am imprastiat pe masa alt cadavru si de regula evit sa demontez mai multe in acelasi timp(pe cat posibil,si mai ales daca nu e graba).Deci imediat cum reusesc sa scot mortaciunea,revin cu amanunte. Link spre comentariu
c2001 Postat Ianuarie 17, 2017 Partajează Postat Ianuarie 17, 2017 Radio NOSTALGIE,fabricat 21.08. 1986, trei lungimi de unda L,M UUS(banda est).Perfect functional.Recent adus din fosta RDG. Link spre comentariu
c2001 Postat Ianuarie 23, 2017 Partajează Postat Ianuarie 23, 2017 Radio NOSTALGIC,fabricat 21.08. 1986, trei lungimi de unda L,M UUS(banda est).Perfect functional.Recent adus din fosta RDG. Link spre comentariu
Cristian74 Postat Ianuarie 24, 2017 Partajează Postat Ianuarie 24, 2017 http://www.radiomuseum.org/r/electronic_nostalgic_1934.html Link spre comentariu
radiot Postat Februarie 1, 2017 Partajează Postat Februarie 1, 2017 Grundig rr 340,un aparat dezvoltat mai mult pe orizontala,mic de inaltime cu un design care mie mi a placut,functional pe cele 3 lungimi ul,fm,am cat si pe casetofon.Nu a avut toarta si i am pus un cordon electric ca sa l pot manevra 1 Link spre comentariu
Cristian74 Postat Februarie 3, 2017 Partajează Postat Februarie 3, 2017 Cautati la doamna un cordon de geanta... Link spre comentariu
Cristian74 Postat Februarie 28, 2017 Partajează Postat Februarie 28, 2017 (editat) Gata am trecut si eu la Boombox-uri made in Japan. Prezint un Sharp GF450 (din 1982) sters de praf: images hosting Videoclip cu muzica din anii '70: https://youtu.be/6YreV1iQLr8 Editat Februarie 28, 2017 de Cristian74 Link spre comentariu
radiot Postat Martie 1, 2017 Partajează Postat Martie 1, 2017 Frumoasa muzica, frumos aparat " parca ar fi japonez",sa tot asculti la el,imi place jocul de lumini care da o nota aparte acestei bijuterii.Oare ce or mai face acum japonezii? Felicitari si apauze SHARP! 1 Link spre comentariu
surubarila Postat Martie 1, 2017 Partajează Postat Martie 1, 2017 Sanatate permanenta ! @Cristian74 : caseta cu melodia Haut Les Mains-Ottawan e inregistrata pe el ?O fi ea veche dar "trage sa moara" , sa n-ai probleme la turatia motorului ori altceva.Acum on-topic , azi am primit un SHARP GF666 , o sa pun poze cand m-apuc de el. Link spre comentariu
Cristian74 Postat Martie 3, 2017 Partajează Postat Martie 3, 2017 Sanatate permanenta ! @Cristian74 : caseta cu melodia Haut Les Mains-Ottawan e inregistrata pe el ?O fi ea veche dar "trage sa moara" , sa n-ai probleme la turatia motorului ori altceva.Acum on-topic , azi am primit un SHARP GF666 , o sa pun poze cand m-apuc de el. E turatia reglata la viteza mica. Se remediaza. Vroiam sa-I schimb si curelele de cauciuc dar se pare ca sunt late si mai greu de gasit. Link spre comentariu
Cristian74 Postat Martie 3, 2017 Partajează Postat Martie 3, 2017 S-a rezolvat,cu un reglaj de motoare si prin comparatie cu un deck Philips: Am refacut videoclipul : https://youtu.be/7ZGJquTNoiA Link spre comentariu
Cristian74 Postat Martie 6, 2017 Partajează Postat Martie 6, 2017 (editat) Raman tot la Boombox -uri Japoneze... Deci in seara asta sa fie un BoomBox Crown SZ2130SL Made in Japan, tot cu Vumetru... Aceiasi muzica pe boxe detasabile de data asta : https://www.youtube.com/watch?v=wKJJD99r_BQ&t=4s Editat Martie 6, 2017 de Cristian74 Link spre comentariu
surubarila Postat Martie 6, 2017 Partajează Postat Martie 6, 2017 (editat) Ei , alt ritm ! Unele deck-uri (ex. al meu Pioneer CT-Y8W) au pe partea care doar reda un buton <pitch control> tocmai pt. a regla viteza benzii intre anumite limite.PS : referitor la Crown , ti-aduci aminte cat mai umblam dupa curele si rotita aia dintata care cupla tamburul pe PLAY ? Editat Martie 6, 2017 de surubarila Link spre comentariu
Cristian74 Postat Martie 7, 2017 Partajează Postat Martie 7, 2017 Usor de reparat, aerisite, viteza se rezolva usor. La Crown-ul acesta i-am schimbat curelele dar e si un pic rapid, corect se aude pe deck. O sa fac o comparatie. La noi in Pitesti inca se mai gasesc curele noi de cauciuc pentru casetofoane la discretie pe diametre, latimi etc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum