+_Florin_+ Postat Ianuarie 9, 2017 Partajează Postat Ianuarie 9, 2017 E o tehnologie relativ noua, probabil se va ieftini in viitor. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 9, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 9, 2017 Pe asta mizez si eu. Link spre comentariu
franzm Postat Ianuarie 9, 2017 Partajează Postat Ianuarie 9, 2017 Doru, trimiteti-mi desenul piesei. Îl întreb pe colegul (nu stiu ce formate de fisiere foloseste). Dar nu pot sa promit nimic. Despre expedierea în România discutam dupa ce-i gata piesa. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 9, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 9, 2017 N-am scos pinionul din mecanica jucariei,de teama ca il pot pierde,la cate maruntisuri am adunate.Din cate am vazut se si scoate destul de greu,dar nu asta ar fi problema,trebuie sa incerc sa nu-l avariez mai tare.O sa-l scot de unde le am depozitate,e un Philips 22AR374/00, si cand am ce comunica dau de stire.Deocamdata nu pot decat sa multumesc. Link spre comentariu
radiot Postat Ianuarie 9, 2017 Partajează Postat Ianuarie 9, 2017 Buna seara, Multumesc tuturor care au dat o solutie pentru rotita de castofon...singura solutie ar fi printarea la o imprimanta 3D,materialul rotitei se sfaramiteaza,si nu se mai poate conta pe ea. este rupta in 4 bucati si cu greu am reconstituit o prin lipire..am mai umblat pe net si am gasit firma RoboFun in Bucuresti care ar face piese mici la imprimanta...la comanda, detalii gasiti pe net! Va salut si va urez numai bine..... 1 Link spre comentariu
Spitfire Postat Ianuarie 10, 2017 Partajează Postat Ianuarie 10, 2017 Ma indoiesc ca un pinion confectionat la o imprimanta 3D face fata la vreo sarcina mecanica reala...mai degraba cautati un meserias, s-o confectioneze din alama. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 10, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2017 N-am pipait nici o piesa scoasa la imprimanta 3D,deci nu stiu ce rezistenta mecanica poate avea.Eu gandesc pozitiv,ca va fi suficient de rezistenta ca sa-si faca treaba,mai cu seama ca acea parte mecanica nu va merge la foc continuu,ca in vremurile ei bune.Nu se baga nici un meserias sa manufactureze asa ceva,mai ales ca nici nu prea mai sunt masini de danturat cu pas asa de mic. Link spre comentariu
globaldj Postat Ianuarie 10, 2017 Partajează Postat Ianuarie 10, 2017 Ma indoiesc ca un pinion confectionat la o imprimanta 3D face fata la vreo sarcina mecanica reala... Depinde de rasina cu care se imprima... sunt unele pe care nu le spargi nici cu ciocanul. Deci nu se pune problema ca nu ar rezista la sarcinile dintr-un casetofon. Asta e si una din cauzele pentru care astfel de piese sunt inca scumpe. In functie de complexitatea piesei e nevoie uneori de "mici'" retusari care se fac tot cu masini numerice de prelucrare. De asta e si nevoie de 3D-ul piesei in format compatibil Catia. Alteori, cand piesele sunt prea complexe (vezi de exemplu bordurile de masini), acestea se impart in mai multe subcomponente care se imprima si care ulterior se lipesc una de alta pentru a da forma finala a piesei. In astfel de cazuri, imprimarea propriuzisa este insotita si de alte procedee (gen "frittage", turnare in matrite de silicon) pentru a optine produsul finit. Imi pare rau ca din motive de confidentialitate nu pot arata niste exemple fizice, doar pentru a vedea cat de complexa e respectiva tehnologie. Evident ca si rezultatul si preturile sunt pe masura. Lasand la o parte off-topicul precedent, si eu cred ca cea mai buna solutie e fabricarea unor astfel de pinioane din alame. Doar sa gasesti "meseriasul" potrivit care are CNC-ul potrivit si mijloacele de masura corespunzatoare.... Link spre comentariu
franzm Postat Ianuarie 10, 2017 Partajează Postat Ianuarie 10, 2017 Pinianele metalice (metal pe metal) nu vor fi prea galagioase? Link spre comentariu
radiot Postat Ianuarie 11, 2017 Partajează Postat Ianuarie 11, 2017 Va salut, Pentru d ul Doru am gasit niste roti de ceas,poate se potriveste vreuna la mecanismul casetofonului....d lui.Am numerotat cu cifre 1si 2 randurile si cu litere a,b,c etc coloanele.Daca credeti ca se potriveste ceva ...sa mi spuneti Cu respect rd. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 11, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 11, 2017 Asemanatoare ar fi a doua de la stanga la dreapta de pe primul rand.O sa ma invrednicesc sa demontez si cu pinionul in mana e alta treaba. Link spre comentariu
radiot Postat Ianuarie 12, 2017 Partajează Postat Ianuarie 12, 2017 Daca rotita este 1b dupa notatia existenta,ea are diametru 2.1cm,si 40 dinti,iar cea interioara are diametru 7mm si 14 dinti,grosimea rotitei 1.5mm,iar axul 1,8mm... Link spre comentariu
Cristian74 Postat Ianuarie 13, 2017 Partajează Postat Ianuarie 13, 2017 (editat) Un sunet exceptional la acest radio din colectie ITT Viola 250: https://youtu.be/VC2CG4bSbSA ceva poze: Editat Ianuarie 13, 2017 de Cristian74 Link spre comentariu
cristi_ozana Postat Ianuarie 13, 2017 Partajează Postat Ianuarie 13, 2017 Salut, Am si eu un asemenea aparat si sunt foarte multumit de el. Link spre comentariu
radiot Postat Ianuarie 14, 2017 Partajează Postat Ianuarie 14, 2017 Un sunet exceptional la acest radio din colectie ITT Viola 250: Este un aparat cu aspect extetic deosebit,vreau sa spun ca mi a placut .se aude asa cum ati zis,dar si interior are piese de calitate,merita sa asculti concerte la el sau muzica de azi etc.Sa va aduca numai vesti bune.. Youtube reusit ca de altfel toate postarile dvs.Ma bucur ca s a mai inviorat topicul..Astept postari si de la tineret...oare mai or fi interesati de Radio cand sant acum atatea surse de semnal? Ce zice ti baieti...mai ascutati la radio ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum